Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    lele meskovci sinko kako me klocna,skoknav od spienje :lol: mamo ma razbudi se dosadno mi e :D vecerva nema spienje,si pravime drustvo jas na nego,on na mene-dusa majkina

lele be majki,kolku sakam pobrzo da se porodam da si go zemam v race,vi posakuvam na site lesen poragaj i da si se guskate so bebcinjata sto pobrgu :inlove:

tolku od mene,dobra vi nokj mesinja :)

2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    38.473
    Uste eden kandidat so nesonica.... Se druzime so bebus ama rastura,rebra mi iskrsi,ili mozebi veke se sprema da ne izraduva. Nemam nekoi jaki bolki, no i jas edvaj cekam veke da se rodi i da se guskame... Nie prodolzuvame so igri vo stomak,a vie imajte lesni sni.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.965
    Lady вие може празнично ке се родите да не биде некој Илија :)
    Мене па денес ме тресе некое нерасположение,се ми пагја од рака ептен глупо се осекјам.

4. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    ние пред малку се разбудивме :) сношти неможевме да спиеме, досадно ни беше па си клоцавмеее цела ноќ ХАХХАХА

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    38.473
    Дај Боже Јoy, :) до сега нема ништо, кој знае има време до вечер. Си бевме на Цтг, уреден наод, ми предложија да останам,поради поминатиот термин од само 4дена,да се породам со провокација,при што одбив,сакам природен пораѓај, а докторката вика многу малку денови остануваат ако се се одвива вака како до сега. Следна контрола понеделник, ако издржиме до тогаш, ќе видиме што ќе биде.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.965
    И јас првата бременост ја надносив 6дена.Мене пак ми велеа дека ке чекаат уште ден два па на царски но бебушка сама си излезе.провокација исто добив но природно пред тоа бев 4прста отворена :)
    Уф чекањето убива,јас имам уште 19 дена до термин а векје секое утре се прашувам дали ке биде денес или не :D
    Инаку и glasna ни е со денешен термин мислам со лесно девојки

На Glasna, TIGARCE86 и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  7. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Mешиња имам две прашање :) ....дали смеам да спијам на грб? и зошто кога ке легнам на десна стр. како да ми пречи како поиспакнато да ми е нешто,ваљда главчето е...јас така си мислам :)

8. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Па не препорачуваат многу спиење и лежење на грб поради тоа пто немало добар проток на кислород до бебето, ама јас најчесто спијам и лежам на грб (најзгодно ми е) ама гледам и да балансирам со вртење на страна. А тоа што ти се испапчува кога спиеш на грб е или глава или газе...и мене исто ми се прави и шета натаму наваму, немај гајле се врти бебуш одма.

На heppymom му/ѝ се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.965
    jas koga lezam na grb pocnuvam da se gusam,obicno spijam na leva strana.Dali i vas ve bolat navecer zglobovite?Mene mn kako da sum izmestena cela

p.s izvinete za latinica od dr kom sum

10. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Супер Лори :) И јас плачев, само 6см бебе со се на него, и прстиња на нозете... со ММ занемевме.
    Да во право си за се што пиша...секој индивидуално. Плус ние во странство незнам за тебе ама јас немам апсолутно никој за да ми помогне освен ММ и неговата фамилија кој се овдешни па ги гледам на 3 месеци еднаш на кафе :lol: Не дека се жалам ;) Кога им кажав дека мајка ми ќе дојде сигурно на 2 месеци кога ќе се роди бебчо останаа занемени. Туку кажете ми кога се враќа барем малку енергија во бременоста, неможам глава да кренам а имам премногу работа за факс и проекти на работа...неможам ништо да постигнам :(

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.965
    Маркиза и јас бев ко утепана до 16 недела после се средив и супер се осекјав .Енергично,расположено :) пред тоа мн главоболки имав и ептен низок притисок и не функционирав добро

12. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Секогаш имам низок притисок па дури сега ми текна да мерам одкако пиев кафе 119 со 67....Јасно е се. :?:

13. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Pа дали ме болат зглобовите,незнам на која страна да се свртам,па затоа ве прашав дали смеам на грб да лежам по малку барем :)
    Fала Amorce2 на одговорот :)

14. newmami

newmami Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    23
    Јоу и мене секоја вечер ми се укочуваат зглобовите и рацете и ми се здрвуваат дланките...сега веќе и преку ден некако чудно ги осеќам зглобовите, како некоја блага болка и како да не ми се баш флексибилни. Ајдр уште малку :)

15. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Јас имам болки позади во грбот кај ребрата.
    Можно ли е до таму да стигне и да бутка бебето? Не ми е јасно, а и не ми е реално некако дека може таму да ме боли од нив. По некоја логика си викам, да не ми бутка некој орган, па тој да ми прави притисок во ребрата позади. Ај од напред кога мава во ребра се осеќа ама ова од позади не го осеќам дека е он, а боли.
    Имате искуство некое со ваква болка?

16. newmami

newmami Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    23
    Јас мислам дека таа болка е од самата тежина на мешето. Имам и јас ама понекогаш кога цел ден сум на нозе. Или кога подолго седам на столче.

На Amorce2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас имам вакви болки,денес по интернет читав од што може да е,или од мн напор,неправилно седење,пример ако се испотиш и те фати промаја,неправилно спиење или стар душек .. има и други здравствени проблеми .. јас заклучив дека мене ми е од неправилно седење и климата дома ко ке ја пушта и ке заспијам така без да се покријам и после станувам укочена од десната страна... еве денес цел ден ме боли и тоа силна болка .. аа заборавив и никако носење ниски обувки или штикли,секогаш малку са се подигнати,мене така ме советуваше мојата докторка.

На Amorce2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    И јас мака мачам со недостиг на енергија и низок притисок. Викаат дека енергијата средува на почеток на второ тромесечје, а нискиот притисок може да остане... ама си викам многу поарно отколку да е висок :)

19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Да ве прашам дали сте имале утрински мачнини,зошто мене барем сега воопшто не ми се лоши? Само градите ми се подуени и мн осеќам мириси. И вие што сте прикрај ви посакувам лесноооооо да си се породите.

20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Уште ти е рано за мачнини, ако воопшто ги имаш. Јасоколу средината на тромесечјето имав повремени нагони како за повраќање, еднаш дневни, но кратки и без повраќање, мислам некаде од 6-10 недела, после и тие се изгубија. Не секој ги има :) Покрај градите глеван симптом ми беше лесното замарање и желбата за спиење...