и се беше во ред со реџултатите? Ако било, нема причина за паника. Мене кога ме гледаше и зимаше брис, баш ми збореше дека имам бел исцедок, но дека е во ред бидејќи нема згрутчување, нема непријатна миризба. Така го рече. Бел или проѕирен е нормално во време на бременоста. Во некои недели го пишува и на страниците каде можеш да читаш за симптоми и сл. Дека може да очекуваме вагинален исцедок.
Zdravo bremena sum skoro 5 meseci doktorkata na dva prethodni pregledi mi rece deka bebeto e masko, a deneska mi veli deka polovite organi ne mu se razvieni i ne e sigurna sto e dali nekoja majka se nasla vo vakva situacija?
Многу да, ама само кога ми се правеше грутка. Ако е убаво апсорбирана инекцијата нема да чеша. Масирај подолго и појако после боцкањето. Иначе гребаници си правев, неможев да престанам да се чешам
Исто беше и кај мене. Ставав кринон и прв пат у живот имав стрептокока. Пиев амоксиклав и ја немаше после 1 доза. Никакви симптоми немав.
Добро утро мешковци како сте ми денеска? Кажете ми магнезиум од која фирма Ви е препорачано од вашиот доктор да пиете? Мојата докторка ми кажа да пијам но не ми кажа од која фирма е најдобро (само кажа дека подобро е апчиња подолготрајно дејство имале) имајте убав ден
Магнезан на Др.Витон или Магнезиумот на Синерџи е супер. Магнезанот е околу 200-250 30таблетки, а Синерџи е 60 не е повеќе од 500 ден. По мене , земи Синерџи .
Добро утроо ... јас пијам од кесичките магнетранс 375 , по една кесичка на ден мислам дека може и по 2 по потреба ,,
Majki imate li oseteno bolki na stomakot,nekoe steganje,bukvalno kako koga ke dopres modrinka.21 nedela sum,a toa mi se slucuva veke nekolku dena,po 1 ili 2 pati na den. Pretpostavuvam deka moze da e od sirenjeto no da vidam i vase mislenje.vo cetvrtok sum na pregled i sekako ke ja prasam doktorkata
Мене сега во 9 недела вагинално ме гледаше, мислам дека после 10 дури почнуваат со на стомак. Ама може и се разликува од гинеколог до гинеколог.
Лежи и одмарај почечето и зголеми ја дозата на магнезиумот .Обавезно кажи му на докторот за ова. @jarec6 мене на 12+3 ме гледаа одозгоре.
Мене во 13 та недела на меше..12+некој ден бев поточно...е сега за нареден не знам за една недела ќе сум па ќе видиме...