Jas ne bev carski ama bev malku siena plus mi se javi I hematom ama so antibiotik za dva dena pocna da se povlekuva I kurtuliv od revizija a sostavot na sprejot e neomycin +bacitracin drzi ladnicko ko ke prsnis odma ja smiruva bolkata kako bel prasok stanuva ko ke prsnis
Вчера ја видов точката 5+2 сум, бев на прв преглед, ми дадоа само фемибион, а за срценце беше прерано. Почнав да се навикнувам на помислата дека иде уште едно бебе За предходен пораѓај не најдов вакви гаќички, па носев обични високи ама откако заминав дома, во болница никакви. Вир влошките се многу пријатни за носење, а и тоа обилно крварење друга влошка не го прима. Јас се породив царски и немав сила да скокнам од кревет на секоја визита и да соблекувам гаќи, па не ни носев.
Јас мрежестите дома ги носев, во болница ништо. Доењето ми беше болно, раната ме болеше, грбот од спинална, градите од што доаѓа млеко. На тие болки немав намера да облекувам и соблекувам гаќи. Цело време носев две влошки, една понапред друга под неа и позади фаќаше.
Ништо не треба да купуваш штом ке се порајѓаш во ремедика. Даваат нон стоп и гаќи и влошки вир. Јас дека царски дома не продолжив со вир. Ептен ме нервираа и неубаво ми мирисаа. Си ставав обични но кај природно порододени мислам се поубави дека дише раната. Ке си пробуваш
Во Чаир не дозволуваат гаќи АМА за овие за една употреба не ми направија проблем. Практична работа ептен! Ставав по две улошки за да дојде подолга и да не ми протекува накај грбот, а без гаќи да ставиш две меѓу нозе е неизводливо. Ниту еднаш во 5 дена ми немаше протечено. И да, високи се за да дојдат над рана од царски. Мој совет да си купите. Улошки Вир јас не користев откако дојдов од болница, си се вратив на Олвејс, немав никаков проблем. Но кој како сака и мисли дека е најдобро. За спрејот Виоплекс немам позитивно искуство, раната бавно зараснуваше, мислам 3 недели. Буквално ја суши кожата и ја прави крута, а со тоа на секое нејзино оптегнување боли. Подобро искуство ми беше вториот пат, само со често миење со вода и ништо друго! Веќе петиот ден седев нормално на кревет без да имам болка, до 10от ден сѐ беше зараснато.
Еве два дена осеќам некои тапи болки во желудник некоја мачнина а 3 дена сум до термин цела бременост ниту еднаш немам осетено мачнина не знам до што може да е не јадев нешто ново?
До времето можеби да е и јас вчера не можев ручекот да го јадам некако и намален апетит цела недела. А и телото веќе ти се спрема за во нормала да ти се врати ако предходно си јадела малце повеќе а деновиве имаш намалено желудникот од тоа може да те наболува
За рани од пораѓај само вода. И за епизотомија и за царски, со вода и ке помине. Јас не користев вир, туку бони. Вир, значи бело пакување така што пишува со црвени букви, самите улошки имаат како пластика одоздола. Мене ми сметаше, едно паковање купив и ми остана неискористено. Бони се целите памук со мрежа, и дома користев такви ама не крварев многу.
А кај можам вакви да најдам? Иначе да користев и Вир и Бони зависи какви ќе купеше мм. Обични немаше шанси да ставам, јас и со овие лом се правев и многу долго крварев, месец дена сигурно. Може дека се пораѓав природно и во последен момент царски не знам...
А влошките како и на што ги ставаше? И зошто не се носат гаќи, што проверуваат после пораѓај па да не можеш да носиш?
Па да, ја проверуваат раната и плус да не е затворена во гаќи да не спурува и прави инфекции (претпоставуем)
Овие во бебе хоум ги има. Во систина и ремедика ги даваат на сите родилки. Овие се згодни, нема да се спурува раната - мрежа се. Инаку како ќе ја држиш влошката, посебно кога се движиш? Јас бони користев. И сега такви си зедов.
Па баш дека прдтходно со обични гаќи ги носев и лом се праев сакам сега да пробам со мрежа. Ај ако ме однесе патот натака ќе си купам
Овие мрежастите се ептен згодни. Не се перлонски, не знам што материјал се, ама ептен се меки. Деновиве расчистував по облеката од поголемката и најдов едни. Изгледа ми останале од Систина од прошлиот пат. Ако не најдам, ќе им земам од таму хахаха
Сабајле на визита доктор проверува рана и крварење. Потоа никој не доаѓа, никој не ни праша дали носам гаќи или не. Немаше да ми направат проблем и да носам. Јас не носев гаќи затоа што претежно лежев и немаше ни каде да испаднат влошките. Значи со нозе ги држев. Немав сила да се пресоблекувам.
Изгледа исто сме го јаделе со првите деца и јас и ти Немој тие хемии пред раѓање. Имаше некој прашок природен го купуваа феминки. Јас бев на депилација, неможев да се наведнам за депилации или брич