Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas nisto ne kupiv duri ne se porodiv otidovme veke pred poragaj koga se dogovorivme so dr za carski rez so mm I so svekrvata I odlucivme sto ke zemat oni so svekrvata koga ke se porodam I taka I bese za alista mnogu sobravme od povojnicata I od mekicite I od vnucite ni

2. Spring15

Spring15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    106
    За син ми пред 9 години само алиштенца и кадичка си купивме со мм друго бабите купија буквално се и золвами и комшивката и од кумот една вреќичка алишта и пари. Сега за бебо само мајка ми и свекрва ми ми купија по нешто а свекор ми креветче и од золва ми добив цела кутија алиштенца од нејзиното дете и тоа е тоа. Имам од синко скроз нови не облечени ги исправи испеглав и во шкафче и искрено не купувам многу знам кога ке се роди ке ми донесат сите по нешто инаку ке гледам да имам повеќе за финансии за понатаму за памперс влажни а и ако не цица ке треба Ад и плус имам ученик па затоа не претерувам.

На Broki5, Skyfall, Monella и 6 други им се допаѓа ова.
  3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.566
    Мене па не знам што ми е, напунив фиокер со ствари од ќерка ми што можат и за син ми да се искористат, купив 5 нови работи не дека ми требаа него ај и нешо ново да има. Ама за ќерка ми купувам како луда, маж ми дури ми вика претеруваш за бебето ништо ли? Викам па пуни се фиокине што да купам, вика па од мерак. За второво сум многу практична, иако не очекував. Деца растат па стварно доаѓаат и други трошоци, еве курсеви, јазици, спорт да запишеш дете, све си кошта. А и земава плус со корона кај ќе носам дотерани деца, све нешто тренерка систем гледам да земам.

На GolemaMala, Skorpija25, Broki5 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    И јас така си се радував додека не пиша @Happyinlove
    Ќе го правиме баш муабетов за 1 година :D

На Skyfall, Happyinlove и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Јас денес сум точно 22 недела. Сеуште немам ништо купено затоа што го чекам утре да помине втор скрининг. За облека се понуди сестра ми да ми даде од внука ми и транспортер. Разлика ќе си бидат 9 месеци другарки верни :inlove::inlove::inlove:. Нормално и ние ќе си купиме што ни се допаѓа за почеток или ако ни зафали нешто. Моите се понудија за количка мада не знам реално за почеток колку ќе ми треба количка затоа што термин ми е во јануар (давајте совет дали да ми земат количка или да бирам друго). Свекор ми свекрва ми и золва ми сеуште не се понудиле или не не прашале што сакаме за бебка. Секако не очекувам многу други да ни купат способни сме со мм сами да си обезбедиме.

На azelea, Skyfall и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Количка ќе ти треба ќе сакаш да искочиш да прошеташ до овде до онде ќе ти треба нема во раце да го носиш или дома да го чуваш со месеци додека се стопли :) за релаксатор ако имаш да позајмиш и да не купуваш за да видиш дали воопшто ќе седи во него:)

На Li-Li, Skyfall и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. Melinda23

Melinda23 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    213
    Zeni aj ve molam za pomos edno prasanje
    Imam bockanje vo dolniot del na stomakot i trajt negde okolu 10-15 sek na sekoj sat ili pola sat .. i bebeto e mnogu aktivno
    Bremena sum.36 ta nedela dali treba da posetam.lekar ?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да не те тегне бебето да бутка до главата и јас ги имам деновиве ти е болки како што ќе потегне надоле мислам дека ме сече и од позади како бубрезите да ми ги влече само кукам :) ако не ти прекинуваат оди да те ѕирнат да не ти е мисла

На Skyfall, firequeenn и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    18.838
    Количка ке ти треба, ако не првите два месеци, тогаш откако ке може да излегувате, нема да ја носите во раце. Освен ако не сака да се вози во количка ама тоа ке го дознаеш подоцна.
    Можеш и откако ке се роди да купиш, ама се има доста добри попусти. Најголем дел од количките одат со транспортер, кој мора дс го имаш за излегување од болница, така да ке купиш се во едно.
    Имај на ум дека транспортер ср прикачува на количка, па ако купуваш ист бренд добро, ама поубаво е да имаш транспортер кој се прикачува на количка. Се случува бебе да заспие по пат, само вадиш транспортер од кола, закачуваш на количка и шеташ (ако ортопед не препорачува возење во транспортер).

На Li-Li, Skyfall, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Имам дечко годинка ќе прави, но ти стојам на располагање за неутрална боја на облека во секој момент:l:

На Mareea, Broki5, Milkiway и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Количка ќе ти треба секако. И како што ти кажа @MilaSs12 повеќето колички одат заедно со транспортер. Има секогаш добри попусти и акции на количките, прати на нивните страни. Може ако сакаш да си порачаш да ти купат кенгурче, тоа некаде после 3-4 месец се користи и е доста практично кога треба сама да излегуваш со бебе на кратко, за до овде, онде. Се што можеш друго позајмувај :)
    Јас имам и сестра и јатрва со мали дечиња и ништо не ми позајмија, нити па се понудија. На сестра ми еднаш и подреков, ама на јатрва ми не можам, глупо е. Сестра ми изглеа се спремаат за уште едно дете па не им се даваат работите. Ми понуди само една постелнина неотпакована и алишта што не ги облекла, и ги донеле на поклон и не и се свиѓале. Зедов само едно комплетче. А толку работи слични купив како они што имаа/користеа ама тоа е :) Ич не се ни лутам.

На azelea, Li-Li, Skyfall и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    На бит пазар во продавниците има убава облека со ефтини цени. Конкретно после полициската од лева страна, има бутик карамел пишува има и поскапи и поефтини алишта.
    Бодиња што имам земено од таму,по 80 и 100 ден се слични на тие од Ваикики.
    Јас 90%, од облеката купив 8ми и9ти месец,пред тоа морав да лежам

На Brpbrp, Tsukinory, Skyfall и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    И јас сум многу нетрпелива да средам алиштенца и се за бебка :)
    Купив неколку шпихозни колку за почеток. Го терам мм да ми качи вреќи алишта од сестра и, да видам што може да искористам, оти различни сезони ќе се. Рано било |( Во октомври ќе ми ги качел. Кумашинката изнакупила алишта исто. Знам дека и бабите и тетка и, кумата ќе купат исто, ќе пратат еден куфер :) Ми требаат само шишенца, кадичка и некои ситници да докупам. Релаксатор, количка, транспортер, ќебенца, вреќи за спиење, кенгур се имаме тоа.
    Инаку бебка е многу поактивна од сестра и. Мислам ќе ми излезе од стомак кај и да е. Ама па големава беше мирна и кога се роди, ко бебе да немав дома, така да не знам што да очекувам :lol:
    Не знам дали е прашањево за темава, ама вие што имате веќе едно дете, како се однесуваше додека бевте/сте трудни? Мојава кажува дека ќе има сестра, знае дека има бебе кај мама во меше. 3, скоро 3ипол години е и периодов многу сака да се гушка и да спие со мене. Цело време се гушкаме и галиме. Дали полека сфаќа дека ќе ме дели со бебе, не знам.

На azelea, MilaSs12, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    За ќерка ми искористив по некоја 50-ка, толку и се роди. Не растеше многу брзо во должина првата година, па некако "ги износи" алиштата. Е арно ама, затоа син на мајка се роди 56 цм и почнавме со 62-ка која ја нарасна пребрзо. 56-ка се' му беше кнап, не го закопчуваше убаво долу и му сметаше. Он растеше (и уште расте) како да го храниме со лењири, 5 години дете голем е како третоодделенец. Нема на кого. :D
    За ова бебе ќе купиме само тоа што ни прави ќеиф. За вадење од болница комплетче и нешто слично, плус душече ново ќе треба за креветчето. Толку. Друго се' имаме од големите и не гледам причина да не си ги искористиме работите. :)

На azelea, Skyfall, Monella и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Ама ме “израдува” докторкава вчера.
    Не била 100% сигурна дека е дунде второво бебе. Јас ваква :( ама какооооо?
    На мм му се “пожалив” он ми изнасмеа за маките мои.
    Тежи цели 300грама :angel:

Ме пофали др. дека само две килца сум ставила, ама ради моето масно ткивце не може убаво бебе да се види, не продираат зраците :D Треба на диета малце да се ставам, ќе ја проучам темата со Гестациски дијабет сега,па ќе се хранам така некако.Се плашам да не дојдам до 100ка...

На mal.ecka, azelea, Skyfall и 5 други им се допаѓа ова.
  16. irenculce

irenculce Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Јас здравје си планирам од ќеркичката се што може да се употреби она ќе полни 4 години само купив сет за новороденче бањарка нова постелнина две тетра нови. Tsukinory А инаку што се однесува до бројчето за ќеркичката се за почеток ми беше 50 цм (и ме критикуваа мали биле немало да ја соберат) а имав и за поголемка и среќа што имав и за помала она се роди 2500 гр со 48 цм така да и тие и беа малку големки ама се си изнанисе нормално не треба да де претерува со многу работи на почеток но сепак треба да се има резерва зашто во денот можеш да смениш и 3-4 шпихозни/ боди а ќе ти требаат други за наредниот ден додека не ти се исушат претходните а освен ако немаш машина за сушење. Поевтини гледам се сетовите за бебе на фб има да се најде bomida , baby shopp. Ваикики е добар со цени мислам...

На azelea и Skyfall им се допаѓа ова.
  17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.566
    Од кога прочитав две членки што се породија, дека на вртење во кревет им пукнал водењак, мислам секоја вечер ќе се укочам што ми е страв да се вртам :rofl:

На mal.ecka, K.Mari4ka, Kitten и 14 други им се допаѓа ова.
  18. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    И мене со првото иста ситуација, станувам од кревет и како на филм пукна, а баш предходно на вежбите во бременост ни потенцираа дека не е пукањето на водењакот како што ние што замислуваме како на филм, а скрос беше.
    Сцената од Сексот и градот кога на Миранда и пукна водењак на новите штикли од Кери :rofl:

На azelea, Kitten, Brpbrp и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Истата паника си ја правам гахахаха

На Brpbrp, eli.karameli и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Lele i jas so strav se vrtam i odma nesto mi krcka me boli nesto jeza me fakja, pa go budam mm

На Brpbrp, eli.karameli и Alishan30 им се допаѓа ова.