Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    I jas isto se nerviram po cel den sama On biznisi si tera. Vo 9mesec se ostava li zena sama i uste ke mi vika ne smee biznisot da mi trpi, javi mi se i odma idam.

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    18.836
    Никаде не ставаат целосна анестезија освен ако доктор не процени дека е нужно. И за други операции ставаат спинална ако има простор.
    Целосна анестезија стига до бебето, со тоа бебето е поуспиено. Ама и покомплицирана е од аспект што пациентот мора да се интубира, па да го будат, па потоа може лошо да реагира. Спиналот е само едно боцкање и пациентот си е буден.

На kukla21, Brpbrp и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    18.836
    А што ке прави ако седи по цел ден со тебе? Освен хормоните што ти лудуваат, реално не ти го треба по цел ден. Каде и да е, за половина час е дома. Шансите да родиш за пола саат се еден спрема милион.

На Fatalnata, Mareea и PurpleMind им се допаѓа ова.
  4. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    уморна сум цело време , понекогаш си плачам ама си наоѓам причина некоја без врска , леле пустиот мм го бркам низ куќа :D он паничар а мене хормоните ми вријат .Пред некое време може две три недели беа имав страшен испад се налутив не праам муабет депресија ме удри во главата па уште не кажувам што ми е , ми се уврте некој филм , еве сега дебела , ваква таква сум била па нејќе да ме погледне , не ми обрнува внимание ( а 13 години сме заедно ) и како луда Мара цела недела неможеше човекот да одгатне што ми е ..... претходно не ми било вака мачно , сега некако ни сама некогаш незнам што ми е маката и знам дека поарна нема да бидам во следниве два три месеци ...
    и јас иста работа си имам дома некој ден ако не е дома , па така ли се оставала жена сама со две деца , па морало ли сега да се тера бизнис, не е се во парите ... а некои денови го бркам само да ме остави на сама .... Ви викам крајот и на нас не ни се фаќа(facepalm)

На Ognena*, Ava.84, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  5. butterfly *_*

butterfly *_* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    305
    Za zal pred dve godini rodilka izgubi zivot,zaradi komplikacii so celosna anestezija...dobro razmislete okolu bilo kakva anestezija,sega za carski sto se mora se mora,ama za priroden poragjaj, najdobro stisnete zabi,barem samo togas kje gi ostite tie bolki a ne cel zivot,mene mi bese besplatna vo vremeto pred 4 g vo Sante,ja odbiv,ama imam visok stepen ma tolerancija na bolka,baska posledici od spinalna citnav po forumi i nekjev ni da pomislam,plus deka go usporuva vremeto za poragjaj,ma nema sansi...a i epizotomija im dadov na doznaenje da ne mi prvat ...jas na boks neee kakva epizotomija sinot 4550 go rodiv,nit togas epizotomija mi pravea,nit raspukav ...da bev privatno carski 100%kje zavrsev...da rezimiram se na se,ucete tehniki na disenje,toa najmnogu mi pomogna kako prvorotka,koga mavaa kontrakcii,vdisuvas vozduh puna plukja preku nos i izdisuvas poleka preku usta , e najvekje me zabole katetarot koj nezanam koj k.. mi go postavija i toa po insitiranje na sestra,znaci zarenje toa povekje nego poragjaj boli be ljugje ...

Последна измена: 8 септември 2020
    На thelittle17, BabyD0ll и Fatalnata им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Баш читав на нивна страна, но не е спомнато за епидурал, за во вода.
    Ќе прашам на следната контрола, и ќе пишам овде.
    Логично е водата да опушта, ама ете незнам како е процедура

На Milkiway и Mantub им се допаѓа ова.
  7. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    I toa sto vikas ama pak nekogas imam potreba da e do mene a ne cel den sama.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Е ова не го знаев се надевам нема да стигнам до царски:D

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во систина и на бокс е свежо. Имаат дисплеи за температура и влажност и секаде т е мн ниска и воздухот сув. Затоа отеков со носење лабело :)
    Тешко да се нафати некој, освен ако имаш индикација за тоа. Јас не се ни сеќавам минатиот пат што правеа. Анестезиологот ептен ме занимаваш, музиче свиреше и немаш потреба да се плашиш. Е сега на интезивна е досадно. Дремеш 1ч, се гледаш околу тебе, носат, вадат пациенти, муабет, ама време едвај врви. Па и тие ме заборавија на 3ти. Окапав на интензивна.

На Alishan30, Ava.84 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Сега изгуглав за во вода нема епидурал .Причина заради инфекции|( Епидуралот секако е цело врема на жената, па од таму и логички можни инфекции.Ама што ќе ви е вода ако имате епидурал тоа исто како да си се бањатње во поладна вода:rofl:Добар ден, дојдов да се побањам да заштедам вода дома:P:DФункцијата на водата е да намалува болки:)

На мене салата ми беше жешка оти во лето се пораѓав без клима.Ама јас се тресев ,не знам од што и бабицата ми вели ладно ти е и ми облече чорапи:rofl:А мм ме ладеше цело време (facepalm)

Тука има опции и дома да се пораѓаш ако сакаш.Доаѓа бабица и те пораѓа.

На Lovebug01, Happyinlove, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Наспроти промени на кожа и сл. Сабајлево ми текна на нешто позитивно....косата која мораше да ја мијам секој ден пошто ми се мрсеше, сега ич не ми се мрси. Може со денови да не ја мијам и ок да изгледа. Ја мијам, сепак. Нејќу да смрткам :D и ми се витка ко луда. Кога ќе ги исчешлам локните се исправа и е старата коса али, малку влага и локни се прават :^) :D
    Бебе вчера и сабајле шизи у стомак. Неколку дена живо го немаше, сега преуредува нешто:)))

На Monella, wannababy, Ognena* и 6 други им се допаѓа ова.
  12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.863
    Јас сум многу нестрплива и мислам затоа деновиве ми минуваат многу споро. Во принцип сум многу смирена трудница, до сега само една епизода имав онака да бидам само тивка и да не сакам да разговарам многу.

Од промени можам да забележам дека косата ми стана уште повиткана и многу наелектризирана нема шанси да ја приберам. На лицево ми се појавија акни, не знам дали е од маската што морам да ја носам најмалце 10 часа дневно или пак од бременоста. Ако знае некоја крема за акни што може да се користи во бременост нека каже.

На Ognena*, Alishan30 и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    И јас го забележав тој феномен, за не мрсење на косата. И преку 4 дена слободно можам да не ја измијам косата и да биде топ. Иако немав проблем со мрсна коса ама повеќе од 3 дена не издржуваше, ама сега чудо. И друго приметив јас, откако сум бремена бојата од фарбата не ми фаќа како треба, се некако црвени пигменти ми искачат на косата, а сосема друга фарба сум зела,без црвени пигменти.

На macka91, Alishan30 и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Уживајте во убава коса дур сте бремени. За час ќе го снема тоа по пораѓај :rofl:

На Ava.84, mamaJana, Snowflake97 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    После пороѓај кога ќе почне да паѓа косата во пластови, леле, леле! Со првото кога се породив коса до под газ, мислев готово ќе оќелавам. :D Никој ми немаше кажано дека уствари тоа се случува. После неколку месеци кога почнаа да растат нови влакна цело време бев како наелектризирана. :emo:

За живци и расположение ќе си потраам. :rofl: Со две деца кои се дома и уште не се доволно големи за сами да направат некои работи и мешљаков, мислам дека само викам. Досадно им е на двајцата, им фалат другарчињата од школо/градинка, ама тоа е. Како за сите така и за нив.

Денес сум исклучително гладна, не знам што ме спотера! Ќе ми се згади од што и да јадам, па само на мисла одтанувам. Едно гирце како би бапнала... (facepalm)

Доста дрдорам, да одам да пофатам нешто по дома. Имајте убав ден сите! :l:

На Izzy_0504, Ava.84, Monella и 9 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Еднаш веќе оќелавев:))) и тогаш бев спремна ќелава да се потсрижам,макар што ќе изгледам грдо, прегрдо, ама па никој не е совршен.
    Ќелавата мајка на какаче, 2021. 8) :D

На Cherry blossom89, Ava.84, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Влакна имаше на сите страни дома. Полудувачка

На LivingGlam и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Денес сум се расположила левел . Не дека е некој голем знак или нешто многу многу важно, ама дека хормоните ни збеснуваат и ете и кај мене ме дигнаа до плафон од емоции( добро кај што не пуштив солза од среќа) . Гледам на прслукот флека од колострум само од едната града,абе толку ме фатија емоции мислиш готово уште бебето во мене јас спремна да го дојам. (facepalm)
    28 +3 г.н сум па мислам дека е нормално,иако во првата бременост такво нешто не ми се случи. Дури и ја подстегнав градата абе уште си тече течноста. :inlove: Цела се исповозбудив. :$
    8) Ах леле овие труднички хормони. Дури на работа му звонав на мм да го известам што сум доживеала, а пак тој збунат не е малку рано ми вели,( сега нон стоп ќе ти течи млеко, збунето праша (facepalm)).

На Lovebug01, Monella, Cherry blossom89 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.306
    Допаѓања:
    19.109
    Тоа само при доење се дешава?
    Не знам дали е случајност.. братучедка ми не доеше и не и паѓаше коса.
    Дали е ген или доењево има врска 8-|

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Можеби па има врска доењето. Јас првото не го доев, немав млеко и само се отргна од града, косата не ми паѓаше.

На zhap4e и Milkiway им се допаѓа ова.