Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Леле катастрофа, стварно лоше е еднаш на ден вадење крв од вена а не па 3 пати :(.. дај боже само на добро да е, кога гледаме што не трпиме заради здрава и нормална бременост:hug:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Секој месец прво ми зимаат крв од вена за комплет лабораторија кај матичната.
    Утре дента одам кај гинекологот и ми зимаат за димери и хемостаза. Само на лева рака ме боцкаат и се во истата вена, десно никаде ги нема вените мои.
    Со чворови ми е веќе вената од се едно исто боцкање во неа, ама не се жалам, штом мора ќе ме боцкаат.

На mimi6, K7M10J и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    IMG_20190316_120743.jpg
    На трансфузиологија. Сестрата на една вена извади шест епрувети. И секоја нова епрувета на ставање ја забодуваше иглата подлабоко. За на крај да прсне здрава права вена и да ме испрска мене нејзе и пола просторија. Хорор. Тој што чекаше медицинско лице преку ред за некои документи седнат отспротива само бледо ме погледна и отвори прозор најблиску до мене за да не паднам ко суво стебло. Месец дена имав модрица.

На Ava.84 и zhap4e им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Од вена не шика крв, ти погодиле артерија, и мене на инфективно ми боцнаа артерија, па вакумтајнерот летна од рака под притисок, и крв имаше насекаде, па доста трауматично изгледаше како и твоево. Вената полека тече, не е брзо крварењето од неа како од артеријата.

На Ava.84, K7M10J и zhap4e им се допаѓа ова.
  5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Alishan30 баш тоа како го викаш и излета од рака колку што можев да видам бидејќи бев свртена на страна не припаѓам од крв ама знам да се срушам ако видам игла во месо. Да не беше тоа ќе земев обука за медицинска сестра жими се и онака има дефицит во државава а веќе работам со луѓе и се пронаоѓам во моменти на човечност и хуманост и помош.

На ivance.., Ava.84, K7M10J и 2 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Леле дебилни лудаци :envy:

На Ava.84, K7M10J и Alishan30 им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Најјако е што мојата сестра беше пред пензија, и се згреши, боже мој, на секој може да се случи.
    Ете, баш се погоди кај мене. Тоа летна од рака, крв на неа, крв на мене, на кревет. И таа стана "леле, леле" и се врти околу мене.
    Само и реков дај тупфер и стегни, за да не се купчосам.
    Корказа сум кога мене ме боцкаат:D
    Ми даде, стегнав да сопре крварењето и толку беше.
    Заврши крвопролевањето.
    Модрица си носев цели 2 недели потоа

На Ava.84, K7M10J, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Јас и ти курбан сме давале за здравје :lol:

На Brpbrp, K7M10J, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Нека е за арно само.
    Се се заборава.
    Сега се смееме, а во тој момент изгледаше страшно:D
    Ама, тоа е.
    Се случува, не е намерно:*

На K7M10J, Tsukinory и zhap4e им се допаѓа ова.
  10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    На ГАК последен пат ме гледаа специјализанти и така исто погледнаа д димери, па добри ти се не си за клексани. Ама јас пошто више сум научена со неписмени одма им реков ради хемостаза и мутации дека примам и почнав и дијагнозите да им ги набројувам пошо се дебили, носам цела документација со мене не знаат ни да побараат нешто сама пред нос им вадам документи им зборам за да им стаам кочница на напливот на возбуда дека лелеее они се моментално докторот сега супериорни се се знаат (facepalm)

Ауууу хорор... Мене само една вена на левата рака ми е функционална ако ми ја зезнат не знам што ќе праам другите не се познаваат.

Последна измена од модератор: 31 август 2020
    На flower30, mimi6, Camille84 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Лелеј значи јас среќа сум имала до сега кога ме боцкале сите со лесна рака биле од ова највеќе ми било страв да не ми се случи :worried: како си останала при здрав памет и свесна бравос

На zhap4e и Tsukinory им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Леле што кажувате хорор:worried: Тука за крв земање си има посебни сестри што тоа го учеле не може секоја сестра крв да зема.Овие се поплатени од другите.Ама кога ќе ти земат крв па кога ќе те стиснат со тоа газата мислам од лактото ќе ми излезе газата(facepalm)
    Кај децата е сосема друго се зема ретко крв и тоа од вена што ја зема докторот, исто и за вакцини само докторот смее да става сестрите го држат детето.

Јас денес во 15+0 влегов и бебичи за добредојде ми приреди рандеву со шолјата:puke::devil:Не знам до кога ќе трае ова гадење и повраќање пиев лекови 3-4дена добро беше ама ги прекинав оти смеат само краткотрајно да се користат.Што ќе правам од среда почнувам на работа по 9недели дома:|Само Господ да ми е напомош:(

Најдов пред некоја недела еден сајт за кои лекови се дозволени во бременоста, па ако му треба на некој нешто може да го каже латинското име и одма ќе му кажам дали да пие.За тие што знаат германски еве ја страната па само можете да проверите:
    https://www.embryotox.de/arzneimittel/
    Исто и за доење кажуваат:)

На kukla21, Broki5, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    837
    Секогаш се специјалианти во амбуланта. Исто и јас морам да им кажувам дека морам да примам клексани заради мутации и хемостаза. Лечат шаблонски и мораат да го прашат докторот чиј печат користат дали и колку клексани да препишат.

На mimi6 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Мене па прв пат ми се погодија откако одам оваа бременост, претходно докторки беа, а до неа специјализант, она диктира, он куца извештај. Го читаат претходниот извештај и copy paste праат и ајт. И бебето ми го измерија поголемо, прв пат оваа бременост.

15. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    837
    Си имала среќа претходно. Јас трипати одам и секогаш се специјализанти и имам впечаток како првпат да гледаат вакво нешто.

На Brpbrp и K7M10J им се допаѓа ова.
  16. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    876
    39та недела сум и 2 дена ми тече секрет како вода и идам на 2мин во тоалет по мала нужда. Ама секретот буквално како од чешма да тече. Прозирен е,нема мирис.Немам ни болки ни контракции ништо. Го прашав докторот рече нормален секрет е, да не се паничам и утре поручек да си дојдам на закажаниот термин зс цтг. Некоја да не имала слично искуство? Колку и да не е за паника работава,не издржливо е. 2 дена мислам дека ги преседов во тоалет. Улошки и гаќи мењам на 5мин ми се чини.Ми се гледа како вечност до утре поручек док идам на лекар,а сабајле имам закажано депилација која не знам како ќе се изведе со оглед на секретов и потребата за мокрење на 2мин

17. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Proverete zelezo a moze i od vremeto da vi se losi.

18. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Има тест да проверат дали е плодова вода, не знам на државно дали имаат, немам лично искуство, ама имаше членки на форумов на кои им е правен таков тест

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Mene do 38 nedela mi rece da se bockam. Inaku rezultatite poslednite 2 meseci mi se dobri no ne saka na kraj da mi gi prekine.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Воопшто не запира или запира па пак тече?
    Ако е плодова вода, односно ако ти пукнал водењакот, би се јавила јас на лекар пошо 2 дена поминале.

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.