Јас би ти препорачала да пиеш магнезиум во прашак бидејќи шумливите таблети имаат 1гр. сол во нив а некој трудници имаат висок притисок и може да им го качи притисокот повеќе а за тие што имаат низок ќе им одговара твоја си е одлуката меѓутоа според мене подобра опција е прашокот него таблетките.
Е ова ми е најјако значи до сега 3 пати се вратив да прочитам дали пишува 6 месец бремена или 6 месец дека е бебе Никогаш не би ми текнало во бременост за градинка, ама свака част
Нема места по градинките и совет ми беше што порано тоа подобро.Таа што ми даде совет ме тераше во 4ти месец ама јас додека збрав храброст па што да кажам и дрн дрн станав накај 6 ти.Ама во градинката не се чудеа само прашаа можен термин , презиме и име (ако знаеме) , ако не само пол и од кога сакаме да почне.После кога се роди пак бев да кажам име и празиме Јас пак јадам ајде кој е за
Денес бев на редовна контрола (34+1) ај што чекав повеќе од еден саат да влезам па и терминот баш за време на ручек, среќа лошо не ми стана. И немаше да биде интересно ако и оваа бременост не се заплетеа конците кај мене. Докторката рече дека имам фунелинг. Цервиксот добар, плодова вода ок, мозоче, стомаче во ред ама рече не може убаво да ја измери должината на femore/ поедноставно на ножињата, некако пократки и стоеја (да напоменам јас го носам странично и нозете и се напикани во моите ребра). Протокот лош. Ми направија цтг- добро. Ме пуштија во барот да јадат нешто и пак да се вратам да ме гледат на ехо, ситуацијата +- иста беше. Ми рекоа за 2 дена пак да одам да ме видат. И сега јас што да мислам?
Не мисли ништо, толку ми изгледаат неспремни по муабетов...уживај си (има техники за поместување на бебе со масажа на меше да сакале можело )
прашакот е подобар во поглед на тоа дека побрзо се впива но и побрзо се исфрлал а апчињата поспоро се впивале но имале подолготрајно дејство, за шумливи не ни размислувам..
Здраво, денес сум 35 недела и многу тежок ден. Имам од време на време напон за вц и тоа најчесто дијареа (од магнезиумот според матичната) ама мали количини, дијареа имам веќе одредено време. Инаку првото ми е со царски и сега дали од ширењето на матката долу раната ме боли, пецка и имам од време на време стврднување на стомак. Тешко ми паѓа и од времево што се менува нонстоп многу ми е топло. Утре имам закажано преглед, само да издржам до сабајле . Се надевам овие симптоми се нормални за гестациската недела.
Да не пиеш нешто за железо или нешто да не си јадела? Мене во аптека други магнезиум ми дадоа демек подобри од тие што си ги побарав и едно испив исто цел ден дијареа...да не си сменила и ти нешто такво? Исто ме болеше стомак напон 1 ден траеше пиев чај од нане следниот ден ништо нормално
Пијам хеферол и откако ги пијам имам дијареа, стомакот ме боли долу раната од првиот царски и на кога не бев бремена ме болеше на промена на време (пецкање кај резот), ама денес ми е ептен тапа. А фала за совет баш ќе си направам чај од нане да ми смири малку цревата. На секое помрднување на беба ме притиска бешика ама и тоа е нормално
Епа и мене исто од хеферолот така ми беше дури се разранив доле со тоалетна од што идев на 15 мин..ги сменив со тотхема и ми се смири стомакот. Цел месец фи пиев хеферолот кај мене немаше ни подобрување на к.с. Види ако не барај замена за нив
Кажи ми тотхемата како ги користиш? Јас заедно со ацерола...само како е подобро наутро ,навечер ,на гладно ,после јадење ?
Мене ми кажаа 30мин пред јадење наутро и после втората 30мин пред ручек. Ц витамин 15мин по пиење на тотхема. Е сега мене ми се слошуваше многу па почнав да ги земам одма после јадење и подобро ми е...Ако можеш на гладно пробај веројатно ефектот ќе е подобар
Од денеска почнав,викам ај на гладно да пробам ,некако безвеза вкус има.ама немав проблеми..дали дека е прво,ќе видиме за понатаму.Јас за железото ги пијам ,5ми ее ќе треба да го дигам...
Во петок сум повторно, ќе видам како ќе биде ситуацијата, може ќе барам и мислење од приватен. Тоа е центар за високо ризични бремености, не дека не им верувам ама до сега немаше проблеми со должината, сега наеднаш некако.
Многу ме боли главата деновиве. Притисокот низок. 90/50 ќе се напијам едно кафе и само од тил болката ми се префрла напред како блага мигрена шета. Пијам доста течности. Најверојатно од што лежам постојано ми е. Преска станав и ми се сврте. Читав за ова мирување в кревет. Над 70 дена и имаш ист исход како да си бил во вселената атрофираат мускули ослабнува дигестивен систем губиш чуство за рамнотежа. Колку ми што ми годи толку и штети. Бебече е најбитно тоа нека пливка во стомак. Само јас да не скренам до крај, уште малце еден месец. Треба уште два да се издржат.
Zdravo, od sto moze da imam bolki od levata strana nad kukovite t. E na slabinata. Bebe mnogu kloca nz dali se vrti pa tolku boli a i primeyiv pocnuva stomakot da mi se simnuva nadolu a bese mn visoko.