Богами тешко тебе чим е до толку. И овие тргаат па се јавуваат. Ама сме ги враќале. Најчесто сме имале веќе планови. Еднаш дојдоа ненајавени и се испокаравме со мм ама па он не беше крив. Јас секако авансно се искарав да знае па не се деси повеќе Ама те разбирам има напаст луѓе...
Ахххх зборам јас ама џабееее...и одма иде муабетот до крајност, добро ќе им речам да не идат, ќе прекинеме со сите контакт нема со никој да збориме и слично... Ааа еднаш бевме во близина на гости, сме требале дома да си дојдеме дека они ќе дошле...и не се вративме и лути беа...
Епа маж ти нека ги пречека ти земи детето сврти круг некој па нека си седи со нив ако нема друга работа јас така би му направила
Јас би се правела толку смачкана пред нив, ни да ги прашам како сте, ни што ќе пиете, ќе правам фаца "ај станувајте побрзо" за да им падне незгодно што дошле Ама тоа колку сакаш да одиш до крај Јас би правела така, кога веќе маж ми не ме разбира Културна не знам да се правам сосила, никогаш не ми успеа тоа ете
Значи сите свекрви се исти ситеее.со мали разлики. Мојава за бебето како ќе. биде,што ќе прави уште не кажува,ама затоа сега ми кажува некои работи за време на бременоста што се смее,што не..некои бабини измишлотини...као демек повеќе знаат од докторите они....ај упм
@DELFINA81 и мојата на почеток си молчеше. По вториот скрининг ме праша дали може да купува работи за бебето. И дозволив и ме пукна. Нонстоп на камера да се видиме, дали можело овие шпикозни, дали можело таа боја. За тоа немам збор, многу работи изнакупи, и сите со заеднички договор. Никогаш на камера во овие 17години не сме се гледале Изгледа пријателките и влијаат, и тие глупи стари приказни со нив ги договара. За тие работи се нервирам многу, посебно што од здравствен аспект досега не ми се мешаше, а незнам од кога стана педијатар и сега се се разбира. Маж ми е единец, сакала нејќела само јас сум и снаа, и знае да се опушти. Среќа па тој ич не и дозволува да се опушта и пред него не кажува ништо, а сме сами почнува филмот со неа. Одпосле кога му кажувам се гази од смеење, неможел да ме замисли со тие бапски адети Не го пуштам да излегува кога ќе се породам, строго да е до мене за да ја контролира мајка му
Така и ти ќе си во сигурна зона кога би бил и тој до тебе...Ќе треба да се отвори посебна тема"свекрви за време и после бременост"...ќе има бааќи интересни споделени искуства
Јас никогаш никаде не сум пошла на гости без да се најавам што се вика и кога одам кај мајка ми прашувам дали имаат некои планови и сл сепак не можеш туку така да му се клапниш некого посебно без предходно да се најавиш додуша и не одиме многу многу по гости мм ич не ги сака тие работи појди ми дојди ми и најчесто кога некој сака да ни дојде прво се јавува дали сме слободни, што се вика функционираме како во странство така да воопшто нема да ми е ни срам ни незгодно да му речам некого не примам гости а ако се налути негов проблем
Твојата барем ти купува, свекрвица моја ме 'искара' кога и кажав дека почнав по нешто да подкупувам после вториот скрининг. Рано било, во 9ти се купувало Ништо ми нема купено, само ни даде пари за креветчето тоа од неа и од свекор ми ќе било. Се чудам како не и е мерак да прошета по бебешкиве продавници, мислаам сите околу мене се превозбудени, мајка ми цел гардеробер ми го наполна со бебешки ствари, сестра ми, братучетка ми, јатрва ми, сите околу мене купуваат, само она не Од др страна поштујем барем нема да ми купи нешто што не ми се свиѓа. Или може чека да влезам у 9ти
Ni mojata nisto ne mi kupi, samo mi kazuva babini devetini i koga i kazav vcera deka vise sum 9ti se zaprepasti. I samo gleda od strana koj sto mi kupil a majka mi i sestra mi celi srekjni sve mi iznakupija. I da saka sega svekrva da kupi nesto imame se ke nema sto
Ме интересира нешто.. Имам скратен цервикс, беше се нормално наеднаш се скрати, не се знае дали и следната бременост ќе го имам овој проблем. Прашањето ми е...по некоја моја логика и нешто што имам читано дека доколку трудница со скратен цервикс се пораѓа природно, дополнително го иритира цервиксот за да следната бременост биде потешка од првата, и е можно цело време да е со прст два отворена. Па во овој случај побезбедно е царски...Дали е вистина, дали некој доктор го има ова потврдено? Јас имам следен преглед наредна недела и баш ќе прашам ама ме интересираше и ваши мислења.
Јас бев со скратен цервикс, лежев и одмарав, не се кратеше повеќе, дури и зголемен е. Никој не ми спомна дека треба царски да се пораѓам заради цервиксот.
Ништо не користев, само 2 инекции за зреење на бели дробови примив во 31ва недела. Кај други прочитав и утрогестан примале, јас не. И магнезиум сама си земав. Само лежење ми кажаа.5 недели не станав од кревет, освен до талет и назад
Lezev jas 3 nedeli ama ne mozev vise sekoe rebro, koska, muskulce sve me bolese i pocnav da se dvizam po malce ama prodolziv so magnezium i utrogestan. Bebe mi e mnogu visoko sve mi e zguzvano od organi, da bese nisko moze ke imav problem.
Aj mala pomos taman vlegov vo 9-ti i iznastinav nosot mi e zatnat glavata ke mi eksplodira sto smejam da koristam od sprej za nos ili nekoi lekovi ima li nekoj vo slicna situacija
Аха да, оперирани се овие, се им е предвидено и точно знаат како да постапат да излезе по нивно по секоја цена. Да не ви кажувам кога ми упаднаа на одмор лани...ќе ве изнервирам....
Кај мене е ниско бебето долу, и покрупен плод заради дијабет кој притиска и го скрати цервиксот порано од што треба