lele meskovci sinko kako me klocna,skoknav od spienje mamo ma razbudi se dosadno mi e vecerva nema spienje,si pravime drustvo jas na nego,on na mene-dusa majkina lele be majki,kolku sakam pobrzo da se porodam da si go zemam v race,vi posakuvam na site lesen poragaj i da si se guskate so bebcinjata sto pobrgu tolku od mene,dobra vi nokj mesinja
Uste eden kandidat so nesonica.... Se druzime so bebus ama rastura,rebra mi iskrsi,ili mozebi veke se sprema da ne izraduva. Nemam nekoi jaki bolki, no i jas edvaj cekam veke da se rodi i da se guskame... Nie prodolzuvame so igri vo stomak,a vie imajte lesni sni.
Lady вие може празнично ке се родите да не биде некој Илија Мене па денес ме тресе некое нерасположение,се ми пагја од рака ептен глупо се осекјам.
ние пред малку се разбудивме сношти неможевме да спиеме, досадно ни беше па си клоцавмеее цела ноќ ХАХХАХА
Дај Боже Јoy, до сега нема ништо, кој знае има време до вечер. Си бевме на Цтг, уреден наод, ми предложија да останам,поради поминатиот термин од само 4дена,да се породам со провокација,при што одбив,сакам природен пораѓај, а докторката вика многу малку денови остануваат ако се се одвива вака како до сега. Следна контрола понеделник, ако издржиме до тогаш, ќе видиме што ќе биде.
И јас првата бременост ја надносив 6дена.Мене пак ми велеа дека ке чекаат уште ден два па на царски но бебушка сама си излезе.провокација исто добив но природно пред тоа бев 4прста отворена Уф чекањето убива,јас имам уште 19 дена до термин а векје секое утре се прашувам дали ке биде денес или не Инаку и glasna ни е со денешен термин мислам со лесно девојки
Mешиња имам две прашање ....дали смеам да спијам на грб? и зошто кога ке легнам на десна стр. како да ми пречи како поиспакнато да ми е нешто,ваљда главчето е...јас така си мислам
Па не препорачуваат многу спиење и лежење на грб поради тоа пто немало добар проток на кислород до бебето, ама јас најчесто спијам и лежам на грб (најзгодно ми е) ама гледам и да балансирам со вртење на страна. А тоа што ти се испапчува кога спиеш на грб е или глава или газе...и мене исто ми се прави и шета натаму наваму, немај гајле се врти бебуш одма.
jas koga lezam na grb pocnuvam da se gusam,obicno spijam na leva strana.Dali i vas ve bolat navecer zglobovite?Mene mn kako da sum izmestena cela p.s izvinete za latinica od dr kom sum
Супер Лори И јас плачев, само 6см бебе со се на него, и прстиња на нозете... со ММ занемевме. Да во право си за се што пиша...секој индивидуално. Плус ние во странство незнам за тебе ама јас немам апсолутно никој за да ми помогне освен ММ и неговата фамилија кој се овдешни па ги гледам на 3 месеци еднаш на кафе Не дека се жалам Кога им кажав дека мајка ми ќе дојде сигурно на 2 месеци кога ќе се роди бебчо останаа занемени. Туку кажете ми кога се враќа барем малку енергија во бременоста, неможам глава да кренам а имам премногу работа за факс и проекти на работа...неможам ништо да постигнам
Маркиза и јас бев ко утепана до 16 недела после се средив и супер се осекјав .Енергично,расположено пред тоа мн главоболки имав и ептен низок притисок и не функционирав добро
Pа дали ме болат зглобовите,незнам на која страна да се свртам,па затоа ве прашав дали смеам на грб да лежам по малку барем Fала Amorce2 на одговорот
Јоу и мене секоја вечер ми се укочуваат зглобовите и рацете и ми се здрвуваат дланките...сега веќе и преку ден некако чудно ги осеќам зглобовите, како некоја блага болка и како да не ми се баш флексибилни. Ајдр уште малку
Јас имам болки позади во грбот кај ребрата. Можно ли е до таму да стигне и да бутка бебето? Не ми е јасно, а и не ми е реално некако дека може таму да ме боли од нив. По некоја логика си викам, да не ми бутка некој орган, па тој да ми прави притисок во ребрата позади. Ај од напред кога мава во ребра се осеќа ама ова од позади не го осеќам дека е он, а боли. Имате искуство некое со ваква болка?
Јас мислам дека таа болка е од самата тежина на мешето. Имам и јас ама понекогаш кога цел ден сум на нозе. Или кога подолго седам на столче.
јас имам вакви болки,денес по интернет читав од што може да е,или од мн напор,неправилно седење,пример ако се испотиш и те фати промаја,неправилно спиење или стар душек .. има и други здравствени проблеми .. јас заклучив дека мене ми е од неправилно седење и климата дома ко ке ја пушта и ке заспијам така без да се покријам и после станувам укочена од десната страна... еве денес цел ден ме боли и тоа силна болка .. аа заборавив и никако носење ниски обувки или штикли,секогаш малку са се подигнати,мене така ме советуваше мојата докторка.
И јас мака мачам со недостиг на енергија и низок притисок. Викаат дека енергијата средува на почеток на второ тромесечје, а нискиот притисок може да остане... ама си викам многу поарно отколку да е висок
Да ве прашам дали сте имале утрински мачнини,зошто мене барем сега воопшто не ми се лоши? Само градите ми се подуени и мн осеќам мириси. И вие што сте прикрај ви посакувам лесноооооо да си се породите.
Уште ти е рано за мачнини, ако воопшто ги имаш. Јасоколу средината на тромесечјето имав повремени нагони како за повраќање, еднаш дневни, но кратки и без повраќање, мислам некаде од 6-10 недела, после и тие се изгубија. Не секој ги има Покрај градите глеван симптом ми беше лесното замарање и желбата за спиење...