Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Затоа се вика фармацевска мафија :D дека во аптека се продава нешто 100% природно не верувам и никој не може да ме убеди во тоа фармацевтот е како пазарџија да ти понуди од се некои се доста убедливи некои не нормално ако сакаш нешто на природна база ќе земеш од некој што одгледува такви работи затоа се е бизнис :)

На Milkiway и Tsukinory им се допаѓа ова.
  2. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Ista bev i jas bkompleks i magnezium zemi ke te opusti. Ne e stetno ke ti kaze i doktor. Na rabota stavaj nesto meko ili nosi nekoe pernice za pod gazot i nozete na nekoja kutija potkreni gi, ke ti bide podobro.

На Cholipam му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Сите. Кај кој и да се погодиш рачунај во добри раце си.

На mimi6 и ivance.. им се допаѓа ова.
  4. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Ми го спомнаа Зоран Илиевски дека е добар и многу посветен.. има некој искуство со него?

5. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Незнам во која тема да пишам.. па тука ми е поактивна..
    треба утре да вадам крв за д димери во трансфузиологија, ама сакам и плус со едно боцкање да проверам и крвна слика
    зошто повеќе од 2 месеци не сум проверувала.. прашав во трансфузиологија викаат дека само д димери прават друго не.. па да одам во авицена?? и дали со авицена резултати ќе ми дадат во гак терапија за понатаму ако треба пак клексани да примам???

6. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Нема да ти дадат со Авицена резултатот. И јас се боцкам почесто и тоа во истата вена, друга не ми наоѓаат. Сум се боцкала денес на едно утре на друго место. Тоа е.

На Alishan30 и mimi6 им се допаѓа ова.
  7. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Колку што гледам во ова од Авицена има само плус железо и шеќер. Другото и на трансфузиологија испитуваат. Е сега покрај крвна слика секако урина треба да испиташ, така да ти советувам посебно да се боцкаш. Не сум сигурна дали гак прифаќаат приватни резултати.

На mimi6 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    :(:(
    мене исто ме интресира на гак нормални д димери се до 500, а на авицена резултати може и до 1700 да се во третиот триместер.. а мене се последни резултати 2955..
    а на секој 10 дена проверувам и од тоа немам ниту сила веќе за крвна слика, а во последно време ми се лоши , дали е слабо железо или што е незнам, пред 2 месеци железото ми беше 26..ама тогаш вадев крв на 2 ипол месеци , сега од седмиот месец со д димерите секој 10 дена

9. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Да во право си, па подобро да вадам посебно викаш?
    и така имам упат за утре во трансфузиологија

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Значи димерите и 5000 можат да ти бидат битно ти е активното време на хемостазата и другите две да се во нормала. На трансфузија ги пишува како од 0-500 ради не бремени нема да ти вадат посебни листи за бремени и за не бремени. И да одиш во Авицена, Трансфузија и Син Лаб нигде нема да добиеш исти резултати

11. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Е тоа секогаш ми е ниско и споро и покрај примени 30 клексани, незнам што да правам плус да ми се во нормала

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас 8 месеци ги примам и пак времето ми е скратено, најверојатно телото ти е склоно на зголемена коагулација и ќе си ја примаш терапијата. И во иднина да си знаеш дека клексаните после 20 најмалце примени се прави испитување за да се види дали делува терапијата. Многу жени се боцкаат не си ни прва ни последна али мора малце психички да се опуштиш примаш терапија и да се скратени времињата не се секирај не може беља да се направи

На Mareea му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Да..а ти зошто ги примаш , имаше пред спонтани или случајно си провери д димери и беа покачени?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Со димери никогаш али ради мутации што имам од прв ден ги примам и кога ќе каже докторката да ги прекинам ќе ги прекинам до тогаш нон стоп

На Mareea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Да не ги примаш тие 0.4, имаш некој да те боцка? јас се треба да најдам некој да ме боцка, и со тоа мака.. а која недела си, уште колку имаш до кеај?

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да тие ги примам и мажот ми ме боцка во раце уште месец дена и ќе се спасам фала богу освен ако не кажат и после тоа да се боцкам

17. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Ај со лесно да е само.. и дај боже да не треба повеќе да се боцкаш:hug:, а на колку дена проверуваш крвна слика за мутации, мене ништо не ми рекоа во врска со тие мутации, можеби и тоа имам а незнам

18. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Со резултатот од трансфузиологија одиш на ГАК и тие, барем мене на 14 дена ми ја препишуваат терапијата, зошто на 10? По тие 2 недели одам пак на Трансф. и ГАК. И не се гледаат само д димери, што сте се закачиле сите само за нив, хемостазата за џабе ли ја прават? Времињата до крај ќе ти бидат скратени, битно да примаш терапија да не се влошува состојбата. Мене мм ми ги става инекциите, кога ќе одиш кај матичната нека му покаже сестрата. За железото побарај да ти препишат нешто и плус појачај исхрана со железо, зависи што можеш и поднесуваш да јадеш...

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    требало да земеш упат од матичната и за крвна слика. Јас секој месец проверувам и крвна слика и д-димери. За во ист ден ми ги даваат. Крвна слика на биохемија во клинички ми прават, можеш и на друго место со упатот (ќе кажеш на матичната за каде сакаш..синлаб и сл., Пример), д-димерите стандард, трансфузиологија. И три пати едно по друго ме имаат боцкано на исто место, во ист ден, инаку, ради што ми се тенки вените..па кога успеат да напипаат една понабабрена, сите на таа и се запнуваат.

20. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Мене се така 10 дена да примам па да проверам и пак исто еве третиот пат, прееска ми беше последна и утре здравје вадење крв и резултатите кај матична па пак гак мислење, понекогаш викам подобро 15 дена да ми дадат или 30 па да проверам, не вака на 10 дена..а последен пат ми вика еве ти уште 10 онака за секој случај нема да ти наштетат и ќе видиме..а за состојбата отидов намерно на друго мислење и ми вика докторката дека јас не сум за клексани дека се е во ред со плодот, плодова вода, протоци, без отечени нозе и спонтани пред, само може аспирини, а матичната ми рече клексани и така ја послушав.а инаку пијам магнезиум 250 мг и pregnacare со omega 3..ќе земам плус за железо нешто, последен пат железото беше 26.. ќе видиме.. фала ти :l: