Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Е да...и од такви што се прават зачудени дека тие работи од време постојат и само по социјални мрежи урлаат, сте вака фрустрирани. Зошто толку гнев собран во млада особа, претпоставувам, плус бремена? Ме напаѓате за ствар што ја сигурно не ја измислив. Имаме со маж ми можеме да си приуштиме, со години патуваме и пари на секакви хирови сме дале, па за бебулево? Пфф од мерак ќе дадам и ќе ме третираат како кралица како и до сега за секој преглед. А некој ќе се расправа на шалтери со албанки :D секој со своето, ми се може ете! Не знам што друго да ви одговорам на безобразниве коментари...

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    "Ми се може"
    Ти си таа што е безобразна ама ај.
    Ако никој не потплатува, никој нема да бара.
    Ама тебе ти се може.
    Прва сум што се бунам против лош третман на пациенти, ама колку би сакала точно да знам која каква личност е, па за ваквите ко тебе око да не ми трепне кога нема да ти се може

На LadyC, Sofi.ja, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Исто. Сум ги рибала за да падне бојата. Будала (facepalm)

Супер што се пофали. Ако продолжиш со овој тон, мислењата ќе ти бидат избришани.

На LadyC, azelea, Camille84 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.675
    Не потплатив и си добив третман и за двете породувања. Се пораѓав на ГАК. И не е се така црно како што се зборува. А да плаќам за нешто што ми следува бесплатно, не фала.

На LadyC, Sofi.ja, Camille84 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И јас си ги рибав мишките на почетокот мислев дека е испукано ама не кога им влегов машки:rofl: ама џабе си останаа такви се надевам после пораѓај дека ќе се средат од далеку изгледаат како да се пошумени :wasntme::wasntme:

На LadyC, Alishan30, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    19.104
    И јас би одела да знам дека ќе ми дадат епидурална нема толку пари да фрлам за на приватно. Ама не даваат нешто што е веќе во цел свет нормално

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе го снема :) Првиот пат паники кренав, сега си знам :)

На LadyC, Brpbrp и Ava.84 им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.675
    Без епидурална се пораѓав. Не понудија, а и јас не сакав. Ја даваат само со врски. Јас сум задоволна од третманот. А можев да си дозволам приватно да се пораѓам.

На LadyC и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    19.104
    Па тоа е јас не сум храбра за без епидурална сум рекла нема шанси. Ми рекоа нема шанси без врски да ја добиеш...не сакав да се молам иако имам познати по цела државна роднини и затоа одам и плаќам приватно...
    Да бев похрабра за да издржам болки секако зошто и јас би плаќала за нешто што ми е бесплатно

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.675
    Јас не трпам болка, ама издржав. Се тешев со тоа дека наскоро ќе си го видам бебето. А имам проблеми со половината и не ми се ризикуваше со епидурална.

На azelea, Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    19.104
    Тоа јас требаше да потплаќам па овој да го частам оној за да дојдат да ми стават епидурал да ми чуваат убава соба не знам што..викам батали :) тоа е затоа не си потплатила, јас да сакав таму со епидурал ќе морав. Што викам пак без епидурал не седнувам на бокс:lol:(facepalm)

12. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Жени, за потплатувањето, многу сум против и верував дека барем човечки третман треба да добиеме сите, но каков шок доживеав пред неколку години токму од ГАК, колку лошо ќе завршеше се не сакам да се сеќавам, колки нечовечен персонал постои уф и тоа педијатри, како може да изберат таква професија ако немаат грам чувства во себе, на крај си плативме и за сламка живи деца од таму извлековме, инаки ако е се нормално и оди како што треба ок е, не ми треба посебен третман , но малку да отиде нешто во недобар правец, плаќајте на време, ете тоа од мене, иако кога им ги носев парите ми идеше да пријавам и во полиции и новинари ама невини животи имаа во нивни раце. И на крај се помируваш бидејќи живееш во една чудесна земја како нашата.

На azelea и Camille84 им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Никогаш не сум потплатила, нема да потплатам и нема да дозволам да ме потплатат во мојата работа.
    Толку од мене за овој разговор.
    Ниту судам за туѓи постапки, ниту сакам да ми суди друг.
    Секој нека си гледа за себе

На LivingGlam, azelea, Fatalnata и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Никој не се испукува тука ти ди со мислење "Ми се може" нема потреба од таков став искрено. Никој не љубомори колку што можеш да приметиш повеќето водат бременост во Ремедика,Систина и Плодност и таму и ќе се пораѓаат верувај никој нема да ти завидува на тебе што ќе потплаќаш доктори,анестезиолози и сестри за да те гледаат како "Кралица" подобро ќути си потплати си кај што мислиш и породи си се!! Дај боже се да испадне како што треба али да викаш "Ми се може" и да убедуваш дека се е одлично на државно мислам дека не треба, за со пари сегде добро ќе пројдеш верувај

На LadyC, Sofi.ja, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    :(:(
    Најискрено мене уште повеќе ме револтира тоа покорување на женскиот муслимнски род.Но како што реков изборот е нивен,тука никој и ништо не може да влијае на тоа.Како што кажа во 21ви век кога достапноста на се што ти е потребно,од информација до реализација е на сечиј дофат и жена да не може или па да не и е дозволено да се снајде е веќе ствар на избор според мене,не дека е препуштена на судбината и нема што да прави.Се надевам ми ја сфативте поентата,сепак е до човекот и кој колку е совесен и морален.Не те прави помалку или повеќе човек ако си Македонец или Албанец,едноставно или си или не си,затоа и на сите овие работи не гледам така!
    Тоа што третманот не е ист за сите се криви самите болници,ама очигледно и на нив им одговара така пошто Албанците се дарежливи,знаеш ако прегледот пројде супер од пусти чалам ќе фрли 50евриќи на докторот,а за пораѓај па да не збориме,уште па ако е машко може и 500-тки да летаат

На LadyC, Snowflake97, eli.karameli и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Леле мене мишките толку ми се темни што не можам сама себе да се гледам.Дајте ми надеж дека ќе се вратат во нормала плис :(
    После колку време ќе се осветлат?Јас почнав со сода бикарбона и лимон да тријам,демек ќе осветлат ама нема некој ефект.:(

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    А ок е мене да ми судат и напаѓаат жени што очигледно е дека се пуни со гнев? И тие коментари да не се бришат пошто некоја си смета дека не се провокација и тонот е ок? Како тоа "ради такви ко тебе" не е тон и провокација?
    Девојки бе...па тие коментари нема да ми ја земат среќата нели? Само за вас кажува, среќа што не сте со право име.
    Се зачленив тука од мака као и повеќето. Да побарам совет, затоа што бев сама, не живеам во Мкд. Ама сеа сфаќам дека на форумов само ако нешто не ти е добро сите се тука, а ако се пофалиш нешто што другите лично ги навредува и по што патат, тогаш следат осудувања, напади, истурање гнев...
    По сето ова можам само да проценам дека не ми е местото тука, очигледно барам нешто од погрешна "поддршка". Јас сум многу среќна и позитивна девојка и секогаш помагам каде можам.
    Еве ќе се одјавам, не успеав да ја споделам најсреќната вест во породилни :) ништо страшно, ве поздравувам сите и се надевам дека ќе си ја завршите добро бременоста.
    Фала и за се до сега!

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    :D:D Оф леле, ме насмеа.
    Пошумени доле, пошумени горе :lol::lol: маки бе.
    Нека помине сѐ, ќе ја пуштиме косачката, ќе очисти тоа влакната :!::D

Инаку јас немам проблем со мишки, ниту пак линеа ми се направила (и за двете бремености зборам) ама затоа пак ми излегоа неколку лепотички околу градите.
    Средни се по големина ама испакнати се на надвор, може несекајќи да ги напипаш и преку облека, не верувам да се повлечат сами :|

@lemon8ejt немој одма да се лутиш.

Форумот е место за разменување на разни мислења, поддршка па и критика, имало одсекогаш различни ставови ама тоа не значи дека треба да си заминеш.
    Баш деновиве те мислам, кај и да е треба да се пофалиш со титулата мајка
    Чекаме убави вести (fingers)

Последна измена: 22 август 2020
    На azelea, Alishan30, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.695
    Многу ме потсеќаш на сестра ми :lol:. Она така викаше за првото, без епидурална не раѓам. На крај отиде во болница 8 прсти отворена, за пола саат се породи. Битно она и на бокс си ја барала епидуралната. Ќе почекала да и стават. Вика ги изнасмеав таму. Ти ќе чекаш ама бебето не чека, еве го, го гледаме и рекла бабицата.

Сега е бремена со второ и вика бидејќи сите ми кажуваат дека со второ побрзо оди процесот, најверојатно дома маж ми ќе ме пораѓа, во болница нема да стигнам:rofl:

На azelea, K7M10J, CareTee и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Dua! Те читам и разбирам. За жал уште функционираат со патријахален режим муслиманските семејства. Идат групно. Истото го има до некој степен и кај нас не велам не. Особено ако тргне нешто наопаку и страстите се во вис влегувале цели семејства на карање и физички пресметки. Што исто така не е во ред. Повеќето жени тука не алармираат мислам само заради прегрупирањето туку и за непочитување на дистанца и носење маска. Во овие времиња кога се плашиме не само за еден туку за два животи редно е да се изреагира за ваквото групирање и непочитување без разлика од која страна доаѓа. Со чесни исклучоци се разбира.

На natasam, azelea, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.