А Ремедика? Јас од пред некое време имам повремено и хемороиди.. се повлекуваат, па пак се појавуваат.. баш ми е шубе и чеп, а не па клизма ако на пораѓај уште имам
Kako nemaat cickoto na maz mi e bas u cair anesteziolog, site od familijava bile so epidural bas deka e toj tamu.
Па со врски да...иначе прашај го зошто не практикуваат да даваат на секоја што ќе побара епидурал? На никој тоа не му е јасно зошто мора познанства и врски зошто немаме ист третман сите...
Убаво кажа од фамилијата 10 жени да се пораѓаат они треба толку анестезиолози да имаат со еден ништо не праат па и двајца да се
Вие што сте со мутации и примате клексани од самиот почеток дали ви кажаа до кога да ги примате? Бидејќи ако се пораѓаш природно ако нема поминато 12 часа од последно боцкање не ставаат епидурал
Искрено не знам а ни прашувам, а не ни сакам да ми стаат мене епидурална. Еве комшивката преф 1 недела и стаиле и е без врски. За фраксипарин ми рекоа послефна контрола до 35 недела да напраам дека се примале до 36.
Кој ти го кажа ова? Прв пат слушам дека се некако врзани. Кога ќе идеш кон крајот, ќе ти каже гинекологот кога да прекинеш. Мене минатиот пат ми кажа да прекинам во 36та, ама трансфузиологот не се согласи и примав мислам до 38 и тогаш ми кажа доста е. Може проблем да имаме на пораѓај, а се ближи. Тогаш прекинав. Сега ми кажа 3 дена пред пораѓај.
Девојки, некој искуство со стафилокок ауреус во нос? Уште ова ми фалеше, 36 та недела сум. Син ми имаше МРСА, ама мене не ми пишува дека е метицилин резистентен ( МРСА) туку само стафилокок ауреус... Се мислам и на друго место утре брис да направиме фамилијарно...
Zdravo ako ima nekoj soocen so ovaa bi mu bila blagodarna da mi pomogne.. Pravev brisevi 17 nedela sam bremena prva mi e bremenost i mi izleze ureoplazma bakterija pozitivna se javiv na maticniot mi rece dek ne e strasno ne mi dade lekarstva za lecenje sega sum vo panika golema i mi e strav mnogu bi sakala mislenje na drugi ako nekogash se sretnale so takva bakterija. Fala odnapred Ubav den..
Извештај за крвна група носите ли за пораѓај и каков е? побарав електронски а не ми дадоа таков, туку поинаков со рачно внесени податоци. @Anushce многу честа бактерија која обично со антибиотици се лекува, по листава што ја гледам ги нема баш оние дозволени антибиотици за во бременост, тетрациклини не смееш, другиве се исто недозволени или ги има само за венска употреба. Затоа те оставил без антибиотик матичниот, ќе повторите пак за скоро време па можеби ќе може еритромицин или сумамед да ти препише доколку се најдат на листава. Лично јас ја немав, но моја блиска беше 3 пати позитивна и по примени 2 дози еритромицин и сумамед 1 доза. На крај не ја лечеа, па немаше никаков проблем она, си роди природно, ниту бебчето имаше некаква последица
Очигледно е колку "не си" националистички настроена. Заради тие неколку да ги наречам така паднати од марс што не можат да се снајдат по болници и шалтери затоа што не знаат македонски јазик не си земај за право да ги навредуваш сите жени муслиманки, јас лично сум муслиманка и сите работи си ги вршам сама, од одење на преглед па се до плаќање на шалтер. Затоа немаш право сите муслиманки да ги ставаш во ист ранг. Поздрав