Тоа се едни од најстарите и најобични влошки, тоа е обична вата обложена со мрежичка, само такви се препорачуваат после пораѓај кога има рана, за да не се спарува од стандардните влошки кои не пропуштаат
Мене на папучи и влошки воопшто не ми ни текна може малку глуо прашање, но какви се тие влошки вир 80? Нешто специјални за после пораѓај или [/quote] Тоа се едни од најстарите и најобични влошки, тоа е обична вата обложена со мрежичка, само такви се препорачуваат после пораѓај кога има рана, за да не се спарува од стандардните влошки кои не пропуштаат[/quote] Rusi фала ти многу, мислам дека знам од прилика кои се, но не знаев дека ќе ми требаат Како ближи времето, треба да почнам и јас торбица да спремам
Мешиња многу се помислив дали да го напишам ова, но помислив дека треба да се знае.. Бремена жена во 7ми месец се породила поради листеријата, одвај ја спасиле и неа и бебето... Имала главоболки, висок крвен притисок и отоци.
Да, добри се и двајцата, бебето е во инкубатор (но тоа е нормално кога се роди во 7месец). Незнам дали е имало на вести, од пријателка дознав, од Виница се тие.
Сигурно нема да кажат на Тв, а треба. Значи сепак треба голема претпазливост и внимавање, а убаво е да кажат дали до сега листеријата е пронајдена во нешто. Беше БУМ еден ден,главна тема на Сител, и толку се заврши, никој не кажува ништо. Не е само за трудниците, секој човек е битен, најмногу маливе дечиња.
Јас имав нормална бременост а се породив почеток на 8месец крај на 7, се беше во ред со меене и со бебуш и така ненадејно се породив пред време јас поминав добро а бебуш една недела+ во инкубатор,среќа беше се во ред дишише сама од почеток и се во ред,нормално намали некој грам а потоа почна да качува нагоре и еве ја сега супер има 7ипол кг,да ми е жива и здрава се намачивме малце бидејки неочекувавме да се роди пред време ама фала на господ се е во ред. Причините за предвреме рогањето не знаеме од што беше ама ете се случи,помина и тоа,благодарна сум што се е во ред. Додека бевме во болница имаше ист случај како ова што кажа ти, висок притисак и проблеми се породија две жени пред време едната заврши добро сега се заедно со малото а другото за жал после два месеца во инкубатор и недишеше само се случи неубаво нешто.... Ако се добри и двете нема врска што се родило пред време ке си биде добро,само да става +грама и нема да му биде ништо. Им посакувам најбрзо да си се гушкаат и двете. А вие мешиња уживајте и не мислете на лоши работи,кај вас се позитивно е
Здраво мамичкиии Да ве прашам во која недела се прават вторите брисови инаку сум 31 првите ги правев во 13 недела
10ка е цтг, бебуш инает ни води, но и изгледа има грешка во терминот и неделите, па затоа можно е покасно да се роди Ќе видиме, оставаме уште неколку дена, ако не излезе, мора присилно да го помолиме да излезе,како ќе биде (царски или провокации) само еден Господ знае.
Прашав и во друга тема, ама ајде и овде да си прашам Какво коритце купивте за вашето бебе, на сталаг (постоље) или обично? Убав ден мешиња
На нас ни фали плакарче или нешто слично, ама немаме доволно простор, па се одлучивме за ваква комода со коритце и подлога за пресоблекување, многу практично ми изгледа
Rusi браво за комодата, добра идеа, ја симнав сликава и мене вакво нешто ке ми одговара зошто немам многу простор
Ова на сликата изгледа супер, но мислам дека не и во пракса. Како прво, малечко е коритцето, уште на сликата се гледа, до кај 5-6 месеци и бебето нема да го собира внатре, а камоли да си прска, да се радува и убаво да си се испружи внатре. Затоа мислам нема да го искористиш долго, а после тоа, неможеш да го пренамениш во нешто друго. Јас на брат ми и снаа ми им купив посебно коритце посебно држач. Коритцето е долго и може да се користи до 2-3 години, додека не почнеш да го бањаш во када/туш самостојно.Држачот е супер до првата година, стабилен е, зашто го бањаш секој ден, многу ја заштедува половината од наведнување. се склопува лесно и супер е. Ги купив од Енци Менци од City Mall, ако ги земеш и двата производи имаш попуст, заедно ме фатија околу 2200 денари. еве ги и на слика, само држачот е постабилен и подобар, не е како оној на сликата. Здравје за два месеци, и јас планирам ваков да си купам. А за полици, истите ги има и без када, и душечето за пресоблекување исто го има посебно. Сепак ова е мое мислење, секој си знае за себе
И ние го имаме истиот држач со истото коритце само што е бело и сум презадоволна, слободно купените си го, нема да зажалите.
Јас сум 33 та недела, влегов во саботата, бев пред 4 дена за терапија и никакви бирсеви не ми спомна.. Кога ги правев првите брисеви во 12та недела ми рече ако нешто покажи на нив тогаш се прават и тие бирсеви на 32 недела... појма немам,... јас сепак утре ќе ја барам ќе контактирам да ја потсетам, да прашам дали треба илине.. Што е тоа стрептокока?
Streptokoka е бактерија која во бременоста може да предизвика предвремено породување.При вагинално породување може да се пренесе на плодот и да предизвика менингитис .Јас се испитував во 35 та недела
sakam da ve prasam dali e normalno da me bolat preponite dole eve vlegov vo 7 mesec i skoro sekoj den imam bolki od vreme na vreme