Што ако се пензионери ако пдат до продавница се враќаат и не мијат раце после дете ќе ти фатат тоа е исто како да одиш во ВЦ и да не си измиеш раце нема потреба...јас од што имам вакви работи видено јас ќе бидам таа што ќе кажам да си ставаат средства верувај подобро да кажеш одколку да се чудиш што се исфрлило еден мора да биде лош секако кога ќе рика и ќе плаче ти ќе си имаш мака они нема
в) пролив ќе го фати Јас не наспана и нормално дека сум нервозена и свеќи ми вика многу благо јадеш од тоа и бебето ти плаче многу и е нервозно Мојата ми упадна неколку пати кога се будиме со малата, а тој ми е најубав период за гушкање , а таа да ми ја зела да спијам А па за бабински лекови да не почнува.Со медче намачкај ја целата.Золва ми за се ја слуша и детето целото и се исфрлало со брумки.Јас не ја слушам ама овој мојот Дај и медче на цуцлата на 3 неделно бебе кога видов очи ќе му извадев. Среќа не и беше ништо Како некоја напаст ја слушаат децата
Јас пресоблекувална немам, го оставав на кревет. Првите два месеци бебе само со глава мрда, можеш да фрлиш памперс до веце.
Свекрва ми и татко ми не мрдаат од дома. Свекор ми е педантерија невидена, почист човек од него немам видено. Мајка ми исто така. Нормално нема да дозволам дс го шлапаат и стално ќе си имам средство за дезинфекција (имам и сега). Си се спремам од сега прво со убаво да се објаснам, после ако нејкат милум тогаш силум
Пхахахах...се изнасмеав Него ги глеам некако луѓево, посебно што не идат сега кај нас ради корона дека си планираат после 40 дена, а некои и пред, на повојница да дојдат.... И уште од сега се чудам како ќе и објаснам на свекрва ми дека они не може да дојдат кога ќе се роди бебето... Во градинка работи. Мајка ми не работи и нон стоп сум во контакт, се пази жената и сега посебно после кречењево ми помага. Овие другиве демек ќе помогнеле тогаш. Па тогаш само може да ми одмогне, ништо друго не може... Не знам што да им кажам, а да не се налутат... А мајка ми ќе ми биде потребна, што ќе правам сама со 2 деца...посебно ако сум пак царски. Маж ми ќе земе одмор ама тоа се недела-две, а после? И со сестриве наши не знам како да постапам. Со синко кога имаше 10 тина дена тетка му на мм на врата се појави на повојница со маж, деца, девојките нивниии....хорор! Да не ми се појават така пак...
И “не го бакнувај на тилот, нема да биде послушна” е дел од низата на глупоштините Абе блазе ви на вам што сте во странство и немате баби околу вас
Среќна сум што мм е единец. Среќна сум што мајка ми од старт откажа посети бидејќи е учителка. Можеби ќе бидат плачки со свекрва ми ама ќе забранам и за нејзе првите два месеци ако ми е блиску. За тие што ќе раѓаме наредниве три месеци со корона и грип бран. Најлогичен избор е строга дистанца. Па не сме ги носеле децава девет месеци за да ни се разболат на сам почеток не дај боже. Дали знам или незнам како ќе се снаоѓам. Тука е вибер/скајп. Па тука е и фемина. Одлично онлајн опшество и подршка. Имам доверба во својот мајчин инстинкт. Ќе не биде само строго и непристрасно.
Уффф, ми се крена притисокот од муабетиве Да не почнам и јас да раскажувам, ќе се изнервирам додатно. Ама во секоја приказна што ја прочитав, ја најдов свекрвата Сѐ спротивно правев од тоа што ми кажуваше, за да и докажам дека се глупости, ама џабе, уста не затвара.
Абе какво бацување. Внук ми нит го држев нит бацував. Прв пат го земав на 40 дена..а рачиња му бацив покасно кога дозволи сестра ми. После 5-6 месеци почнав да го шљакам по образите и да го штипам ама пак со усул... Хаха браручедка ми од Австралија ми се јавува на скајп...Ми вика немој многу да се нервираш и мене тука преку нет и скајп и телефони ме малтретира свекрва и ми се меша
И мајка ми е во градинка и искрено мнооогу ќе ми биде тешко да не ја примам дома иако ќе ми биде од огромна помош бидејќи мене ми е и прва бременост и да бидеме искрени ќе ми треба помош посебно на почеток.. но што е тоа е, ќе стегнеме заби и ќе се снајдеме со мм.. а за роднини и пријатели фала Ви на честитките ќе се видиме во подобри денови не примам никого дома кој сака нека се лути здравјето ми е најбитно!!!
А како, доаѓаат само на врата? Не отварам ни без бебе, а не па со бебе. А ако се јавуваат само да се најават дека ќе дојдат, само им кажувам дека не примаме гости и чао журим
Па кој ќе им отвори Ја ненајавени гости не примам. Пример кога сум сама дома кога некој ѕвони не отварам. Така ми остана од мала ме учеа дека седев претежно сама...
Па така излегува. Се јавуваат ние еве тргнавме ќе поминеме да ве видиме. Пошто не се вчерашни они, не се местат за да им кажеш дали може него си кажуваат. И мм вика добро. И после јас полудувам и ми иде да избегам од дома сосе дете
Ќе ѕвонат на телефон да отвориш дека се пред врата. Додека не ти ја истрошат батеријата. Ако мм не крене кај мене ѕвонат. Абе вие уште не знаете јас со кого си имам работа ама ги избегнувам тие теми...
Ее, тој маж ти да го подбереш и да му кажеш дека вие сте најважни, не оставање лице на некои кои немаат трошка култура