Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А бе луѓево се бог да чува. Ај да си правите муабет и двете со искуство како сте поминеле, па некои приказни што сте чуле, ама вака пред пораѓај филмови, многу глупо.

Аииии. Големи ти беа другите нели? Како реагираат на идејата за бебе. Со лесно до крај.

На PurpleMind, elena.mak, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Мојата свекрва запнува бебе да ми бања одмор да земала кога ќе се породам, да ми дреме тука... А башка не сме ич во добри односи, во темата за свекрви пишав што се ми изнаправи кога бев 7ми месец, ама маж ми сега и дозволува прво внуче и било. Јас не сакам никој бебе да ми фаќа, ќе дојдат моите на 10 мин со сестра ми и децата и тоа планирав., не да ми доаѓа секој ден дете да бања.... Уфф значи без осет и за ситуацијата со корона и за се

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Многу се напнувам кога ќе прочитам : Маж ми и дозволува.
    Извинете ама 21век е не е жена само да раѓа. Нема што маж ми...
    Маж ми и јас заедно ќе се договориме кој да дојде кој да го бања и колку да седи.
    Ај малку на маж ти заби покажи му...умре тоа време кога жена седеше дома и ќутеше.
    Сака да доаѓа да го бања пошо адет било свекрва 40 дена да го бања?
    Абе готово...ја се мачам тука 9м прегледи стресови пораѓаи доктори болници пандемии она ќе го бањала...Важи :fubar:(wtf)

На Happyinlove, Ava.84, GolemaMala и 8 други им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.565
    Ве читам на темава за свекрви и среќна сум што немам таква мака, зошто стварно е мака. Ние сме во супер односи ама на дистанца, ако ја викнам ќе дојде ако не ич не се меша. Кога се породив со првото дојде само денот кога си дојдовме од болница, и веднаш кажав неќам никој по дома. Нервите, хормоните ме фатија све ми сметаше ама се сам правев со маж ми. Дојдоа еднаш моите на гости со маски седеа 30мин и си заминаа. Сега уште подобро со коронава им реков да даде господ се да биде добро, кога ќе вакцинирам дете на 3 месеци ќе ве викнам, до тогаш ќе гледате слики на вибер. Дома неќам никој.

На Happyinlove, Ava.84, wannababy и 6 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Аман бе жени, ко мали деца да сте! Ќе идела, ќе бањала дете, мажот вака кажал. Чиво е детето и кој треба за него да се грижи?! Во 21 век се занимавате со небитни „проблеми“. Кажувам не ми треба помош и тоа е тоа. На маж ми исто. Демек сме се еманципирале повеќе од бабите наши, а пак истите проблеми само се читаат/пишуваат.

На Happyinlove, Ava.84, mamaJana и 5 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Никогаш нема да го разберам муабетот со бабите и бањањето. |(
    Бабата морала да го бања, мајката не знаела со мало бебе. Па ако нејзиното го бањала баба, таа од каде знае?
    Е многу се нервирам со вакви, одма да заземат главна позиција. Тие се' знаат, демек ќе те учат неспособната. И од каде па свекрвата, таа е со правата над детето зашто е мајка на мажот? |( Не можам значи.

Ако ми треба помош или ми е страв, ќе побарам. Ако сакаат да помогнат под наши услови, добредојдени се. Ама некој да ми рече дека ТРЕБА бабата да го бања или ТАКА Е АДЕТОТ или ТИ НЕ ЗНАЕШ, жими се' ќе се претворам во чудовиште.

Последна измена: 4 септември 2020
    На firequeenn, Ava.84, GolemaMala и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    9.430
    Јас затоа си купив мрежа за коритце па мислам дека ќе ми биде од голема помош, се плашам дали ќе знам ама си гледам видеа на yt и не изгледа ништо комплицирано, бар така си се тешам.

На Ava.84, Brpbrp, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  8. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Да тој е муабетот нејзин, адет било, а тоа што не збори со мене нема врска, многу знае сега што треба за бебето, а два месеца очи не сме си виделе

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш ко што вика @LivingGlam ако на бабите децата им ги бањале други, од кај па тие со искуство за бањање?!

На Ava.84, ivance.., Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Абе што искуство 30и кусур години поминале од тогаш ќе памти она што и како го бањала.
    Не знаат ни они само се праат пред снашките:D

На Brpbrp, elimkd, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Се договоривме со маж ми, си земавме мрежа и сами да го бањаме, ама глумицата почна да ги рони крокодилски, свекорот му збори како така дозволете и, и овој мојот попушти

На Brpbrp, Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Ти кажувам дпбро намерно.
    Сега е бањање утре други работи ќе бидат ќе си имаш прпбчем посебно ако живеете во иста куќа..

На Alishan30 и K7M10J им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    :rofl::rofl::rofl: Сега земи и ти крокодилски солзи. Божееее возрасни луѓе со што се занимаваат!

На azelea, Brpbrp, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    У иста сме на различни спратови, се ми е јасно уште одамна, ама си наоѓа таа начини сите да ги тероризира

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дека и дозволувате! Ве манилупира, плаче и сл и вие ко пиунчиња околу неа. она фино си прави!

На Mantub, Brpbrp, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Ова изгледа е од времињата кога земале 15-16 годишни невести во семејствата, уплашени што не кажувале збор и реално не знаеле како да се справат. Па АДЕТ направиле, ТАКА ЧИНИ. :D
    Овие сегашните не стигнале да си ги бањаат бебињата од баби, па сега сакаат да надоместат. Е нечеш богами. :D

На azelea, Milkiway, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  17. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Мојата со синко се наметна така, мајка ми се повлече, свеки ќе го бањала, прво бањање, јас со царски многу рано ме пуштија немаше шанси јас да го бањам и по паметот на свекрва ми лепенка рече да сме ставеле на папчето водоотпорна, водата да не му влегла во папчето. Го залепи, го избања, леле кога дојде да му ја одлепи, абе тоа тенкото кожиче му го откорна, срцето ме болеше, се воздржував да не напраам сцена, солзите на очи ми стоеа. Ден денес душата ме боли, кога врисна бебе да плаче уште посилно...(facepalm) Тоа и беше единственото бањање. И ден денес со татко му си се бањаат, она му потураше на почетокот кога се врткаше кај нас, после јас и така... Сега осеќам, ја нема нигде, ни се јавила, ни помогнала ни купила нешто. Ќе се роди бебе и ќе се појави, е тогаш само дај Боже да не бидам врзана за креветот, да ме служи силата. Мислам сосе маж ми дека ќе ги избркам...

На Snowflake97, Brpbrp, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    девојки ај Ве молам за помош , не ми се јавува гинекологот , од пред три дена имам страшни киселини ама буквално по цел ден ми траат , не ме боли желудникот туку како да ме жеже од гркланот па цела линија надоле ..... некое чаре да пијам нешто смеам ли , неможам да јадам , неможам ни вода да пијам од што ми е лошо , од утре 25 + 0 ?

19. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    И мене недела претходно ми се појавија, вчера бев ми кажа за тој период нормално е , ми даде Гастрогард , као пишувало 3 се пијат, ама вика ако имаш мака може и до 5 дневно ..

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Земи Гастрогард ме спасуваат мене.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.