Ги има кај сите итекако. Во ремедика носат бебе на прв преглед. Мајката таткото Бабата и дедото ајдее сите да одат. И се караат на врата. Морало бабата да чуе за внучето прв преглед му било...зборам за христијани. Така да од секој има да земеш со едно сукало ...
Затоа и пишав оти и со едните и со другите сум имала искуство, не се само едните. Но ги има и од двете страни, кои ме имаат посетено чопоративно, па ги замолив само 2ца да ми останат во ординација. Во соба 2 на 2, неможам со толку народ да работам
Богами затоа ја мојата на дистанца ја имам ставено само со да и не комуницирам ако малце се опуштам еден ред муабет толку мисли дека најдобри другарки сме и во соба без тропање влага вака нема муабет малце стегнато
Де кажи ми ти да не си јас, оти се исти работи пишуваш и ти се случуваат како мене, како јас да сум пишувала
За операција на гак ми го бараа картончето за крводарителство да им го однесам нели на него стои крвна група во оргинал е само идиотите си го задржаа во досие и сега немам и пак морам да испитувам крвна група за пораѓај да имам документ. Така да мој совет инсистирај потоа да ти го вратат да си го имаш
Мене во ремедика ми го признаваат картончето од возачката.. ако имате возачки сигурно имате и такви. Иако конкретно ремедика рекоа и да немаш прајме бесплатно..чисто прашај таму кај што се пораѓаш пред да испитуваш
Последен пат на преглед кај матичната бев крајот на јули. Во систина ми рече Др. тек за три недели, а сакам таму да продолжам со редовни месечни прегледи. Да одам кај матичната деновиве да ме ѕирне или да потрпам уште три недели без преглед? И, дали скрининзи,крвна слика и брисеви натака таму ќе ми праат или пак морам кај мојава да одам?
Ако се одлучиш во Систина се да си водиш тогаш ќе си закажуваш кај Др за скрининзи и прегледи ако веќе си била во Систина почекај три недели кога веќе се е во ред немаш причина за грижа, а брисеви прави си кај матична да не ги плаќаш приватно
Не им верувам повеќе едноставно на овие тука и не ми се оди за ништо веќе таму Затоа и за брисевите највеќе сакам на приватно да ги правам. За прегледи ќе си закажувам, и сеа едно смотано прашање, и за брисеви ќе треба да се јавам “сакам да закажам за контролни брисеви” или? Ми кажа Др. на следна контрола и резултатите од Пап тестот да ги земам, а мене овие ништо не ми дадоа. Неам никаков “доказ” за пап тестот.
И јас денес бев на контрола кај матичната, бебе супер напредува, потврди девојченце е Сама ми закажала скрининг во државна сега почеток на септември. Изгледа почнале со скрининзи и приски и таму
Тие па зашо не ти дале бог да чува. Кажи им ми треба копија од резултатот..твој си е тој. За другото да кажи си за брисеви во бременост во 12та нед знаат они.