Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Тоа се едни од најстарите и најобични влошки, тоа е обична вата обложена со мрежичка, само такви се препорачуваат после пораѓај кога има рана, за да не се спарува од стандардните влошки кои не пропуштаат

2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мене на папучи и влошки воопшто не ми ни текна :?: може малку глуо прашање, но какви се тие влошки вир 80? Нешто специјални за после пораѓај или :wasntme:[/quote]

Тоа се едни од најстарите и најобични влошки, тоа е обична вата обложена со мрежичка, само такви се препорачуваат после пораѓај кога има рана, за да не се спарува од стандардните влошки кои не пропуштаат[/quote]

Rusi фала ти многу, мислам дека знам од прилика кои се, но не знаев дека ќе ми требаат :wasntme: Како ближи времето, треба да почнам и јас торбица да спремам :)

3. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Мешиња многу се помислив дали да го напишам ова, но помислив дека треба да се знае.. Бремена жена во 7ми месец се породила поради листеријата, одвај ја спасиле и неа и бебето... Имала главоболки, висок крвен притисок и отоци.

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.848
    Каде кажаа за ова,бебето добро ли е!

5. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Да, добри се и двајцата, бебето е во инкубатор (но тоа е нормално кога се роди во 7месец). Незнам дали е имало на вести, од пријателка дознав, од Виница се тие.

6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.537
    Допаѓања:
    35.694
    Сигурно нема да кажат на Тв, а треба. Значи сепак треба голема претпазливост и внимавање, а убаво е да кажат дали до сега листеријата е пронајдена во нешто. Беше БУМ еден ден,главна тема на Сител, и толку се заврши, никој не кажува ништо. Не е само за трудниците, секој човек е битен, најмногу маливе дечиња.

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Јас имав нормална бременост а се породив почеток на 8месец крај на 7, се беше во ред со меене и со бебуш и така ненадејно се породив пред време јас поминав добро а бебуш една недела+ во инкубатор,среќа беше се во ред дишише сама од почеток и се во ред,нормално намали некој грам а потоа почна да качува нагоре и еве ја сега супер има 7ипол кг,да ми е жива и здрава се намачивме малце бидејки неочекувавме да се роди пред време ама фала на господ се е во ред.
    Причините за предвреме рогањето не знаеме од што беше ама ете се случи,помина и тоа,благодарна сум што се е во ред.

Додека бевме во болница имаше ист случај како ова што кажа ти, висок притисак и проблеми се породија две жени пред време едната заврши добро сега се заедно со малото а другото за жал после два месеца во инкубатор и недишеше само се случи неубаво нешто.... :(

Ако се добри и двете нема врска што се родило пред време ке си биде добро,само да става +грама и нема да му биде ништо.
    Им посакувам најбрзо да си се гушкаат и двете.

А вие мешиња уживајте и не мислете на лоши работи,кај вас се позитивно е :)

На First.Impression му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.848
    Ти маче беше ли денес на цтг што ти викаат?

9. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Здраво мамичкиии :) Да ве прашам во која недела се прават вторите брисови инаку сум 31 првите ги правев во 13 недела :)

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.537
    Допаѓања:
    35.694
    10ка е цтг, бебуш инает ни води, но и изгледа има грешка во терминот и неделите, па затоа можно е покасно да се роди :D Ќе видиме, оставаме уште неколку дена, ако не излезе, мора присилно да го помолиме да излезе,како ќе биде (царски или провокации) само еден Господ знае.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Од 34-та до 36-та недела се прави брисот за стрептокока

На heppymom му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Прашав и во друга тема, ама ајде и овде да си прашам :lol: Какво коритце купивте за вашето бебе, на сталаг (постоље) или обично?
    Убав ден мешиња :*

13. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    На нас ни фали плакарче или нешто слично, ама немаме доволно простор, па се одлучивме за ваква комода со коритце и подлога за пресоблекување, многу практично ми изгледа

Прикачени фајлови:

• komoda-1.jpg
      komoda-1.jpg
      Големина на фајлот:
      103,1 KB
      Прегледи:
      110
    На Chupe, Lori-30, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Rusi :clap: :clap: :) браво за комодата, добра идеа, ја симнав сликава и мене вакво нешто ке ми одговара зошто немам многу простор :)

15. First.Impression

First.Impression Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    24
    Ова на сликата изгледа супер, но мислам дека не и во пракса. Како прво, малечко е коритцето, уште на сликата се гледа, до кај 5-6 месеци и бебето нема да го собира внатре, а камоли да си прска, да се радува и убаво да си се испружи внатре. Затоа мислам нема да го искористиш долго, а после тоа, неможеш да го пренамениш во нешто друго.

Јас на брат ми и снаа ми им купив посебно коритце посебно држач. Коритцето е долго и може да се користи до 2-3 години, додека не почнеш да го бањаш во када/туш самостојно.Држачот е супер до првата година, стабилен е, зашто го бањаш секој ден, многу ја заштедува половината од наведнување. се склопува лесно и супер е. Ги купив од Енци Менци од City Mall, ако ги земеш и двата производи имаш попуст, заедно ме фатија околу 2200 денари. еве ги и на слика, само држачот е постабилен и подобар, не е како оној на сликата.
    Здравје за два месеци, и јас планирам ваков да си купам.
    А за полици, истите ги има и без када, и душечето за пресоблекување исто го има посебно.

Сепак ова е мое мислење, секој си знае за себе :hai:

Прикачени фајлови:

• 8718456v.jpg
      8718456v.jpg
      Големина на фајлот:
      57,8 KB
      Прегледи:
      87
    • 8646091v.jpg
      8646091v.jpg
      Големина на фајлот:
      38,2 KB
      Прегледи:
      87
  16. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.217
    И ние го имаме истиот држач со истото коритце само што е бело и сум презадоволна, слободно купените си го, нема да зажалите.

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Благодарам на одговорот :)

На artemidis му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Јас сум 33 та недела, влегов во саботата, бев пред 4 дена за терапија и никакви бирсеви не ми спомна..
    Кога ги правев првите брисеви во 12та недела ми рече ако нешто покажи на нив тогаш се прават и тие бирсеви на 32 недела... појма немам,... јас сепак утре ќе ја барам ќе контактирам да ја потсетам, да прашам дали треба илине..

Што е тоа стрептокока?

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.848
    Streptokoka е бактерија која во бременоста може да предизвика предвремено породување.При вагинално породување може да се пренесе на плодот и да предизвика менингитис .Јас се испитував во 35 та недела

20. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    sakam da ve prasam dali e normalno da me bolat preponite dole eve vlegov vo 7 mesec i skoro sekoj den imam bolki od vreme na vreme