Јас ни еднаш не повратив во цела бременост мачнини кога како имав.Јас пак на раб и до кревет нонстоп држев расечен лимон,и кога ке осетев мачнина го шмукав ми помагаше неговиот свеж мирис мн
Секоја зена е различен пример, се е индивидуално, јас често пати се прасувам дали сум бремена, оти немам никаков симптом, ниту повракам, ниту ми се гади, единствено на средина на првото тромесечие лесно се заморував и бев секоја вечер рано поспана, на сите ви посакувам ваква лесна бременост
Ај и јас да се пожалам. Не знам за вас, но јас сум цело вреем ЖИВА ВОДА испотена. Се туширам, додека се облечам пак исто. Па пак се турширам и така натака Навечер едвај заспивам од што ми е жешко, го прашувам мм дали му жешко и ми вика дека му е супер Болките и здрвувањата во табаните и дланките, прсттие си продолжуваат, а богами ако стојам подолго се појавуваат и мали отоци. Сите ми викаат ај издржи уште малку.. ама богами ако се роди на термин тоа се уште цели 2 месеци И покрај сите тешкотии, најубаво ми е и заборавам на се кога ќе ме клоцне толку јако што мислам дека ребро ќе ми срши на десната страна а мм трча одма да ја стави раката да го осети и он бебушов. Срцки
Леле иста сум и јас со топлово, јас човек што никогаш во животот не сум се потела, сега станувам од спиење со капки пот. А најлошо ми е после туширање, најтешко и најтопло ми е тогаш. И да ти кажам не се бањам пред спиење, зошто приметив дека ако се истуширам пред спиење после тоа нема спиење од што ми е топло. Пробај така, бањај се сабајле, попладне ама гледај најкасно 3саати пред спиење да не се бањаш. Мене мм ми вика истуширај се пред спиење ќе се оладиш а бре какво ладење уште три пати потопло ми е после тоа. Иначе да, он пориен до глава, а јас не покриена и испотена ама тоа е ајде ќе издржиме уште "малку" што да праиме кога ни се погодило трудници во лето да бидеме. А мене прстите на рацете насабајле страшно ме болат и ми се отечени, дури да не можам да се потпрам на нив. Е сеа др ми рече, дека ако ти се отечени насабајле кога ќе станеш не било од жештиниве и од сол, а ако отекуваат во текот на денот може да е од сол и од топлото. Јас испитав и реума фактор ама беше ок, и ми рекое тоа е тоа, задршка на течности.
Devojki,uzivajte koga ne povrakate,nemate macnini i drugi simptomi,toa e lesna bremenost. Ne sekoja trudnica povraka ili ima macnini. Tuku,jas da prasam poiskusni t.e rodilki,malku glupavo mi e prasanjevo, pred eden cas osteiv nekoi kako bodezi vo dolniot del na stomakot,nakaj matkata,kako da se siri nesto,se toa nekoi znaci ili se lazni kontrakcii? Zosto drugi bolki nemam.
Имам едно прашање до сите трудници. Пред неполн месец партнерот сврши во мене, денес ми е термин да добијам,а ако до утре не добијам ке правам тест. Стомаков ми е доста подуен, како да сум пред добивање. Мегутоа еве веќе 10-тина дена ме бојат од време на време јајниците како да ќе добијам. Дали Ви се случило да имате болка во јајници, како пред добивање,а да сте бремени. Ќе Ве замолам за одговор и искуство.
Симптомите за добивање и бременост се скоро исти, јас на пример и со двете бремености освен сите стандард симптоми често мокрев ( може по 10 пати на ден) и го имав тој 'железен' вкус во устата. Со среќа.
Мамички искусни или трудници поискусни кажете ми до која недела пиевте магнезиуm?јас веќе влегов 34 недела и уште пијам некаде прочитав до 35 недела после не требало да се пие ве молам ваше искуство поздравче срцки
Одкако забременив сол внесувам минимално, од топло ќе да е. А мојот доктор ми рече дека и бебето прави притисок на “нешто“ (не памтам на што) и затоа се прават отоци. Иначе мојот доктор не ми даде никакви испитувања. Сега си бев кај тој што ќе ме пораѓа па среќа он ми кажа дека треба и брисеви да првам во 32 недела
Јас пиев до крај бидејќи имав страшни болки во половината. Не сум знаела дека магнезиумот го забавувал процесот на отварање. Можеби затоа што двете ги родив со царски, на одреден термин, па затоа не ми ги прекинаа.
LaDyDoli колку што гледам ти поминал терминот за пораѓање? Не знам кои се првите симптоми кога ќе дојде моментот за пораѓање, но знам дека такви бодежи си осетив неколку пати во текот на цела бременост. На почеток( до 12 та недела) докторот рече дека се шири матката, а потоа (после 4-5 месец) рече дека си е Ок. Со лесно нека ти е
Vistinskite kontrkcii obicno se javuvaat vo intervali.kaj mene pocnaa na 20 min...pa na 10 min i licat na jaki menstrualni bolki.bidejki si vo termin vekje pojdi si vo bolnica da te vidat
Испитував реума фактор само поради тоа порано имав проблем, не е тоа нешто што им викаат на сите трудници да испитуваат. А кога и кажав за отоците првиот пат ми рече да испитам вкупни протеини и албумини (ваљда вака се викаа ) ама беа во ред. Ама ете 90% од трудниците отекуваат, па зошто не и ние )) Сигурно е од топлото и ете ако викаш дека притиска на нешто бебето. Ајде ќе помине уште малку имаме, а и додека е на раце и нозе се трпи да не почне само по цело тело и во лице да се дуеме )))
Мешиња добра ви вечер и од нас Бидејки почнав да го подготвувам несесерот за лична хигиена за во болница, ми фалат уште влоки вир80. Дали некоја од вас знае кај можам да ги најдам? Инаку не е торбица за пораѓај туку несесер бидејки така ми кажа докторката што ке ме пораѓа Имајте убава вечер
И мене ми е скоро спремна торбицата, уште некои работи да докупам чека да ја понесам Вир 80 ги има во сите аптеки, јас ги земав од Зегин 56 денари
I jas vo zegin kupiv Inaku jas bas golema torbica si spremiv Dve spavaAci,peskir,sredtsva za licna higiena,papuci abe sve napikav vo nea
Na pocetokot nemozes da ja prepoznaes bolkata, mnogu se slicni simptomite...sepk pocekj i napravi si tedt za dva tri dena posle terminot za dobivanje.
Na pocetokot nemozes da ja prepoznaes bolkata, mnogu se slicni simptomite...sepk pocekj i napravi si tedt za dva tri dena posle terminot za dobivanje.
Мене на папучи и влошки воопшто не ми ни текна може малку глуо прашање, но какви се тие влошки вир 80? Нешто специјални за после пораѓај или