Пред некое време пишувавте за мрежести постпородилни гаќи. Денес поминав во mothercare, 290 денари 5 пара. Ги купив. Вака кога ги отворив што знам... За една употреба се не можам да проценам колку се високи... Ги користел некој? Каде купувате на друго место? Јас со првото не користев и прв пат купувам вакви...
А мора такви или може и обични...прва бременост ми е..додуша и рано ми е...ама не сум мн мн во тек што треба да се припрема за таа работа
Јас со првото не користев. Имав од Стружанка високи бабски гаќи. Ама гледам членкиве купуваат па ај покуса да не останам. Да дишела раната поубаво...
Со царски бев, сега не знам како ќе бидам, карлично е 35та недела сум. Па како и да е ќе имаш рана и така и така. Не знам за царски дали се доволно високи...
Не даваат гаќи, али може додека да дојде визита "скришно" да си носиш. Иначе ќе треба да ја држиш улошката со рака :/ И мене овие од mothercare ми ги кажаа, мислам и во зегин ги има
Овие додека си на болница ке ти завршат работа. Најубави се ситна мрежичка што се во ремедика ги даваат нивни а во бебехоум аеродром ете ги имало. Еден пар гаќи можеш да ги носиш цел ден и два доколку не се направиш лом. А за дома не ги користев. Одма обични гаќи облелеков над рана само поголем број имав купено.
А вакви гаќи само за на болница или и за дома требаат? И само за тие со царски што се или и за природно породени? И дали ќе ми требаат вир влошки да си купам за дома со оглед на тоа дека планирам Ремедика да се пораѓам а знам дека таму даваат и вир влошки и мрежасти гаќи?
И за царски и за природно, да дише раната. Вир дефинитивно ќе ти требаат и дома. А за гаќите, како сакаш, како ти е поубаво. Ете јас претходно кога се породив не користев вакви гаќи, високи како што пишав погоре бабски од Стружанка земав...Можеш да пробаш еве јас 5 како што земав па ако ти е поубаво ќе го пратиш сопруг уште да купи
Офф а тие вир влошките колку време се користат дома после? Не може со обична влошка да се помине или намерно се користат овие како најхигиенски?
Тие се од чист памук, другите се синтетика. Јас и ги пеглав за дезинфекција. Ќе ги користиш зависи колку време ќе крвариш.
Ne se tolku strasni vloskite podobro dise ranata jas za dve nedeli se se vrati vo normala a za ranata da zazdravi pobrzo prskav sprej vioplex-t veruvaj me kurtuli od makite za kratko vreme slucajno slusnav od rodilkite sto cekaa za da gi otpustat
Имам и јас слушнато за некаков спреј што се прскал на раната, може истиот е. Се прска на рана од царски или од епизиотомија?
Muabetov za gakite stana hit ha ha jas znam so prvoto vo cair ne davaa nikako gaki da se nosi samo vloskata a sega eve citam site nesto se spremaat da zemat za doma da mozi se polezni ama za vo bolnica ke davat li da nosime