Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Ах мрза на мајка од внатре колку ме загрижува на моменти па тек од надвор кога ќе излезе. Ќе ни требаат 9 животи како на мачки за да преживуваме кога ќе ни ги скратат накратко. Сега ми е јасно зошто се притреасувале толку моите на лудориите и многуте повреди со брат ми кои ги износевме како бебиња и деца.

На Brpbrp, zhap4e, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.928
    Допаѓања:
    18.822
    Не е рано. Јас почнав после првиот скрининг затоа што тогаш дознав пол. Бабите купуваа а јас си докупив што ми треба. Во трето тромесечие влегов спремна.
    Ден пред пораѓај бев на кафе, подвижна бев ама не е исто во 5 и 9 месец.

На BeloMache, kukla21, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Така е еве ми останаа некои ситници 8ми сум се мислам како да одам. Па само на мм му покажувам слики што можеби ќе ни треба за да знае да и да знае кај има да се купи. Ама мислам секогаш нешто ќе фали

На Alishan30, MilaSs12 и macka91 им се допаѓа ова.
  4. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.858
    Да го спремам маж ми значи и да тргнеме :inlove::inlove::inlove:

На Brpbrp, kukla21, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Женски притисок 130/90.Јас се чуствувам како и вообичаено ,не осеќам некоја разлика малце сум попоспана само.Исто последниве 3-4дена имам отоци на нозете ама тоа го препушувам на тоа што седам подолго време бидејќи уште од дома работам.Не знам дали да се слушнам со матичната или да почекам до вечер ,на цтг сум во Чаир.Инаку денеска полна 39та недела.

На Alishan30, MilaSs12 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  6. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Ме фати смеа па да ви кажам дур ве читам со купување на облека од кога сте дознале пол. Со мене во Чаир лежеше женичка ја спремаа за пород албанка беше, многу ја жалев, шеќер висок имаше нон стоп доаѓаа да ја боцкаат притисок висок, и нон стоп на ехо ја гледаа бебето 4,500кг. Влага во соба еден ден рика плаче се треска од земја, јас се вознемирив на најлошото помислив дека и кажале станувам и викам смири се викам по сестрите, и таа станува и ми вика, абе све за девојче купив 9 месеци ми велат девојче е и сега ми вика докторот абее какво девојче машко е :rofl: ајде ма и викам само живо здраво да биде, она вика ама 4 машко ми е, мислевме ќерка ќе добиеме. И стварно се породи со машко. Маж и луѓе ќе пукнеше од радост. И така во последн минута свекрвата и смислила машко име, зошто таа крштевала деца, така ми објасни женава.

На Cherry blossom89, BeloMache, Chanell* и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Јас за второво мислам дека ништо нема да купам, колку алишта од дадата ќе има, ехеее до 2 годинки опремена е :D
    Ама само шлапам, знам дека на следно одење на шопинг за ќерче, ќе се надигам бебешки алишта. То сам ја, шопахолик за децата, а ја со скинати хеланки некни на работа си дојдов :worried: арно г’зот не ми се глеаше, бруки живи сум :x

Од утре 17таааа, едвај чекам од следна недела да кажувам дека сум 5ти месец :D
    Ќерка ми е нестрплива за бебе бе,ќе си препукнам од радост.
    По цел ден го гали,гушка и бакнува мешко и ми вика “мамо кога бебе Љоде,ти давИш цицо да пие мЉеко,како Љас кога беше бебе”? :D се надевам нема да ми се нурне пак и да бара наново:rofl:
    Дури грев ме фаќа за неа, како јас со бебе по цел ден на цицка,ами она? Јас го сакам целото време на свет со неа, вака ептен црвот ме јаде.. Петко уште нероден,јас..(facepalm)

На Gocim, Broki5, DELFINA81 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    И јас купувам од после вториот скрининг поинтензивно :) Првите бодиња ги купив 16,17 недела кога бев :D Не е рано никогаш, баш ако е прво дете и кога мораш се да купиш, многу трошоци се наеднаш ако ги дадеш во 8 месец. Вака секој месец по нешто, нешто ние, нешто мајка ми, сестра ми, јатрва ми (за свеки уште рано е, она ќе чекала во 9ти да влезам па да купела нешто :rofl:)
    Во главно опремени сме со големите работи, уште кадичка, постелнина и козметика ни остануваат. Ноември ми е термин:)

На Broki5, macka91, BeloMache и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Контролирај почесто во текот на денот.
    Одмарај во затемната просторија, пробај да се опуштиш и ако видиш дека нема да издржиш до вечер додека да одиш на цтг консултирај се и со матичната за секој случај.

Со лесно, уште малку фали да се гушкаш со малото :)

На Masnickaaa, zhap4e, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Кутрата како мене,јас исто така за женско сум опседната. Ама рековме до 3та среќа ке одиме. Ако не маж менуваме со @LadyC :):):)
    Не менувам син ама сакам керка:inlove:.

На Milkiway, kukla21, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    @eli.karameli вистина да е здраво и живо ама нејќам да замислам кој шок е тоа пред пораѓај да ти кажат дека носиш друго од тоа што знаеш :D плус труднички хормони како што маваат во тој момент, бегај аман не дај боже :rofl:

Когс сме кај хормониве луѓе, значи ако се изнервирам за некоја глупост мислам дека можам да полудам! Вчера со мм се 'каравме' што да гледаме на тв, он не попушташе и јас почнав да се тресам ко луда и солзи да ми идат. Не сум била никад таква. Само да не ми остане за стално :tmi:

На Milkiway, Masnickaaa, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Девојки имам едно прашање во рана бременост сум 5 недела некаде и +- нешто... Имам кселини ајде то го сметам за нормално заради тоа што и првиот пат ко забременив ги имав.Е тогаш имав пецкања во левиот јајник а сега немам дали е нормално тоа или не ?

13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    3 бремености една со друга врска ми немаат.
    Се е нормално во бременост.
    Не се оптеретувај:)

На zhap4e и Alishan30 им се допаѓа ова.
  14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Ич да не споредуваш ;) и кај мене 2 пати и двата пати различно беше.

На Alishan30 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    fala zenska <3
    fala ti devojko <3

16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Колку пораѓаи со царски максимум може да има една жена?
    Баш дека Хепи спомна сеа до 3та среќа ќе оди, ми текна да прашам.
    Максимум 3 се така ?

17. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Свекрвата плачела на цел глас кога и рекле машко. А тој златен еден душичка среќна сум што го имам во животов. Да беше женско ќе сменев екипа жими се. 8) Сега двете фамилии прегорени за женско внуче. Ги зезнавме со син ми. Ако нека има мала копија на маж ми ќе го сакам за сто животи. :inlove:

На Gocim, Broki5, Fatalnata и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Lovebug01 и јас вчера како тебе, кај ми текна го пратив маж по корпа за во детска и сто пати му објаснав со капаче кое се лула да се отвара, тој ми земал со обичен капак кој треба рачно да го отворам.
    И кога повишив еден тон, па цркам, како сега, бебето ли да го држам дур го облекувам, дали капакот, зошто пелени ќе фрлав внатре.
    И тој ме гледа, и изненаден ми вика "алооо, што ти е со испадите, ќе ти купам нова корпа"
    Јас како навиена, 10 мин зборев ли зборев, ко луда и почнав да се смеам на крај зошто како лудача од страна изгледав, а тој само ме гледа изненадено и ќуте(facepalm)
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Не се препознавам каква сум станала:drunk:

На Broki5, Cherry blossom89, LucyLu и 11 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кои докторки од Ремедика беа за втор скрининг? Баш и сестрата кај матичната ми препорача, ама ради хаосот со триста глупости истовремено, меморијава ми е...Котларова ли,?

На Ava.84, Lovebug01 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.648
    Допаѓања:
    15.838
    Котларова и Афродита Стомнаровска,јас кај Афродита закажав ,јави се уште сега јас пред една недела се јавив закажав за 9 ти кај Афродита само тој термин беше,а кај Котларова прв слободен на 17 ти септември .

На Ava.84, Alishan30 и zhap4e им се допаѓа ова.