И јас денес бев на преглед, го видов душето. И моево размрдано ко лудо, ама се крие цело време со ноженцата и не видовме пол. Здравје на нареден преглед. Туку да ве прашам, кога ве фаќаат тие будалите? Знам дека ќе се приклучам во клубот и тогаш нема да ми е смешно, ама сега кога ве читам се смеам... многу Тешко е навистина. Цело време изолирани, нема друштво, сами дома. Колку и да читаш, да правиш нешто продуктивно, не се издржува. Јас само една недела лежев, за среќа помина засега. Само можам да замислам како е со месеци. Утеха е дека го правиш за нешто најубаво на свет што следи за брзо. Ама па сите сакаме и сме очекувале нормална и активна бременост. И тешко е кога не е така.
Јас уште не можам да си поверувам каков интроверт сум станала од тоа чувањето и негледањето со луѓе. Мислам дека немам што да правам муабет. Почна депресија да ме фаќа што нон стоп седам дома (а кај да одам на топлпво). Еден ден ми пукна филмот и се искаравме со мм толку многу па сфатив дека ми фали гледање со луѓе и сето тоа што се насобирало испливува на површина. Почнав да се гледам со другарки на кафе, една по една. Реков, сега ако не се видам додека е топло и се седи надвор, ич нема да се видам зошто кога ќе залади пак ќе си седиме сите по дома. И пак некако како да не сум јас таа, со стегање, на 'клинци' седам. Не ми се верува еден вирус што ни направи и колку работи се сменаа... П.С. Отсега кога ќе ја нема бебка да мрдне подолго време, тука ќе се жалам. Не е престаната од сношти од кога пишав
Мене од одма ме фатија матните, сеа второво тромесечие се заострија работите ептен И ќе траат и после пораѓај. Од една страна се тешам ако не работи он толку,сигурно со платите нема да купиме колички,да платиме пораѓај, да купуваме се што ќе ни текне на памет и за нас и за малата а и за бебе здравје, од друга страна сакам да е дома со мене. Кога е дома не го поднесувам и барам нешто за кавга, а тоа значи се карам сама со себе, он не знае и неќе да се кара со мене Му викам ќе одам со татко ти ќе се испокарам, од тебе човек збор не може да извлече
Чекајте, ќе ве фаќаат будалите и кога ќе се породите, тогаш може и појако. Хормони, доење, непроспиени ноќи, не знаеш ден ли е ноќ ли е, поготово на вас што ви е прво дете. Ама поминува...
Vcera dobiv mn golemu bolki i otidov na bolnica utrovo i mi kaza deka se e vo red so bebeto, toa e 3 kg i 100 grama, 37plus3 sme ama mi kazaa deka plodivata voda e na granicata i mi zakazaa pregled vo petok i mi rekoa deka e mozno i da interveniraat vo petok, dali nekoj se soocil so ovoj problem
Јас па можам да се пофалам дека само поубав и похармоничен ни е бракот откако останав бремена.. Не се сеќавам од кога не сме се скарале, а не па да се навредиме или легнеме лути.. секој ден по неколку пати ми кажува колку сум му убава и колку ме сака Можеби придонесе цел тој емотивен период на неплодност, па ивф, па крварења.. ама и во тој период кога мене хормоните ми беа најзбудалени, јас имав 200% поддршка од мм иако тоа во многу моменти значеше само да е до мене и да седиме во тишина.. Ова е нешто што го поминуваме двајцата, а не само јас.. тоа што тој не го носи бебето не значи дека не чувствува дека треба нешто да направи - напротив - сака да направи се што може за да ја преземе болката, хормоните, тежината, но не може. И не треба да се однесуваме како да ни се должни што ние го поднесуваме тој дел од ‘товарот’.. Вчера баш имавме разговор дека после пораѓај хормоните ќе ми бидат 10 кратно позбудалени од сега и дека однапред се извинувам за неосновани испади од моја страна, а од него очекувам уште поголема поддршка... си добив убав бакнеж и силна прегратка Сакав да си споделам и да ве охрабрам да си се сакате и почитувате и да го пречекате бебето во хармоничен дом полн љубов
Нема за што да се секираш. Во сигурна зона си, бебе има супер тежина, и да се породиш ништо страшно. Пиј повеќе вода. Ако забележиш дека бебе е помирно од вообичаено, одма оди во болница и тоа е тоа. Не мисли на лошо, спремај алишта и соба, бебуш ке дојде наскоро.
@Izzy_0504 ова излегува дека ние се караме и не се сакаме Ве охрабрувам така да си продолжите и никогаш да немаш луди хормони и да не плачеш, за без потреба. Оти јас не плачев од не поддршка, туку зошто во моментот несакајќи така ми дојде. Небитно, воопшто не ни сакав да си го оцрнам мм или пак другите мажи на темава, да не беше тој при секое инвитро мое, и при секој проблем кој го доживеавме заедно, незнам дали ќе бев стигната до овде
Ех таман работа да не се сакате, во ниеден момент не го помислив тоа. Јас порано и пред да ми здиват хормоните многу поизбувлива бев. Сега бројам до 10, па реагирам.. Се надевам дека никого не навредив, не ми беше тоа намерата
И тоа не е страшно. Јас сум со царски, немаше опција природно да излезе синко. Битно да сте живи и здрави.
Различно ни делува бременоста. Затоа е така. И јас сум многу посмирена, посталожена, пооптимистична...ко у зен некој сум. Немам испади. Расположението не ми е променливо. сум емотивна и си плачам некад ама, имам причини за тоа. Многу реални. За тоа и без хормониве би си плачела. На само го правам. Ние повеќе се имаме расправано пред, одошто сега. Сега, немам волја нит да издрамам, нит да ми драмат. Се' сум во стил...ќе биде се ок. Понатака како ќе ми е.. ќе видиме.
вен член Kako odi procedurata toj den za amniocinteza kolku vreme treba da se bide vo gak I dali gladna ili ne I dali moze po vrski da se zemaat dva primeroka dali e opasno za edniot da go nosam vo manu ama vo manu ispituvaat samo 4anomali a vo gak se odgovorete ve molam kok sto znae
Денес денов ми е тапа. Како слон да ме има прегазено а и бебка нешто слабо мрдка. Инаку 39 од денес емоции измешани ем возбуда ем страв нешто и синко ме распрашува цела ден сто прашања:колку дена ке бидеш во болница па ке може ли да ми се јавуваш и незнам уште што не.Мислам повеќе на синко дома отколку што и како со нас. Малку си поплачав и сме си заспале со синко.К7 ме превозбуди блиску бевме со дати. Хормони до плафон.
Маж ми 3 дена оди во Базаро, зема работи што не сум ги нарачала па враќа, па све нема, не наоѓа, се потрошило. Чаши немаме дома ги искрши сите вика во Базаро нема чаши. Ќе се убијам бе луѓе. Зар за ова да се нервирам!Се што и да му нарачав сите овие месеци едно нешто не погоди. А го праќам со слики со список со све! Бебе мрда во стомак а мене ми крцкаат како коски на мрдање, изгледа од што сум улежана. Сакав да преперувам кебиња и есенска гардероба ама стомак не ми дава.