Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Мене денес 2 пати менструални болки траат 1 мин ама здив губам од што боли. Па и кичмата блага болка ама тоа дека лежам нон стоп. Па и срамната кодк почна да боли, мислев оваа бременост ќе куртулам од неа. Си зголемив сама доза 750мг пијам магнезиум. Во цетврток прво цтг. Уффф жени, сега молам да седи дечково подолго, а од друга страна веќе се изморив.

На K.Mari4ka, Lovebug01, Milkiway и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    4.297
    Денес почнувам 36та недела :inlove:
    Последниве 3 месеци некако брзо ми поминаа..
    Деновиве со мм и кутрето сме на одмор неколку дена - последен одмор сами.. цело време си збориме како ќе бидеме следна година, кај ќе одиме, како ќе изгледа тоа.. здравје само, едвај чекам да се запознаам со мали :D
    Инаку периодов преактивен, ме клоца, растура! Ако е како што зборат - немирни во меше = немирни и надвор, јака ми душа...
    Неделава сме на контрола, па можда и цтг.
    Со киселините со месеци веќе се влечкам, ама последниов период сѐ ми прави киселини... мислам дека и водата што ја пијам и воздухот што го дишам ми прават киселини.. @Alishan30 мора да се помириме дека ќе си ги трпиме додека не дојде бебе и да тргне притисок од желудникот.. а сега мене ми помага најмногу сода.. секојдневно пијам и инстантно подобро се осеќам

На K.Mari4ka, Lovebug01, Milkiway и 7 други им се допаѓа ова.
  3. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Јас сум слушнала многу пати дека секоја наредна бременост е полесна. Освен тоа, секоја бременост си е различна, ако првата била тешка, не значи дека и втората ќе биде. Секоја си е специфична и со различна приказна. Ти посакувам многу среќа и со лесно да си поминеш се'.

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Страшни се киселините последниот месец и што и да правиш нема фајде... издржи уште малку, магично ќе ги снема кога ќе се породиш :D
    Не те утешив знам, ама гревота е да те лажам :inlove::hug::lol:

На azelea, zhap4e, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Не дека ги немав досега, но не беа толку чести:(сега се нонстоп.
    И од вода и од се.
    Ни храната не ми е вкусна:(
    Ме онерасположуваат, дете се активира навечер и мрда посилно, а положба никаква не ми помага.
    Секој можен иљач го пробав и не бива.
    Фала што ме утешивте дека ќе ги снема за брзо, одвај чекам да ги снема. Барем да ги повратам, а неможам.
    Голтам горчило нонстоп:hug: .битно ќе ги снема, си реков за навек го зафркнав организмот:lol:

На Izzy_0504, Monella, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Аууу кој те лажел :) Ќе пукнам. Не се поднесувам веќе!

На MinnaAnne, Kitten, Brpbrp и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Полесна дека немаш време да седнеш и да размислуваш а ова нормално ли е? А вака ли требеба да почувствувам? Него тераш напред. :)
    Мене лично оваа бременост ми е далеку потешка повраќав до 5ти месец,киселини,главоболки. Сега болки во срамна сд појавија. Но немам време да лежам:shake:
    Сега треба апликација да отворам да видам која недела сум. А во сон знаев предходната бременост:rofl:
    Кревам дете,количка.
    Се десило и витамини да заборавам да сс напијам. Да не јадам:tmi: е тоа богами е дека навистина немаме време.
    Но оваа бременост по сиптоми ме таструри:drunk:

На Chanell*, PurpleMind, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Исто!! Освен што не повраќав.
    Како минува времето се понеспособна сум за ништо и ужасно ме фрустрира да зависам од други!

На Ava.84, K7M10J и Happyinlove им се допаѓа ова.
  9. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Исто жени! Бебе навечер активно до максимум, ми се спие ми се плаче, не можам позиција да најдам, носот затнат цела бременост, почнав да хрчам дури :D 20 пати во тоалет, трнат раце. Вчера демек да свртам еден круг да прошетаме, едвај одев и се вратив и се изнаплакав од мака :wasntme: важно беба да е добра, ама не се издржува баш веќе :)

На PurpleMind, K7M10J и Alishan30 им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас уште колку имам до крај....и се' што опишувате имам. :D До другата страна од булеварот за да отидам, излегувам полна енергија. Вртам круг околу зграда, стигнувам до булевар и веќе сум клапната, уморна. Ми иде да се потпрам на семафорот, да одморам. За враќање, седнувам на клупа малку, после си одам дома.
    Киселини...ме изгореа. Ништо веќе не помага. И повраќам киселини и уште цел камион киселини ми клокотат во гради и грло.
    Холтерот нешто се поремети синоќа. Почна да ми ја стега раката до солзи. Сабајлево го вадам, испукани капилари по цело место кај што стоеше. Цела рака ко зебра. До толку нешто сум му направила да се поремети? Ми ги даваат резултатите, гледам ок притисок,ок..одеднаш 180/111. Па ок,ок, па 178 со нешто. Вечерта и 200ки регистрирал. Ај у реду. Еве ме умрена. Џабе малтретирање. Ми се плаче веќе. Мерам со домашниов...нормален притисокот..под 130. Али ко и со шеќерот, мада е во ред... пак, за секој случај, за не дај боже, уште апови и глупости очекувам да ми дадат. :D

На PurpleMind, Slonce91, Monella и 5 други им се допаѓа ова.
  11. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Ти благодарам на утешни зборови :hug:

И јас исто вака почнав, многу ми е помачно ама немам време да се жалам :x

На Ava.84 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    За трнењето на раце и нозе, витамини пиете? Може да е од недостаток на Б12, што посебно се изразува во бременост.
    Во најлошите мои анемични денови постојано го имав тоа трнење, плус и грчеви на мускули сред ноќ. До Б12 беше.

На mssuniquee, Ava.84 и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Се си велам ако ја преживеам оваа бременост ќе живеам 100че:D
    Немам сила , не можам да јадам оти штом јадам ми се гади, болки насекаде и повраќам |(Од утре на работа ,не знам ни како дете на градинка ќе носам ни како 22 км ќе патувам со јавен:sweat:
    За разлика од оваа бременост со првата трчав по јавниот со стомак до заби, се селев во 13-14 недела .Се сама спакував и последниот ден во 02ч реков не можам ме болат колковите.Болки немав.Пешачев, мкнев и мака немав.Имав проблеми со киселини до кога се породив ама пак сметам дека имав лесна бременост.Обожавав да го галам и снимам мешко како мрдка.Се знаев за која недела како се развива бебето , кога да се пријавам во болница , на предпородилни часови и сл.Сега мешко не го галам по два дена:$Заборавам(facepalm) Ако малата не дојде да го погали ќе се породам жалејќи се колку ми е мачно:rofl:
    За недели да ме прашаш треба да видам во аликацијата(facepalm) Треба пак да се селиме ама ми е страв да мислам како ќе успееме.
    @zhap4e :hug: Мери си го почесто денски 3 пати минимум да го пратиш како се движи.Може од нервози од самото апаратче си кренала притисок.

Последна измена: 1 септември 2020
    На 24.07, Monella, Lovebug01 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.783
    Феминки, дали е нормално во бременост 37,4 37,5 температура? Супер се чувствувам, имаме дигитален па што ми текна онака да си измерам.(facepalm) Инаку 12 недела сум.

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Може не ти покажува точно дигиталниот или да не си во топла просторија? Пробај со живин ако имаш...
    Јас имав ама ептен на почеток 37..37со 1 траеше 7-10 дена повеќе од ова немав.
    За некои може ќе е нормално, а за други може ќе е знак на настинка.
    Следи ситуација па ќе видиш до вечер...

И да мене кога ми доаѓаше 37со1 одма одев се туширав па мерев после пак и си паѓаше. Истуширај се со млака вода пробај покасно

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Нормално е.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    5.690
    Кое спрејче прополис е безбедно за трудници , пред тоа зимав секакви за грло , сега незнам кој :?: и за афти на јазикот ми помагаше многу , сега пак ми се активираа , да зимам нешто мора , многу ми е грдо на јазик :doh:

18. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Женицки здраво ве молам за совет оти мн ми е страв 20 недела сум и правев уринокултура и ми покажа дека постои ентерокока и од ова шо читам била опасна и тешко се искоренувала му кажав на докторо па да ми кажи шо атибиотик .Ве молам некој ако случајно ја имала ова бактерија да ми кажите како поминавте и дали штети на плодот. Фала!

19. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Исто и јас имав во првата бременост, матичниот ми даде терапија и на следни брисеви ја немаше.

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Уфф тешко богами, како расте бебето желудникот е сѐ повеќе стиснат :worried: Си пробала ли непечени бадеми? Доволно се 5-10 бадемчиња. И почести но мали оброци. Мене ми помагаше. Ми помагало и лажица таан да лапнам. Народскиве лекови повеќе ми помагале од фармацевтските.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.