Јас сум 38+3 и последните неколку дена и јас имам апетит. Ама ако изедам повеќе повраќам, имам мн киселини и се чуствувам преполно, не можам да ја сварам храната.
@eli.karameli И мене не ми се јасни. Пошто сме со Ели исто ќе се уклучам... како од утре почнуваме 33та? По моја апликација од утре почнуваме 32..и на апликацијава си стои: 32weeks 2days, 3days...не е како тука што пишуваат 32 недела 3+..и на лекар кога одам мојава апликација и докторот што си води по ехо се исти...т.е. еве утре сум на ехо он ќе запише 32 и ќе ми каже сега почнуваш 32 недела... Бар до сега на секој преглед било така... бунило
не мора да значи првиот триместар, ѕидовите ќе ги изглодав од глад. Нон-сто гладна и свират црева. Од 12-13 недела до сега (17та сум), имам скроз нормален апетит. Чак и на режим сум и се држам подобро од диеталците во морална поддршка
Ни мене не ми е јасна математиката. По некоја логика сме полн 32 и ја ситниме 33 недела. Јас сум во четврток на контрола ќе видам баш што ќе каже. Инаку никогаш во извештај не ми пишале која недела сум. А и ајде веќе на крај сме зар сега ќе рачунаме
Кај мене во картон пишува и нели на ехо сликичките. Обично кога сум одела пример 22ра недела и ќе ми каже се гледаме за 4н во 26та... а ја па мислам полна 32нед ќе сме следниот понеделник..И тоа што викаш сега на крај веќе не е ни важно. Мада искрено повеќе ми одговара да си викам 33та мене бавно ми проаѓаат денови
Кај мене на апликацијата имаш опција да ти ја покажува полната недела или неделата што ја ситниш затоа можеби и се буните. Јас ја имам ставено таа недела што ја ситнам и стално е една недела понапред од мерките на ехо сликичките. На ехо ја дава полната недела не таа што ја ситниш
Bolje da me mislis na toa i ke ti minat pobrzo denovite, sekako ke dojde i toj den, jas ja imam aplikacijata i ne ja otvaram samo mi stasuva isvestuvanje koga ke vlezam vo nova nedela
Позитивен брисот за стрептокока. Алмацин капсули 10дена. И, ќе се оттараси? Уф таман кандидата ми се мафна од главата сеа па антибиотик..
И пробиотик земи си. Бактериите се посилни кога домаќинот има послаб имунитет. Витамини обавезно. Побрзо нека помине.
На мојава секој ден има различни пораки па затоа ја отварам и читам. Иначе да подобро да не мислиш..ама со коронава затворени и немаш друго што...си викам да одев на работа може полесно ќе беше ќе немав време да се замарам
Не ти дадоа и вагиналети за стрептококата ? Јас пиев антибиотик плус вагиналети ,ма да докторот рече дека е доста осетлива и дека брзо се лечи со антибиотикот.
@Chanell* Кои се симптоми на стрептокока ? Правев пред две недели рекоа дека е чист брисот а јас имам исцедок бел и густ...страв ми е малку
Неам симптоми, на брисот покажа дека ја има. @elcezelce Какви вагиналети користеше? Освен бетадинот кој мора да го ставам а го немам ставено 5 дена, други не ми спомна
Ставав вагиналети мелиоара 12 се по една на ден ,матичната ми рече дека се со широк спектар на делување и дека се доста ефикасни ,и не се штетни да се користат во бременост.Инаку и јас немав никакви симптоми .
утрогестан да мне ставаш вагинално? Ако да, од тоа ти е. Кај сите нас е исто. Ако не, слушни се со матичната.