Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Јас уште сум овде и ве читам, баш ми недостига темава после 9месеци, секој ден со вас, колку брзо помина времето. Уште не сум отворила во темата бебе :)

На Mareea, Alishan30, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Пробај да ја џвакаш, да ја џвакаш храната, едно залче по пола час, ептен да ја сомелиш пред да ја голтнеш, стварно помага, ама те предупредувам, има ризик да ти се одјаде, да се изнервираш и да ја фрлиш чинијата :D

На Alishan30, wannababy и Brpbrp им се допаѓа ова.
  3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Што ќе отвараш, не е како тука, многу повеќе изигнорирани прашања има, ај може во бебе не толку, не сум пишала таму за здравствен совет, ама во дете... ептен на игнор, не знам дали не се активни или што е, ама па се пишува нон стоп.... Уште сега знам дека ќе ми недостигате :hug:

На Alishan30, Brpbrp и Ava.84 им се допаѓа ова.
  4. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463

5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    И јас ја имав,панцеф пиев. Ке ти каже др на кој антибиотик реагира и колку е застапена. Исто следните ррзултати ја немаше. За разлика од стрептококата што неможам цела бременост да ја искоренам.

6. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Барав по старите мислења но неможам да најдам кој антибиотици сум ги пиела.
    Не се секирај, ќе помине со антибиотик.

Јас најмногу се измачив со уреаплазма, не ми помина ни по 3 дози антибиотик.

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Мене за бременост ми е полесно со голема сигурност да кажам совет, одколку за дете. Некако за бременост се знае што да се очекува во која недела, а и краток период е 9 месеци. Детството е подолго, се може да се случи во секој момент, а и прашањата се често со недоволно инфо, пример, крена температура, од што може да е, едноставно доста е потешко, затоа мислам дека послабо се одговара

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Можеби пораѓајот ќе помине како песна. :) Разговарав со мајка на 4. Ѝ Викам: како успеа да ги износиш 4 комада и да ги истрториш, секоја чест, јас од едно се утепав од жалење! Рече дека со секое наредно сѐ помалку сеќавала на пораѓај во смисла на болки и тегоби.

На Brpbrp, zhap4e, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    За бременост да, дека не ми е прва. Ама малово е 2 години и со некои работи прв пат се среќавам. Настинка во лето...и јас не знам летно време како да се излечам, не па детево што не пие чаеви, жешко е не знаеш како да постапиш. Неколку дена не сме спиени од кашлица и не знам што да му дадам. Уште едно сирупче сега прв пат ќе го пробаме па да видиме...

На Ava.84 и zhap4e им се допаѓа ова.
  10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Ајде офтопик. Бевте на лекар? Земете брис, да не е некоја бактерија. Џабе сирупи за кашлица ублажуваат само кратко. Што други симтоми има? Може да е и алергиска реакција. Затоа најдобро на лекар, да се види грло, брисеви и едно црп да проверите.

На K7M10J и zhap4e им се допаѓа ова.
  11. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Јас денеска 39+5,немаме абер за породување.Мене секој ден се помачно ми е.Освен што деновиве сум отечена и омалаксана и цело време сакам да лежам ,што не беше случај претходно други некои знаци дека брзо ќе се породам немам:|Од киселини не куртулив,ми се плаче на моменти:(Во четврток ми е терминот ,сабајле ќе одам на цтг во Чаир ќе видиме што ќе биде.Досега преглед со рака не сум имала,дали да очекувам овој пат?;)

На Monella, azelea, MinnaAnne и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Не знам зошто сите се плашат толку од со преглед со рака не е толку страшен барем не за мене, за мене траума е тоа железното за брисеви кога ќе го брцнат ужас невиден:x. И веќе уморна си на крај си 9ти мислам дека е најтежок од сите месеци. Како се справуваш со дишењето дали бебе те стиска нагоре или веќе е спуштено доле? :)

На azelea, zhap4e и Mantub им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Издржи уште малку си(fingers)Гледај да шеташ повеќе и што поактивна да бидеш за да испровоцираш природено болки оти е полесно отколку со провокација:)

Респект за малата разлика како близнаци да имаш(zilmer)Јас исто оф топик.
    За кашлица нема некое дете што повеќе има страдано од кашлица од моето.После 3 години талкање по доктори пред некоја недела бевме на уво ,нос ,грло за сосема друг проблем и го спомнав проблемот, за докторката да каже дека има полипи и затоа кашла:)Се израдував оти го најдовме проблемот ама па се плашам од операција:(А и докторката одма не предлага операција околу 6 години.Треба 2 години да чекаме|(Кашлицата на мојата е одвратна кашла 2-3 дена без престан не може да збори:(Ние ја лечиме само со капки за нос, инхалации со физиолошки и веќе една година добива еден сируп на растителна база за синуси оти само овој и помага.Ти препорачувам капки и многу вода или незасладени чаеви.Така ќе се измие секретот и ќе се намали од капките.Најодвратно е кога дете има кашлица:(

На 24.07, Monella, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Ваљда од рекла казала муабети се имам исплашено,се надевам дека и јас ќе го имам истото искуство како тебе.Со дишењето ок сум,имам моменти коа се задишувам пример по скали кога се качувам.Јас вака кога се гледам мислам дека ми е спуштен стомакот,ама па бабиве у комшии ми викаат уште било горе:^)додека докторката ништо посебно околу тоа ми нема спомнато освен:Бебето е ок,се храни,наместено со главчето надолу,плодова вода има .Цтг во ред...Оди дома чекај болки :angel:

На Izzy_0504, Alishan30 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Рапорт од мене.:)
    Цервикс од 1,85-2,0см е 2,4см сега, фанелингот го снема. Послушна сум била.
    Бебе е уште високо со главче, но наместено за денот Д.
    Тежи околу 2,9кг.
    Смеам да движам веќе, и кога ќе и се излегува да одам ако имам болки. Ако не ќе чекаме термин или за 3 недели да одам.
    Останаа брисевите за оваа недела, а утре конечно депилација8)
    Со душа ја чекам:lol:

По 5недели лежење, денес се раздвижив и ете сега се ме боли долу, ко воспалени мускули да имам и во препони болки(facepalm)

За киселините не ми е интересно веќе, не само медицински, сите народни лекови ги пробав и џабе е, нека ги.
    Ќе се мрштам, голтам киселачки и игнорирам:drunk:

На natasam, Chanell*, Cherry blossom89 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Гледам да сум постојано активна колку дозволуваат жештиниве во текот на денот.Секој ден усисавам,џогирам,ги вадам цвеќињата успат си ги ладам и нозете:D
    Навечер шетам низ маало половина час,ама планирам подолго да пешачам може ќе има ефект:inlove:

На Alishan30, PurpleMind и Ava.84 им се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Супер:hug: ајде сега уживај во последни недели со меше.А киселините може да ти се намалат ако ти се спушти бебе малку :)

На zhap4e и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Не им чини апаратот. :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Пред 5 недели се плашеше да не се породиш предвреме, а за некој ден ќе влезеш во 9ти :D Баш ми е мило, уште малку издржи :muscle: За киселините, јас ретко ги имам, да не се урочам (и стварно се чудам пошо цела бременост на благо живеам) ми поминуваат со гастрогард (сигурно веќе си пробала и тоа), така да штом се и сешто си пробала и народна медицина и исхрана да смениш, не знам што совет би ти дала освен да лежиш во полуисправена положба... и да се стрпиш до пораѓај, сигурно после ќе ги снема.

:l:

На Brpbrp, K7M10J, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    И мене гастрогард ме спасуваат :inlove:
    Не знам кој точно ми ги предложј овде ама ме спаси

На zhap4e, Alishan30 и Lovebug01 им се допаѓа ова.