Можеш али прашање е како ќе фати бојата можеби ќе останат жолти прамените,а можеби и убаво ќе фати се зависи Обично кога имаш контракции те боли напред и позади како круг вистинските се на исти интервал додека лажните се различни, а за тоа со папокот и истегнувања тоа бебе се тегне на моменти и ќе те боли од што немаш место,мене и кожата дури некогаш ме боли кога се тегне многу како од сонце да се имам изгорено
Јас нели пишав пред неколку дена за тоа прв пат ми се случи и дури од толку силна болка како воздух да почнав да губам. Болките беа како огромен притисок во долниот дел на стомакот, како во секој момент да ќе испаднеше бебе а стомакот ми беше многу стврднат, првично ме фатија во седечка положба пробав да легнам ама почна многу посилно да боли, и клекнав на коленици и со двете раце се наведнав, така интензитетот на болката се намали, а ме држеше можеби околу минута, после по 20 минути пак се повтори ама за неколку секунди престана.
^Го сменив магнезиумот од natural wealth на Jameson 250mg. Забележав и почесто грчеви за во вц. Ако не ќе го намалам можеби ми е јак па тие грчевите ми отвараат и стврднување.
@Ines24 честитки! Ама ни соопшти вака ноншалантно хахах пријатно изненадување. Нека е живо и здраво бебулето. @Alishan30 дека поевтин.
Кај нас и ги делат на парче. Околу 550 се на натурал ама 60 таблети се. Околу 250 би биле 30тина. А на џејмисон колку се?
Охх, поефтини се тогаш, ама прашај за јачината, може од нив по 2 да треба да пиеш дневно. Јас од натурал 2 пати дневно не ми правеа пролив. Овие може појаки им се
^ Magnetrans пијам јас. По состав се чист магнезиум без додаток на витамини б. Мене тие б витамини апетит ми отвараат и затоа од овие си земам. Прво цтг кога се прави обично, со нормална бременост без болки без ништо засега? Докторкава ми закажа во 34та недела. Да не е рано? Тогаш треба да одам на преглед месечен може затоа ми рече и цтг ама што знам , не би очекувала контракции тогаш..
Ти кажа зошто 33та брисеви? Прашувам пошто сакав 34та на крај наместо 35та поише ми одговараше терминот и ми викаат ако правиш во 34та брисеви нема да важат пак ќе треба во 35-36 да правиш... Реално разлика беше 2-3 дена не знам зошто така ми кажаа
@firequeenn 36та полна и 3 дена ќе биде моето прво цтг. 35та бев на преглед за брисеви и ехо, ми рекоа следната за цтг
А јас немам ни кандида, ма да сеа ме замисли @Snowflake97, цел живот не јадам уопште благо, мож два пати месечно а последниве 2 недели пијам кока кола, ми бара душа, па да не ми се јавила од тоа. Него мешиња што сме тука со неделите, мрдаат ли вашите бебки? Мојава ја осетив првпат пред пар дена, два пати и толку, ја нема неколку дена. Инаку околу фарбањето јас се фарбав со фарба без амонијак на фризер, а има и во Космо. Нареден пат ќе ставам кна.
@ivance.. Баш и мислев да те тагнам, јас и ти сме еден ден разлика во термин Одвај чекам пак да ја осетам
Јас правев во 34та не ми спомнаа дека е проблем... Инаку со спеклумот беше а мислев нема да е за овие брисеви
Не се плашам од спеклумот, мојата за мене дека лесно раскрварувам користи најмал пластичен. Не го отвара до крај. Незнам зашто има потреба од толку ширење тегнење кога со долго тенко чепкалче зема примерок.