Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Од крвта се добри, отоци имам ама па и жешко е и клексани примам. За притисокот му реков на мм сериозно да ме сфати од денес ( немам дигитален апарат, со пумпа имам ) А ова ме копкаше и испитав самоиницијативно сега, претходно немав испитано. Матичната ми рече солени работи да избегавам и за недела дена пак да повторам...

На firequeenn и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Не сум имала таква ситуација, но од тоа што имам читано, доколку ти е во ред притисокот како и бубрезите не е ништо. Бидејќи кај тебе е на граница мислам дека е таков случај. Тоа се случива заради хиперфилтрација во бременост ( особено последен триместер). Во секој случај контролирај притисок и може да побараш испитување за серумски креатинин за да се провери функција на бубрези. Може да е показател за преекламсија ама за тоа има и други симптоми...

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Знам, дека има и други симптоми, ама не мора да значи. Бубачката во глава ми ја тури матичната и ме стави во мисла, па почнав да читам за тоа и дека според дијагнозиве и состојбата имам некои предиспозиции страв ме фати. Глава исто почна многу да ме боли и да повраќам и тоа ми го активираше алармот... Дај Боже ништо да не е. Ќе испитам и тоа при следна крвна анализа, фала ти :)

На Spring15 и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кажете за ниско железо, ми спомна матичната нешто од коприва да зимам...шо има такво ефикасно за да побарам?

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Семе :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Јас овој пат се породив несредена, со излупен лак на ноктите на нозете... Тоа е. Договорени бевме за на 23… а на 16 имав рандом преглед на гинеколог кој одма ме препрати во болница. Јас со цел памет отидов со идеја дека дома ќе се вратам. :x

На mal.ecka, CareTee, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Семе од коприва, семки од тиква, риба, спанаќ, грав, леќа. Да избегнуваш калциум заедно со јадење храна со железо едно по друго и цитрусни овошја јади и пиперки заради вит Ц, мора заедно со железото

На BeloMache, zhap4e и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.879
    Феминки, денес бев на контрола кај матичниот.
    30-та недела сум, бебе е 1370 грама. Плацентата е одлична, грло на матка добро...Докторот е задоволен...
    Бебчо е карлично поставен, ми рече да одлучуваме полека каде и кај кого ќе биде царскиот рез бидејќи и миомот ќе треба да ми се вади...
    Од понеделник ми рече да пијам чаша кока-кола, три реда чоколадо и да легнам на грб...И во рок од 15 минути треба повеќе од 5 движења да осетам кај бебето. Ако не биднат за 15 мин - 5 движења, ќе ме прати на цтг рече докторот...
    Дали некоја од вас го прави ова?

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Фала ти, Кукла.
    и витамин ц ќе пијам. Фала ти за листата. Се тоа освен риба јадам :) не секој ден,додуше.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Девојки видовте ли на вести за малиот Максим? :inlove: Се родил во 25та недела околу 800 гр. Го пуштија дома денес по 40 дена во ГАК со 2 и кусур килца. Борец мал. Им посакувам се најдобро во иднина на семејството. Многу ме израдуваа. Знаев за случајов затоа што имаме иста матична. Ме тешеа кога тргнав да крварам во 24та недела. Како пример дека е нормално и има среќна завршница и покрај целиот страв. Стварно било така, господ е голем. Никогаш да не се натажат повеќе, ја заслужуваат сета среќа и здравје на светот. Амин!

На ..barbie.., BeloMache, Fatalnata и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Јас би додала и какао.
    Лажица какао можеш да го комбинираш со мед за подобар вкус.

На BeloMache и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @zhap4e и црвено месо(y)

На BeloMache и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Па не го праша зошто да стимулираш движења на бебе? Јас вака правев во прва бременост 1 недела пред пород бидејќи бебе беше хипертензично.

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    А иначе го осеќаш бебето без да легнеш на грб или како?
    Мене ништо вакво не ми спомнале

15. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Seme od kopriva go ima vo prodavnicite za zdrava hrana. Izmesaj so med i jadi po 1 golema lazica sabajle i navecer i mozes kakao da pies ama so voda napraeno.

На BeloMache, Alishan30, DELFINA81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.861
    Јас брзо, брзо заминав на мал шопинг . Многу им се радувам на новите работи :inlove::inlove::inlove: Си дојдов од шетање и веднаш во кревет, приметив нозете ми се потечени од многу шетање.

На Mareea, Monella, LivingGlam и 8 други им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.931
    Допаѓања:
    18.825
    Семе од коприва со мед, ама не знам дали можеш заради шеќерот. Какао ама без млеко. Спанаќ или блитва. Свежо цвекло. Црвено месо. Вит ц од 1000.
    Ако пошло надоле, а уште е рана бременоста, допрва ке паѓа, во најголем дел од бременостите е така. Јас два месеци на крај бев на тотхема ампули, плод крупен и црпе. Подобро да земеш суплемент отколку да е ниско железото и хемоглобинот. Малтене најбитни се за бебето.
    Не, а не гледам зошто. Во тек на денот бебе треба да се јави 10 тина пати, ама вакви тестови не правев.
    Крени ги нагоре, стави ациди борици облоги ако имаш. Хидрирај се добро. Не е страшно.

На Alishan30, macka91 и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.925
    Допаѓања:
    11.873
    Мами кажи ми семето со колку мед да се меша...нешто рецепт за иљачот ,што. би рекле старите?:D

19. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    4.297
    Јас вака го направив по препорака - пола тегла мед со 50 гр мелено семе од коприва. Може да ти го сомелат таму, не мора кесичка да земаш, земи тазе.
    Секој ден пред да јадеш убаво промешувај пошто се качува нагоре копривата, а доле се таложи медот.
    Јас јадам по една лажица на ден, со тоа што мене ептен ми прави киселини, веројатно од медот.
    Ќе ја дојадам теглава, па ќе си правам друго што ми препорачаа - во шоља јогурт се става една лажица мелено семе од коприва. Треба да отстои преку ноќ и сабајле да се испие. Баш ќе пробам.

На Alishan30 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Мене ми рече Др после 28 недела ако не го осетам барем еднаш/два пати во денот, тогаш да сум се најадела благо и да сум броела... Мислам нема потреба од толку замарање ако си го осеќаш секојдневно. Моево е секојдневно стимулирано, многу јадам благо, дури некогаш и не реагира :D

На Milkiway, Alishan30 и Vojdana им се допаѓа ова.