Од сирењето може да е, а со лукот пази како ќе ти го прифати желудникот зошто убав е за јадење али одпосле цел ден може мачен да ти е...јас цел живот имам 80-60 притисок дури кога вежбам знае и да падне повеќе (и никогаш нема да сватам зошто) сега последниве две недели следам притисок ради вртоглавици што се јавуваат притисокот 120-80 максимум до сега што имам измерено 130-80 нескафе пијам али солено воопшто не конзумирам
Ако нешто не трпам во бременоста, лук и кромид. Знам дека ќе ми биде мачно и желудникот партал, ама откако изедов еден таратур со чешне лук, притисокот се симна. Не знам веќе што да правам, уште неколку недели се во прашање.
Ситното е мачно само пробај исфрли го сирењето и ќе ти се среди притисокот и други солени работи што ги внесуваш
@PurpleMind пробај исклучи го сирењето, тоа најмногу прави проблеми (ова ти го кажува зависник од сирење) Колку што можеш повеќе пиј вода, значи нонстоп пиј во текот на денот, да филтрираат бубрезите. И мери и запишувај барем 3 пати дневно како се движи притисокот
Море, блазеви што сте при крај, па можете да му се силите на сирењето и да му откажувате љубов. Мене уште да ми речат не јади сирење и маслинки фали. Ќе почнам да тужам за суров третман и изживување со трудни Бебево па нешто мирува. Еднаш-два пати неделно шизи низ стомак, после го нема. Мрзле. Па и кога и да го видам на контрола, се минијатурни движења има, ко успорена снимка е, душа
Ама си јадам јас, и одма знам ако се покачи од што ми е. Си јадам за доручек, ручек и вечера и чат-пат и за ужинка Престанува мм да ми купува сирење, јас стварно претерувам
Се будам, мерам, 140 со 100. Нека даваат апчиња, да се избутка ситното на крај, после пораѓај се надевам ќе се нормализира.
Dali nekoja se soocila so bolki na stomakot(bas kako modrinki koga bolat),deneska imam mnogu i ne me boli samo koga sedam. I prethodno mi se slucuvase ama minese brzo. Mislev deka e miskulno,od shirenje ama deneska se zagriziv. Ne znam dali moze da vlijae na plodot. 25 gn sum
Мене така ме наболуваше. Дека слаба и кога ќе се најадев ќе ми се истегнеше стомак и кај што ќе се пипнев баш болеше. Е сега не знам дали мислиме на иста болка
Можно е и да се нормални, ама отиди си на доктор да те прегледа, најубаво ќе ти каже, да не го мислиш.
27 недела сум и приметив пред некој ден во папакот има нешто како црно како топче изгледа како валкано и денес земав со беби стапче да го чистам ама е подлабоко и неможам. Бебенцево се размрда ко лудо, да е тоа нешто поврзано со него или е само некоја првљаштина!???
Pred edna nedela bev na lekar I mi kaza deka sum vo rana bremenost,megjutoa posle tri dena pocnav da imam kafeav icedok, se javiv kaj doktorot bidejki ne sum vo gradot I mi dade utrogestan,pijam po 1 od 200mg. Denes iscedokot mi e kako svetlo kafeav nakaj zelenkast. Dali da odam kaj drug lekar I dali ima pricina za zagrizenost. Izvinete na dolgiot post I vi blagodaram odnapred.
Можно е да е имплантациско крварење, меѓутоа не е лошо да се слушнеш со докторот кој те води или да отидеш да те видат, може и ќе ти ја зголемат дозата или ќе те боцнат со прогестерон депо. Со лесно и се најдобро.