нормално е тоа кај секоја бремена жена.и кај мене беше така понатаму уште почесто зашто плодот се спушта доле и прави притисок на бешиката. не паничи сите тие промени и симптоми се нормално во бременост. леле колку ми фали тоа време, ама сега уште поубаво ми е со мојот син се гушкаме нон стоп. поздрав до сите трудници имајте лесна бременост и уживајте во овој најубав период од животот,
Знаци ти бесе пред мене, сега јас сум пред тебе, значи он нас сто бевме тука некаде, јас ќе го крсам мразот јас не ни размислувам за порадјајот, сметам дека е рано да мислам на тоа и усте сегада собирам сила, колку зени се породиле и усте колку ке се породат па јас една...хм, како за сите така и за мене! мојата килаза стои во место, ама месето е доста пораснато и веќе сите ме забелезуваат дека сум бремена! инаку ии мене ми е чудно, незнам каде си ама многу развлекуваат таму со тие контроли! јас колку знам се прават на три недели побарај друг доктор ако мозес, мозеби поцетсто ќе имас контроли, распрасај се! поздрав до сите месиња
Изгледа денес ден за контрола на сите И јас бев...денес влагам во 30 недела, бебињата се по 1500гр и се супер. Докторката ми рече да почнам повеќе да одмарам зошто грлото на матката малку ми е скратено, па ми даде дупла доза на утрогестан. Треба да ја примам инекцијата за зреење на плуќата, ама мора прво да го стабилизирам шеќерот, зошто таа инекција можела да го качи шеќерот уште повеќе, па утре сум на контрола кај ендокринологот па ќе видиме што ќе каже за шеќерот. Ако не се симне шеќерот, а морам да ја примам ќе треба да лежам во болница како би ја прателе состојбата на шеќерот. А гинекологот ми закажа следна контрола за две недели и тогаш рече да договориме и пораѓај кога би бил уууууу некако брзо ми дојде, значи кога ќе идам следниот пат кај неа ќе бидам 32н, и ќе видам што ќе рече кога пораѓај...зошто со царски ќе биде па може да договориме ден, јас си викам само нека дојдат барем до 2кг бебињата па после е полесно. За железото одма да си земете спирулина, јас еве веќе 1 месец ја пијам и денеска на резултатите од крвта покачени вредности и на железото (од 13, на 17.7) и на хемоглобинот (од 99 на 105) што е супер, и само со спирулината почнаа да се качуваат, претходно само паѓаа...џабе беше и исхрана и се.
мешиња да ве прашам нешто. време ми е за депилација ( нозе стомаче) интимата интака не ја депилирам долго време. па ме фати некое шубе од болката да не му штети на бебуш или само си увртувам глупости
Јас сум 38+5... Цела бременост редовно си се депилирам и интима и се (интимата строго со 100% чист восок) ... И немам мака... Последен пат се депилирав во 37 недела... Ако не се породам за една недела Ке идам и пак ке се депилирам... Барем раат да си бидам...
Mache jas vchera ja prashav dr za depilacija, poshto mi e vreme da se sredam i da chekam da pristigne princezata. Mene ona mi reche ako kozmeticharkaTa mi e chovek od doverba moze da depil. intima, inaku bolkata ne mu shtetela na bebeto, samo mnogu e bitno da e chist vosokot za infekcii. Toa ginekologot mi go reche
Mache jas vchera ja prashav dr za depilacija, poshto mi e vreme da se sredam i da chekam da pristigne princezata. Mene ona mi reche ako kozmeticharkaTa mi e chovek od doverba moze da depil. intima, inaku bolkata ne mu shtetela na bebeto, samo mnogu e bitno da e chist vosokot za infekcii. Toa ginekologot mi go reche
оваа тема е најактивна зато тука ќе ве прашам. пред 1 месец бев трансвузиологија за д-димери и хемостаза испитував и не се сеќавам дали требаше на гладноо. Прегледот ми е закажан во 12 и 30, и јас сум сигурна дека нема да издржам гладна дотогаш, ќе му припаднам таму ако не јадам... Се соменвам дека требаше гладна ама што знам, да не сум грешка?
Za faktori na hemostaza i d dimeri nema potreba da.bidesh gladna jadi si slobodno i so srekja so starcite ( ako si vo gradska na transfuziologija) otoci se
Нема почести контроли Се е државно, нема приватно- социјализам...и да сменам лекар исто ми се фаќа во систем е така, напишано е кога следен преглед и нема мрдање. Се навикнав веќе, како за сите така и за мене. Можеби бабицата на преглед пак гледа на ехо, што не верувам...Не битно...само здравје, сега сум релакс скроз Лори не се плаши за породување воопшто, толку жени поминале низ тоа не сме ни први не единствени. Мене воопшто не ми е страв, можда рано ми е уште досега имав други грижи.
Што би рекол еден мој пријател, само опуштено Знаат докторите што прават, и ако е таков системот, таков е и не вредат нервозите. Додуше, лесно ми е вака да зборам, минатата недела и месец дена ми се гледаше многу, па отидов на преглед, ама се правдам дека бев во паника, и дека по форуми 9тата недела некако покритична ја пишуваа. Се обидувам и засега ми успева да не читам многу-многу, сега и јас си го чекам прегледот на 7ми, па да видиме натаму Од завчера еднаш дневно почнаа да ме фаќаат некои жештини ко климактериум, и тоа било нормално... Цела се препотив низ трговски, влегов во продавница да седнам малку и завршив со нови чевли Тебе терминот ти е значи негде недела дена пред мене, баш ќе видиме тогаш по кој ред ќе оди
Мене симптомите ми се изгубија, уште малку па ќе се преродиш. Јас денеска ќе си се честам нешто Инаку сега кога знам е се во ред не се замарам многу само 2 месеци ми се виде многу да не го видам бебчо не за нешто друго Се роди љубов
фала мила, интима не депилирам многу одамна забрането ми е бидејки имав многу проблеми, инаку нозе стомак депилирам со шербет кај една женичка почисто амин мене само за болката ми беше и она стресување кога ке потегне
Нели? Јас едвај чекам да го видам, ама уште се плашам од ред работи како до тогаш ќе одат. Пред се, од амниоцинтезата и резултатите, ама си викам - како сите поминале, така и јас
Markiza, претпоставувам дека таму исто функционира здравството како овде во комшии Бабицата не те гледа на ехо, ти го мери стомакот, го слуша срцето на бебето и брои отчукувања на срцето на бебето, најверојатно ќе ти земе крв за основни испитувања, и урина исто. Мене и брисеви од нос и грло ми зема. Не се плаши што нема често да одиш на ехо, во секој случај ако има проблем ќе те пратат да се види што е и како е, нема така да те остават. Барем овде така функционира од она што го искусив до сега, не верувам дека има некоја голема разлика таму Опушти се сега и уживај
И јас мислам дека е исто. Крв веќе зедоа, чекам резултати. Најмногу е разликата во системите што прави шок инаку овде и по 3/4 деца раѓаат на тој начин па не му ја мислат многу. Ќе се навикнам.
Девојки одамна ми ја нема Руси почнав да ја мислам зошто не пишала?инаку ние сме добри полека но сигурно влегуваме во 9-ти месец,наредна недела ќе идам кај матичната да видиме за брисеви да ги правам последните што се за стрептокока,и да праам муабет за прродилното да ми објасни од кога да го отворам уште одам на работа за да знам кога да го земам одморот да не ми пропадне и да ми објасни на цтг од кога почнуваме убава вечер Мешковци Убави поздравче
Породилното можат да ти го отворат 28 дена пред термин. Јас имав 4 недели годишен одмор кој ми трае до 19.08,а термин за раганје ми е 20.08 Гледав некако да ми се поклопат датумите за да не го отворам породилното пред време. П.с и lady ни ја нема можеби веке се гушка со бебето