не им чини богами и матичната се чудеше. Ми измери со нејзиниот, па 130 беше. Непотребно мрцварење. На ГАК инаку, вчера отседов некое време и куп бебиња, родителите си ги изнесоа за прв пат добар дел имаа едно поголемко дете..и сите пресреќни за бебињата, а бе. Ме удрија емоции едно па трошка бебе, само што го изнесоа, писна малку демек да плаче, ни пет секунди не траеше, а и ко без глас беше. Задрема бебе одма кој ќе чека уште сто неделииии.
Исто! Одам на преглед, ги гледам излегуваат свежо породени со бебиња и си одат дома, кога викнав да плачам, ги исплашив, мислеа дека ме боли нешто.
За емоции не си сама.Јас во саботата додека чекав за цтг во Чаир,трудница која пред мене влезе исто за цтг и преглед излезе од таѓу со спавачаЈа задржаа неочекувано,па излезе од прозор да се поздрави со сопругот ,па се изнагушкаа а јас како ретарда некоја се изналипав од плачењееИзлив на емоции,хормона до плафона
Редовно си плачам кога ги гледам, додека чекам за преглед. Човек ќе помисли, зошто плаче оваа. Јас липам, мислиш сестра ми родила бебе Луди се хормониве значи
Сега те прочитав, сум те пропуштила. Да прво брисеви направивме зашто до сега само од бактерија во нос си патевме. Негативни беа. Имаше и температура 2-3 дена се препотуваше, нема сега веќе. Бевме на лекар уште во четвртокот, спреј за нос и далерон ни дадоа па кога се влоши состојбата, т.е. кога почна да кашла не можев да ја добијам матичната вон работно време викендов, како и секогаш, и ме фати паника. Дури вчера кога си дојде на работа ми одговори за сирупот и сега него ќе го пробаме. Битно не спиеме навечер и ваква состојба прв пат ни се случува, плаче не знаеш како да му помогнеш...
и јас сум тука негде 39+3, денес вагинално ме прегледа прв пат , 1 ипол прст отворена само,неам контракции, ќе видиме утре што ќе биде
А па ќе видиш кога ќе се роди твоето, првиот ден имаше едно тенко гласче, како мало маче само цифка. Како поминува денот веќе зазема сила и до другиот ден пораснало, силно вреска Мене тој момент ми беше многу интересен, се чудев на другите бебиња како силно плачеа,а моево како без душа. Кога утрето, ги стигна
не знаев за ова, а баш се зачудив што тивко бебе си вресна и само се смири едвај чекам да видам,какви гласни жици ќе има моето Приметив бели точки во урината. Ко сало врз вода што лебди...слично ко утрогестан кога ставам,ана бе баш. Сега не ставам вагинакно ништо. Неколку пати ги видов во мокрачата денес. Во четврток сум кај матичната пак ради брисеви и тогаш ќе прашам,ама да видам..страшно ли е,да се загрижувам? Пиев сумамед три дена по ред,стандардна терапија, заради уриноплазма ...реков да не е ради тоа можда...ама што знам.
Најубаво одделение е гинеколошко На другите одделенија се нешто тажни фаци На ова одделение секој ден надвор чекаат со бонбоњери, со букети да си ги земат бебуфките И да не си трудна ќе се разнежнеш
Направи анализа лабораториска на урина (седимент) и уринокултура. Немаш др тегоби при мокрење како пецкање/чешање? Вака како што опишуваш не би требало да е нешто загрижувачко. Може и од исхрана и од употреба на лекови да се јават такви 'парталчиња'
ништо друго нема. Ни пецкање,ни чешање ни болки. Ќе видам со матичната. Контролен брис треба да ми земе да видиме сумамедот дали средил со бактеријата,ќе побарам упат иза уринокултура уште еднаш.
Бели точки или мрсна ти изгледа урината, дека рече како сало лебди? Пошо обично ако е од обичен вагинален секрет, не лебдат најгоре туку се мешаат во урината и паѓаат долу. Ако е мрсна урината да не е од шеќерот? Кетони во урина? Или ако пиеш витамини Б комплекс па да не се раствараат убаво во организмот и да се исфрлаат преку урина. Тоа се случува ако земаш повеќе од што треба
Лебдат ко сало..немам поубаво објаснување,пошто,. Не е измешано со урина,некој течен секрет да речеш,пошто ни се случува тоа, туку,,баш се приметуваат ко делчиња. Шеќерот ми е во нормала,пошто го држам под контрола со исхрана. Исхраната ми е тукуречи иста месец и кусур...., претходно ќе ми се појавеше ако беше до шеќерот особено. Ќе видам. Мислев да не и на друг му се случило. Гледам по гугл демек нормално било...мене ништо нормално ми нема. Од памет ме извади. Урина нон стоп загледувам,те потемна да не ми е,те крв да нема, те матна....
жабо да испиташ протеини во урина те читам и со висок притисок се бавташ да не испадне некој поголем проблем ај испитај ја мочката прво
ќе видам. Во петокот испитував урина и крв и шеќер. Освен железо паднато и совет да пијам повеќе течности..друго ништо. Притисокот ми е во ред. нормален од секогаш. Кога и да сум проверела, пред бременоста....деновиве па ,особено. Се си е околу 130. После силно кафе ама немав проверено цццц. Инаку, се согласив за холтер (не ни знаев што е) и терав пошто за секој случај да видам...во бременост нормално е да се покачува,да видам дал и ксј мене. Ќе видам што е,секако.
Загрижувачки може да биде ако осеќаш чешање, болка, пецкање, да има чуден мирис урината, температура да имаш и др симптоми. Вака ако ништо друго не ти е, јас не би се загрижувала
Женски, 35+3 сум, од вчера навака грлото ми е ренде - воспалени крајници, црвено грло.. не можам да јадам, не можам да пијам.. Си правам само чај од прегорен шеќер со путер, помага ама моментално само.. што пиете вие? Септолете, трахизан или сл. Сте користеле во бременост?