Секако ако ја водиш цела бременост таму докторот сам ќе ти каже здравје боже за скрининг,брисеви кога да правиш и ќе си се договараш нема да ти пропуштат нешто Мене ми брцнаа полошо е железото верувај
Два бриса се за истата бактерија, само што едниот е од вагина другиот од перинеум, делот меѓу вагина и анус.
Женички, цел ден имам болки како грчеви доле ниско. Е сега вака... До кај 17:00 часот ме тераше како за у вц (и одев). Следните саати (вклучително и сега моментално) ги имам пак грчевите но не ми се оди во вц. Грчевите траат негде околу 3-5 сек. но некако многу често ми се јавуваат, на 10ттина мин. Да ви кажам само дека не се неиздржливи болки. Дали некоја имала такво искуство и дали да очекувам средба со бебушка најскоро?
Јас планирам во државна во Институт за микробиологија..таму секогаш носам брисеви и тие во 12та ги носев таму...
Здраво јас сум 33+3, докторката ми е на одмор, кога се почнува со цтг и што е битно во овие последни недели да се прават испитувања, јас еве по 3 пати ми даваат 10 клексани и испитувам крв на 10 дена..и друго ништо не ми прават..а за трет скрининг не спомна пред да ми каже дека е на одмор.. инаку имам големи болки кај препоните кога одам и кога се вртам на спиење. и имам хемороид
Ти не ја смени и не ја смени таа докторка... Нема трет скрининг нормален ехо преглед на кој се мерат протоци, мерки на бебето, проток на папочна мислам беше...е сега овој преглед мене ми го прават цело време и затоа викам нема трет скрининг. Не знам она дали протоци ти гледала некогаш? Ако не закажи си на Гак ( со упат од замената на матичната) ехо преглед или на приватниве. 34-35та имаш брисеви Од 36та веќе се почнува ЦТГ зависи кај ќе се пораѓаш... Толку знам да ти кажам
Ista bev pred nekoj den ama mi pomina, samo caj piev Jad prvite brisevi vo Javno zdravje gi nosev, ama sega ne se nosele tamu radi koronata.
Тоа е исто во државна? Не ги разбирам многу тие по државна. Ја ги носам во тој институтот по скалите што е надоле. Мислам веќе примаат во државна ја во март носев кога се беше испозатворено. Земи упат за 2те места па кај те примат таму
Ништо посебно нема, се гледа како качува килажа бебето, протоците, степен на зрелост на постелката и плодова вода. Си знае доктор. Имаш еден брис во 35/36 недела и тогаш почнуваш до цтг ако немаш индиции за порано.
Во пролече најверојатно мисли Центар за јавно здравје и Институт за јавно здравје затоа и ги мешаме едното е во државна а другото во Пролече