Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    876
    запира ,па си протекува. Не знам дали е плодова вода, прва бременост ми е, ама не ми паднал ни чеп нити имам контракции, а го осеќам бебе како мрда

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Во некои случаи водењакот пука пред контракции, ама ретко, ама ако е водењакот во прашање, не запира плодовата вода, си тече или наеднаш во силен млаз, или полека постојано. Ај ако вели докторот дека не е страшно, сигурно тој знае најдобро

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Јас пак ќе досаѓам... Ми стигнаа резултатите пишува негативен брис на стрептокока и на кандида албиканс. Неколку дена ги ставам вагиналетиве и нели е нормално да си истече вагиналетата бела, ама мене тоа што ми излегува е бело со кафено... И сега што е кафеново, или ми е стара крв некоја...сум немала крварење, апстинираме уште со мм. Или ми оди паметот чепот да не ми е, кафено што може да е. 37ма недела сум...хммм...

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На трансдузиологија секогаш со д димери и хемостаза иман и крвна слика. Од кај тоа дека нема?!

Дополнително, може да им кажете дека треба пак да ве боцкаат и ќе ви дадат епрувета крв. Мене така на трансфузиологија ми дадоа да носам во МАНУ за да не ме боцкаат пак. Само мора да им кажете за што ви е за да ви дадар точна епруветка.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @K7M10J може на ставање си се гребнала или си изиритирала некој капилар. Бојата не е од вагиналетите секако. Плус 37ма си. Таму доле е сигурно убаво натежнато и си работи циркулација за пород се спрема. Малку треба. Консултирај се со матичната нека те ѕирне за да си бидеш спокојна.

На K7M10J и azelea им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    15.840
    Да и мене бело ми истекуваше.Не се секирај ако може имаш пукнат капилар па ти се измешало кафеаво.Ако продолжи и не си мирна консултирај се со лекарот.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Мене ми се случи со Канестен вагиналетки, ставив една и сабајлето имаше како кафено-црвено нешто и веќе не ставив од страв. Ми се случило ама не знам што совет да ти дадам.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Може што викаш да сум се гребнала, тие вагиналетите се лепливи, се ронат и покрај тоа што стојат во фрижидер. Ај секако неделава треба до ГАК да одам и Ремедика, ќе им спомнам ;)

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ми намонтираа холтер (апаратче) за мерење притисок. Ко бомбаш самоубиец излегов надвор. Со појас на рака на стомак и апарат под фустан :D цел ден и вечер ќе со го носам и на 20 минути ќе мери. Утре ќе видиме шо измерило :devil:
    19та недела. Оу је. Толку далечно ми се гледаше пред неколку недели, кога се испопотресов ради малку крварење, те ова, те она...

На Ava.84, Brpbrp, macka91 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Немој да се испотрешуваш веќе оти сега со холтерот ќе вивнеш во воздух. Не за друго кај ќе ти бараме после 40 машки девици... :P

На Ava.84, Brpbrp, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :D трампам 40 машки девици за пун склад со лубеници, дињи и секакво убаво блачко овошје. Може и црно чоколадо :devil::D се соблакам и гледам цревото го пикнале низ прекурамката од прслукот:)))) не можам да го соблечам. Комедии.

На Ava.84, K7M10J, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Ајде ајде еден ден ќе издржиш. Плус гледај на посветлата страна можеш да се ценкаш за сето овошје што ќе го посакаш под изговор дека ако не ти се нацрта истото пред тебе за краток период ќе кренеш притисок и машинчево ќе запише дека не е во ред. После што правиме? :?:

На K7M10J, Alishan30 и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Поради што ти го ставија хотлерот?
    И мене требаше да ми стават ама ги зезна мали искочи.
    Ама затоа си го носев хотлерот за шеќер закачен на рака една недела.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    висок ми беше притисокот кога бев на преглед прошла недела. 150 со нешто. Оно пиев кафе -ладно макијато пред тоа, ама, не го ни спомнав пошто, да видиме холтеров што ќе каже :) цел живот сум со такихардии и сл., А Ич немам обичај да си мерам притисок. И двајцата родители ми беа со притисок од младост. У упат матичната пиша хипертензија, па да видиме. :) Јас ок се осеќам, али за бебево...

На Ava.84, K7M10J и Alishan30 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Вака мене,ми беше после 30 недела и скроз исклучив солено и кафе,два пати и диазепам пиев.

Не се плаши ако продолжи така ќе ти дадат и терапија,во меѓу време не пиј кафе,кока кола и солена храна одбегнувај.
    Пиј цеден лимун и ако не тие мака на желудникот малце лукче апни си.

На K7M10J и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Ја имаш проверено тироиднта?Мене тироидната ми прави тахикардии иако сум под терапија пак се случува да ги имам.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Кажувајте лек за хемороиди, ја тражев темата не можам да ја најдам, имам голем проблем што да користам, матичната ми даде една крема не ми помогна ич ама ич, 34 недела сум морам да ги залечам малку оти на породувањето страшно ќе биде.....

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Проктосиналар, грчка крема е.
    Ја има по аптеките.
    Мене мн ми помага.
    Навечер мачкам.
    Ладен туш почесто во тој ден и избегнувај зачинето и луто за јадење

На Ava.84, zhap4e и merina.93 им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    избегавав кафе периодов, ама веќе толку ми се пиеше што...не можам да се откажам од сирење и маслинки. Покрај сите рестрикции што си ги имам направено ради шеќер да држам под контрола..само тоа ме држи преку ден :) ќе видиме баш, дали само момент е или проблем...ќе препорачаат нешто на крај. Фала ти :)

да, да. Прво тоа имав проверено ама се' е во ред со неа. Освен резистентност на инсулин, низок хемоглобин и железо, ништо друго немаше пореметено. Уште пред бременоста проверив, прошли месец па проверив. Кај мене откако почнав со метформин и регулирав шеќер се стабилизираа малку иначе лани бев ко у пред инфарктна состојба. А срцето здраво. Чат пат се случува сега да имам ама не се страшни, кратки и ретки се :)

На Ava.84, Dua! и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Проктосинелар ако успееш да ја најдеш најмногу помага, ама дефицитарна е. Коцки лед да редиш, туширање со поладна вода и чепчиња кантарион.

На zhap4e и Alishan30 им се допаѓа ова.