Скоро секаде на државно се флексибилни и можат да почекаат да средиш здравствено осигурување. Не знам која е причината ама немаш потреба да плаќаш на државно.
Мажена сум во Црна Гора и се надевам се ке се среди до јануари иако е цел процес,па затоа ме интересираше,со цени претпоставувам се тука негде на балканов ама сепак имам време до пораѓај
А ако имаш македонско државјанство, зошто да плаќаш приватно здравство, за 2 дена се средува, не е долг процес
Имам ептен силна болка во срамна коска неможам да се мрднам, веќе неколку дена е константна. Дали е нормално? Или да одам на доктор?
Нормално е, хормон релаксин се лачи при крај на бременост и создава болка на коски и лигаменти за да се "рашират" и породувањето да е полесно, ама за секоја болка ако сакаш консултирај се со доктор.
До кај сте @Milkiway @Tsukinory и @Happyinlove? Ја видов темава, па ми текна на вас. Инаку, ретко ја отварам, ми се враќаат мачнините Ме интересира и @Starlič до каде е, сега ми текна ти падна на стомак во 9ти месец? Како вчера да беше, а веќе си чекаш второ
Како сум тргнала за скоро ке се читаме во бебе. Еве 9ти го ситнеме. Јас малце ке им избегам со дата дека второ ми е
Памтам ја вас кога ве читав што бевте 9ти кога чекавте Сега и ние истото..еве почнуваме 36та да ја ситниме ќе удриме на шетање повеќе
Eveee me,jas sum taa so modrinkite I jas primetiv posle jadenje,ama zatoa ke terame so nekoj rezim Ti blagodaram za odgovorot
@Jana06 за мене има време. Прво ќе ги испратам девојките па ќе дојдам сетне. Иначе уште малце и книга ќе напишам "1001 начин лежење во кревет без досада" трилогија ќе биде за три месеци до сега. Биди ми поздравена и чувајте се
Ехххх да јас имав такви болки и уште имам, и бев на лекар да проверам жолчка, желудник и бубрези се е чисто и докторот ми вели тоа е од бремемост се шират ребрата стискаат бебушките, ќе издржиме за нив само нека се родат живи здрави, а ти која недела си?
Активирано парцијално е намалено малку .Која недела беше? И д димерите се покачени.Ако не примаш некоја терапија,можеби ќе ти даде докторот да се боцкаш.
Ако си трето тромесечие не е страшно, во второ тромесечие гинеколог би ти рекол да примаш клексани, а за трансфузиолог ова не се лоши резултати. Моите беа полоши од ова во второ тромесечие, поминав без боцкање ама редовно правев контролна крвна слика за да ги следиме.