Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Истово ми се дешава. Како притисок на мочен меур и кога ќе одам во тоалет-само 3 капки :^) уринокултура секој месец правам, чиста е. Веројатно притиска бебе и такво е чувството.

2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Многу се двоумеше дали да дојде и дојде.Ама помогна многу.Ме ладеше оти салата немаше клима,ме смееше , муабет ми правеше и ме храбреше,на крај ми кажуваше како да напнувам(facepalm)Ама се радуваше и многу кога бабицата кажа дека има многу коса:l:На крај му падна бебето, врз кревето за среќа, од умор немаше рефлекси веќе:worried: На сликите е посмачкан од мене:rofl:
    Сепак убаво искуство беше:inlove: и посетите многу ми значеа.Беа мм,братучетка ми со маж и и синчето 5 месеци , моите ,уште ми е убаво на дишата кога ќе ми текне дека дојдоа и го шетаа бебето во дворот за јас да јадам:inlove:

На Monella, Masnickaaa, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Здраво девојки, ми треба ваше мислење.
    Бремена сум 7 +3, бев на лекар се беше во ред имаше срцева реакција, имам крвна слика се е ок, но имам циста на десен јајник и од денес имам некој кратки болки во долниот дел од стомахот. Утре ќе одам на лекар, но имал ли некој искуство такво, малку сум исплашена.

4. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Не си единствена, јас баш на ГАК ќе раѓам :) вчера бев на еХо и искрено првично многу океј поминав, културни се ми објаснија и ме чекаат за 2 недели во 38недела за контрола:)

На LivingGlam, BeLLaDona23, K7M10J и 2 други им се допаѓа ова.
  5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Ехее јас на секои 2 недели им одам ради клексани, дека се блиску до трансфузиологија, да не одам за тоа во Чаир. Ако ти се погодат специјализанти, исто како да не си била. Ама денес ете и докторка имаше и ме изненадија хахах, не очекував за 5 дена пак да ги видам

6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Болки слични на менструалните се многу присутни и нормални, се додека не се силни.
    Од почеток па се досега, 18та недела сум, ги имам.
    Пијам магнезиум и малку ме опушта.

7. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Алал да им е на сите кои со лежење стигнуваат до 38ма. Јас се пошандрцав, а не сум ни до пола. Дајте предлози за да ми минува времето :( само на глупости мислам

На dromka и Mareea им се допаѓа ова.
  8. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Sakas nejkes moras. Ja celo vreme igram igrici na tel od sto ne znam sto da praam vise.

На dromka и Mandarinna88 им се допаѓа ова.
  9. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Жени имате инфо дали до 7 дена боледување се исплаќа 100 или 70%?
    И дали се рачунаат и викенди и неработни денови или само работните?

На Mira1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Почни да учиш нешто, јазик на пример :)

На Mandarinna88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Освен што дремев по форуми и читав на интернет за бременост што треба и што не треба, гледав филмови и читав книги. Ова ако не ми се лошеше, инаку мижев, одмарав. И си спиев кога ми се спиеше. Имав време и да читам и за после пораѓај, скокови во развој, доење и слично.

На Mandarinna88, LivingGlam, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mira1980

Mira1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    581
    Здраво мамички, јас сум бремена со близнци и сум 17 гн оваа недела почна да ме боли кај ребрата поточно десната страна ама само кога лежам на таа страна, дали може да е од што се шират ребрата или може. Да е нешто друго, жполчка или што имаше тука испод ребра, дали некоја имала исто искуство или да одам на лекар за таа проблематика, фала позз

Се плаќа 100% а се рачуна и сабота и недела

Последна измена од модератор: 3 септември 2020
  13. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Знае некој што значи постелка на фундус ? :|

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Фундус е горниот дел на матката, спроти цервиксот (отворот на матката низ кој излегува бебето природно).
    Еве на слика
    uterus-bladder-system-rectum-child-egg.jpg

На Ava.84 и K7M10J им се допаѓа ова.
  15. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    11.901
    Девојки сакам да прашам една работа да ми разјасните...Одам на прегледи за бременоста во Ремедика но и кај матичната ,е сега не сакам да се породувам во ремедика од финансиски причини секако..прашањето ми е кога треба да почнам со прегледи таму кај што ќе се породувам(сеуште немам одлучено ,рано ми е. 18та недела сум)нели ќе треба да се запознаат со мене:D..со бременоста моја...и тие крајните прегледи дали ќе можам и во ремедика и таму ...некако не ми е јасно како одат тие раб.прва бременост ми е..и само прашувам што не ми е јасно.просветлете ме(facepalm)

16. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Аха, мојата е на преден ѕид и фундус, значи добро е... Си се помачила па и слика си ми нашла, фала ти :f:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Прегледите каде што ќе се пораѓаш ти почнуваат од 36 недела, јас одев и кај матична и во систина за скрининзи, а сега од 36та недела ќе си почнам на Гак каде што и ќе се пораѓам. Оф 36 мислам дека на цтг се оди, и мене ми е прва бременост.

На zhap4e и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  18. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Jas sum utre na eho na abdomen bas za toa. Imav pisano nekadr nazad za ista takva bolka koja eve vise 2 nedeli mi trae. Mi e strav da ne e zolckata, ama ke vidime utre. Ke ti pisam sto kako e vo mojov slucaj.

I jas odam i vo Remedika i kaj maticnata. Me prasaa kade ke se porodam im kazav. Sega maticnata ke mi dade upat za ctg i togas ke se zapoznaeme.

Последна измена од модератор: 3 септември 2020
    На Mira1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    И јас така со двете бремености. По правило од 36та недела се прегледуваш кај што ќе се пораѓаш, почнуваш со цтг, почести еха итн. Ама со коронава ако се е во ред накај 38ма недела ги праќаат матичниве на ГАК или Чаир. Или ако отидеш во 36та и се е во ред ќе ти речат дојди во 38ма. Задутре ќе одам последен пат во Ремедика и тоа ептен докторот ми рече дека ми го измери бебето многу помало па виде дека ме загрижи па така кажа. Инаку кога бев во 35+1 требаше да ми биде последен пат таму...

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    11.901
    Ако Ремедика сака да не почасти еден пораѓај ,не е проблем...ќе останеме таму :D

На Mandarinna88, Mareea, LucyLu и 1 друга личност им се допаѓа ова.