Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Овие размислувања, за жал сеуште постојат.
    Прво се смеев, па игнорирав а следно ќе одбрусувам со одговори па нека се лутат

На Cherry blossom89, Izzy_0504, K7M10J и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Ве молам работиве во спојлер означени со Свекрва пошо почнав да фучам :rofl:

На Monella, Cherry blossom89, ivance.. и 6 други им се допаѓа ова.
  3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Па и ја од прееска им се чудам...:?: Ехеее уште колку дилеми вакви ќе имаат и после ќе сфатат дека пола работи не им требаат :nod:

На kukla21, Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Мајка ми ми даде скафандери од мене и брат ми стари 30 год. Јас тоа што одбрав одбрав другото ојде. По две недели си ги побара назад ако не сум ги сакала. Реков дека отишле во црвен крст. Жената се разочара духовно. Велам оооо мајко колку значење наддаваш имаш толкави деца магариња живи здрави не им се тресеш едно парче материјал те потресе. Падна закана ќе видиш ти на своја кожа. Абе што чини ќе донирам што не оде. Алиштата не ми се побитни од детето. Нема да го извадам ќебенцето и постирам на фб и ете го син ми на прв авион од туѓина се враќа да му дадам цице. Боже боже...Добро жени дали и ние вакви ќе бидеме за нашите внуци? (facepalm)

На Sofi.ja, Cherry blossom89, Masnickaaa и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Не спојлер, книга роман ќе се напише со овие мудрости, ми се плаче не ми се фуче, е до толку е трагикомедично:D

Добро познатата реченица- еден ден ќе видиш колку не е убаво кога твојта снаа вака ќе те зафркава8)

Последна измена од модератор: 3 септември 2020
    На Izzy_0504, zhap4e, Ava.84 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ме изнасмеавте :rofl::rofl::rofl: кај мене се случи сон да сонуваат како бебето се родило и плачело и дотрчале до соба да видат зашто плаче навечер (facepalm)(facepalm)(facepalm) боже господе им викам и врата да не отворивте? Замислете што би се случило кога би се родило они и цицка ќе му дадат и грчеви ќе му смират и се што треба ќе направат (facepalm) само знам кога ќе се роди дека ќе има борби :D:D

На ivance.., Lovebug01, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  7. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    ахахахаххахахахахаахахаха да сте ми здрави и живи ме изнасмеавте :rofl: до сега мојата нема кажано некој бисер, се надевам така и ќе остане (fingers)

На Cherry blossom89, ivance.., abc1234 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Дааа и тоа од баба ми ми беше кажано, ма и се пукнав од смеа, и реков “ок бабо ајде пријатно,не се секирај за моето млеко”, ја испраќав од кај мене дома.
    Ништп не ги слушав, ниту па ќе слушам и за второво.
    Глупост до глупост :D
    Се напротив им правев, да се освестат дека не се ова ‘50те или ‘70те години..

На Ava.84, wannababy, K7M10J и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Уште од сега сме наоштрени жустро нека им е со лесно на најблиските. :emo:

На Cherry blossom89, Alishan30, ivance.. и 6 други им се допаѓа ова.
  10. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.290
    А бе како што ве слушам вака некако мило ми е дека немам свекрва а за жал и со мајка ми не сум баш во ок односи па овие муабети ке ги избегнам од нив
    Ама жени што имам еден свекор па 10 свекрви не му се рамни е тука ке биде интересно само ке дава коментари а неможе и да сака да помага па ке биде весело

На Cherry blossom89, Snowflake97, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    :rofl:

Не се нормални стариве, значи не се :D

Во мој крај на доилки им носат деца со инфекција на очи, да им "цибнат" од млекото во окце, директно од цицка. Едвај чекам некое да ми донесат, интересно ќе биде кога ќе ги набркам. ]:)

Да не се шишаш додека си бремена, за да било паметно детето. :emo:

На Cherry blossom89, PurpleMind, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.107
    Сега не не викаат на ручек "да не ризикуваме со корона"
    Ама бебето кога ќе се роди нема потреба да пазиме толку си имало имунитет (facepalm)

На PurpleMind, Alishan30, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Докторите од болница кажаа никако доаѓање одење месец дена осетливо е бебето што ги вртиш нека бркаат работа они нека си се частат вие седете си дома со бебе и уживајте си

На Alishan30, K7M10J, firequeenn и 2 други им се допаѓа ова.
  14. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    Каков месец дена ПОВЕЌЕ!!! Планирам да се затворам и никој да не примам подолго време (термин ми е Јануари а тогаш освен коронава и вирусите сезонски се во полн ек), дури ни мајка ми и татко ми и родителите од мм (мајка ми работи во градинка и сега како ќе ги отворат градинките јас ќе се поздравам од идење на кафе кај Нив кое до сега ми беше единственото излегување :( а кај свекрва ми имаше колешка која криеше дека ќерка и е позитивна па и она после неа нормално испадна позитивна па не би да ризикувам) модерно време е сега може да се гледаме на скајп, вибер...

На Alishan30, Tsukinory, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Аии зошто се чудиш..
    Па бебе дали беше една недела, кога свеки се префрли во спалната на девер ми да спие за во случај јас да не слушнам кога плаче, она да ја нишне :smirk: една вечер ми ја отвори вратата, глеам саат 3 по полноќ..
    “Зошто плаче”? ај легни си и викам, јас сум тука не ми треба никој во ниедно време да ме проверува.
    Да не ни текнело “неубави” работи да праиме со мм, оти немала 40дена малата, па може и тоа сакаше да провери успат:rofl:

На Snowflake97, firequeenn, thelittle17 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се убив од смеење :D

:D вчера, завчера гледав филм со Шарлиз Терон во улога на мајка со три деца, едното од кои бебе, и баш во ваква корпа ги ставаше пелените,стискаше и корпата ги моташе :D реков ќе барам таква. За 6 илјади ама, сама ќе ги мотам.

Јас штипка планирам да ставам на нос за мењање пелени. :D не знам и тоа дали ќе ме заштити и не ќе истурам црева али, вреди да се проба :D

а ако му го бацувам газето, шо ќе бидне...а) нема да кака или б) нема да може да седи утре на газот :D

На Cherry blossom89, Alishan30, ivance.. и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Кај вас свекрвици со 300 умови, кај мене мајка ми. Свекрвица засега си стои настрана, ништо не коментира и не се меша, ќе видиме сигурно ќе е обратно кога ќе се роди малава, ама бар што знам по јатрва ми кога се породи, нема да е толку напорна, ќе си го каже нејзиното и ако ја послушам-арно, ако не-пак арно:D Колку што она не се меша, толку мајка ми се меша. Сите тие бапските муабети, и реков само ако почните да ми попувате некои застарени адети, не ве примам дома :rofl: Исто зела алишта од јас ко сум била бебе што ги зачувала, абе и викам не сакам, она јас ќе ги чувам да се најдат. Што да се најдат пожолтени шпихозни жити се :smirk:
    Многу ми е страв од ова мешање на баби-жаби зошто по природа сум и онака импулсивна, а тогаш тек и хормони полудени- да не ја напраам големата :doh:

На thelittle17, Alishan30, Tsukinory и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    А па и овие кај мене не е само свеки и золва плус :D комбо се :rofl: дуо фантастико :rofl: и таа твојата со сиот памет влегла па уште си и кажала ај оди легни си...абе пушка покрај кревет на диаболи и да не и текне да влезе више :lol:

На flower30, Snowflake97, PurpleMind и 10 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Јас веќе им кажав однапред на двете - што и да планирате од бапски муабети НЕМОЈ да ми правите, зашто за инат ќе направам спротивно и тоа го гарантирам. Ќе се искараме сигурно, па подобро да си поќутат.

Засега ги средив.

Ама послеее ќе биде - стави му бисквитка во кашата, да згусне. Стави малце сол, колку за вкус. Како 6 месеци само на млеко? На другите внуци им дававме јадење од 3. Дај му коска од копанче од кокошка да цуцка, за да биде паметно. Дај му парче сланина да цуцка, за да биде здраво. Давај му лепче, не се најадува само од зеленчук и овошје. Или ќе се исклучам ко што знам, или се' ќе набркам. Ова веќе сум слушнала како советуваат други, знам што ме чека.

И знам дека нема да им го оставам бебето само зашто ќе го товат со леб, манџи, чоколадо, сол и глупости пред да воведам ко што треба. Тоа сигурно би подметнувале и ич немам доверба. Посебно со татко ми и смоките, и сверква ми со што и да јаде, зашто греота било да гледа. Ќе си биде лепенка до мене и татко му.

Последна измена: 3 септември 2020
    На flower30, Masnickaaa, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    4.297
    Леле леле леле што сѐ се изначитав... Јас и на свекрва ми и на мајка ми им викам дека се добредојдени кога јас ќе изразам желба и потреба.. и дека ако сакаат да чуваат внуче мора да биде по мои правила. Викаат дека нема да се мешаат, ќе бидат послушни, па ќе видиме. Реално до сега од никој не можам да се пожалам, за ништо не ни се мешаат - живееме сами и за свадба, за опремување дома, за купување за бебе стално е ‘одберете што си сакате и кажете кога да ви дадеме пари’. Се надевам така и ќе остане :)
    Е сеа му спомнав на мм дека не сакам да го бацуваат и лигават бебе ни по лице ни по раце, ми вика дека не може тоа да го забраниме, прво внуче е, како да им кажеме ‘не го бацувајте’ :sweat: а замисли па да кажам маски да носат или па дека не може да дојдат првите месеци да го видат :devil::devil::devil:
    Ќе биде борба.. среќа пензионери се сите, па не се критични до толку...

На Masnickaaa, Alishan30, Milkiway и 6 други им се допаѓа ова.