Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мислам дека збориш за тоа како јас што викав да те заболи убаво што не трае ни секунда ама ако движиш ќе те сецне и све живо пцуеш :D

На Milkiway и eli.karameli им се допаѓа ова.
  2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    9.430
    Не знам дали е истото, ама јас понекогаш осеќам како нешто да имам внатре ставено и како вибрации ми ствара.

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zineta

Zineta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    445
    Здраво сакам да ве прашам нешто бремена сум 7+5 со инвитро со утрогестанот ми излегуваат нешто како конци кафени растегливи дали треба да се плашам или е нормално?

4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    До која недела можеше бебе да се врти?
    Јас и безтоа имам закажан термин за царски ама сакав да знам дали е можно тоа што ми се случи синоќа да беше превртување. Значи неколку минути стомакот ми го тегнеше на сите страни, ги направи сите можни форми од правоаголна до јајцеста, болно беше и дури ми се повраќаше.
    За среќа потраја неколку минути, болката се смири ама кога станав некако имав друга форма на стомакот, некако пониско и со вдлабнатина на едната страна, како рид :D
    Инаку 36+4 сум

Така си прашав само, од љубопитност :)
    Јас морам царски заради мојата здр.состојба.

На zhap4e, K7M10J, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Zumbulka86

Zumbulka86 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    66
    Јас се породив со ендометриозна циста природно. Во бременоста ми се исуши и веќе не се појави за среќа. Сега повторно бремена без никакви проблеми.

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    Пиел ли некој хефарол во бременост и какво искуство имате ?
    Пробав еден куп сирупи ампули не се подобри, хефарол пиев и во претходната бременост и од нив супер ми беше хемоглобинот.

7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

И кај мене е исто. Многу силно се превртува. Вади грб мислам. И јајце и шпиц секаква форма ми е. Дури и ме боли стомакот. А кога тоа го прави камен тврд ми станува. Непријатно ми е многу.
    А 33та сум јас. Кој знае што прави,но не ми е пријатно ич...
    А со глава надоле беше пред 3 и пол недели ама од тогаш до сега кој знае колку пати се звртил.
    :)

На Fatalnata, zhap4e, Monella и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Пиев 1 месец, ми ја подобрија крвта, но имав голем проблем со болки во желудник и со запек, па ми ги прекинаа. Сега скоро 3 месеци пијам фероглобин и во ред е хемоглобинот 11,7-11,9 се движи

9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Штом ти е испробано пиј ги.
    Мене ми ги дадоа ги пиев месец дена немаше подобрување и не ми одговараа за стомак па пијам тотхема.
    На секој различно нешто ќе му одговара

10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Еве јас сум 37+2, во средата беше карлично, вчера главично и се така во последниве неколку недели...

На GolemaMala и Monella им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    тоа не е поврзано со утрогестанот. Зборувај со матичната, нека те ѕирне за секој случај. Им се има случено на трудници но д-р нека види за да се смириш и осигураш дека бебчето е ок :)

12. Zineta

Zineta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    445
    Немам матична не сум во мк овде нема матични гинеколози во среда сум на ехо каде што правев инвитро па ке видам што ке кажат се јавив да прашам сестрата рече дека не е ништо страшно ама пак се плашам.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Не сум со инвитро, ама од самиот почеток примав утрогестан и имав такви кафеави конци. Причината беше хематомот, кој се повлече после некое време, ама првите 2-3 месеци лежев. Исцедокот исчезна некаде после 9 недела.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Пред 10 дена ми земаа брисеви, чисти уредни беа сите. Денес гледам на секојдневната влошка како жолт исцедок, без мирис.
    Ви се случило ли вакво нешто?
    Си викам да не се дочистувам од крварењето, ама две недели немав ништо кафено, освен безбоен исцедок.
    Односи немам, и да е некоја бактерија, од што би ја закачила за овие 10 дена.
    Уфф раат да не си:doh:

15. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас сум нон стоп со таков исцедок зеленкаст и густ и без мирис. Брисеви правев пред бременост освен кандида немаше друго. Откако останав бремена се пожалив на докторот дека уште го имам исцедокот, ми даде полигинакс мислам вагиналети. И после нив исто си остана, се мислам дали е можно од кандидата да е. Се е друго чисто.

16. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    9.430
    Јас од кога престанав да јадам благо и да пијам газирани сокови, таквиот исцедок ми го снема.
    Поточно намалив внес на шеќери.

На PurpleMind, Mareea, Ognena* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Па не јадам баш благо од ко сум бремена не ми оди некако. Ептен имам намалено ама исцедокот си е тука. И газирано ептен ретко малку кока кола ко ќе ми е лошо.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Девојки за тие што веќе сте ги осетиле...може ли најпросто народски да ми објасните какви се лажните контракции и каде и колку ве држат? Како разликувате и како ги одделувате една од друга? Цел ден од утрово навака стомакот ми се затега како кајш на средина над папокот и бебето дури нервозно ми делува истиот момент клоца и се превртува. Сегде е тврд на моменти освен над срамната коска ниско доле. Не ме боли кичма ама непријатно чуство како да ме грабнало нешто и не ме пушта. Неможам да се наместам ни лежечки ни стоечки.

19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Така бев пред 2 дена. Цтг беше мирно не покажа контракции. Магнезиум земи и одмарај

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    @Tsukinory Мене ми се случија неколку пати, како многу болни менструални болки, последниот пат ме заболе морав да клекнам на земја, ми се стврдна стомакот, ме држеше негде минута и ме пушти. После уште еднаш на 10тина минути растојание и толку ала Богу, мислев готово ќе се породам. Тој ден се исфорсирав со чистење и бев дехидрирана, после цел ден лежев и пиев многу вода, не ми се повтори.
    Инаку најдобро е во клекната положба на раце и нозе (на сите четири) и ако може некој нежно да те масира по половината