Штом е така,батали,башка ти си прикрај од овој пат...уште малку момата ќе излезе...ќе биде се во ред.
Јас пиев и после пораѓај. Поточно пијам и сега. Неколку месеци пиев фемибион 2, 7 8 можеби и 9, потоа пиев на џејмисон, а сега оние што се пијат по 3 апчиња, не ми текнува како се викаат. Од витмини нема штета, ако можете финансиски да си ги дозволите.
Nekoj pie nekoj ne sto znam sto da recam. Komsivka moja epten e na Zdrava Hrana i voopsto ne ni piese. Folna ni nisto eve ja 7mesec e.
Јас првите три месеци пиев фемибион 1 а потоа фемибион 2 до крај и продолжив затоа што дојам. Во фемибион има метилиран фолна и други потребни витамини.
Гастрогард се безбедни. Ретко имам киселини ама овие ми помагаат. Друго-кисела вода со лимон, ладно млеко, избегнување на тесто, благо и кафе, голтање неколку зрна ориз, да не се јаде пред спиење, повеќе а помали оброци и многу вода во текот на денот.
Нешто многу тивко на темава Бев на преглед кај бабицата.Ми провери притисок, урина, тежина, стомакот ми го фати и со едно мало ехо го слушнавме срценцето на бебето, кое беше вознемирено нешто.Бабицата рече мрда затоа е така вознемиреноТешко мене со ова дете кога ќе излезе ако е волку темпераментно ,а јас стара и без сила Нема преглед каде спие ,се си мрдаЌерче па се спиеше ама и она сега не седе мирна ,има црвче во газето Само да не седат мирни тоа значи дека се здрави Така ништо посебно не научив ама го чув срцко
Исто и кај мене е бебко активен растура, викаат какво е во стомак такво ќе биде и кога ќе се роди се спремам за активности
Околу 20недела , да тој е големипт скрининг на органи.Секој орган детално се гледа како е развиен и треба прегледот да трае подолго.Јас имам и термин накај 22 за истиот скрининг во специјална болница за трудници.Таму ми го правеа првиот па изгледа двапати ќе го правам.Ако не си задоволна оди кај друг доктор.Овој е битен скрининг. @Tina-fina
Па што не застане тогаш на гз ова моево роденово стомак никаде го немаше. Само црни мисли бев. Како се роди еве го 18 месеци не е мирно. Аааа сега оваа бременост мееее растура
моето па ептен е мирно и се си се надевам дека ќе си е таква и кога ќе се роди Внука ми стомакот во 9ти месец го изобличуваше на сестра ми во неправилни формии сеуште е такво детуле, живец, на 16месеци Сега, ти ми ја поби теоријата
Јас ќе пукнев на твое место И ќере беше мирно, па сега живец е Ова ме растури, па ќе видиме како ќе биде
Сестра ми дури беше трудна внук ми растур во стомак праеше после тоа бебе не осетија дома. Грчеви немаше. Рането со Ад станува на 3-4 саати. Ја не го чув да плаче ( секако имаше периоди ама ништо во споредба со некои бебиња) И уште е многу умен и мирен И ја се надевам синко ќе е таков