Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Еве мајка ми, ќе дошла да го бања секој ден. На другарка мајка и' со истиот муабет, како така, кожата се прочистувала и требало стариот слој да се "одмие". Внук ми е така растен. Ако им преречеш, одма враќаат: ти знаеш, јас не знам, а две деца изгледв и ги пораснав. :)

Јас сум за да си разменуваме искуства и мислења, а подоцна секоја мајка сама да си одлучи што е најдобро за нејзиното дете.

На Lovebug01, GolemaMala, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Така е, и јас сум за тоа.
    Секој е различен, па и бебињата, а и богами околината.
    Не секој може да одстапи од советите, и тоа е тоа.
    Битно е да се здрави и живи бебињата, и мајките и татковците среќни и задоволни

На Lovebug01, GolemaMala, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  3. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.855
    Се сложувам со @PurpleMind дека треба да се разменува искуства, ама на форумов гледам подобро. е некогаш да си ќутиш отколку да кажеш нешто. Не дека секој разменува искуства, има членки и ќе те навредат, ќе те направат немајка и слично. Не дека би допрело тоа до мене што ќе кажат некои непознати личности, ама не секоја личност е иста. Сега за сега немам искуство, затоа што бебче е на пат ама затоа читам искуства од други личности кои веќе се породиле и имам доста приметено дека некои не го пишуваат своето искуство туку кажуваат колку се најмајки они.

На Broki5, LucyLu, Lovebug01 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Затоа е најдобро и сам да размислиш што е добро. Имаше баш една членка во Бебе пишано дека престанала со павловичева мачкање кога се почна тема колку е штетна истата. Бебето и се исфрли, завршиле на лекар и од готово вересија си направила зошто тука се кажало дека е нешто штетно.
    Не знам која беше да ја тагнам. и ми дојде памет дека не се гледа секогаш слепо на работите. Не се слуша сечив совет макар и од мајка и од доктор..
    Мора добро да се истражи. Не еден доктор него 5 да прашаш ако можеш.

На Lovebug01, zhap4e, PurpleMind и 4 други им се допаѓа ова.
  5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.855
    Јасно ми е се тоа, ама има некои што толку многу сакаат да наметнат свое мислење што не размислуваат како пишуваат и што пишуваат. Читам различни искуства од сите, после дополнително пребарувам и истраќувам и на крај сама одлучувам.

На Izzy_0504, zhap4e, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Правеше ли уринокултура или само после нирмална рутинска проверка на мокрача ти дадоа антибиотик? И ја симав 2 плуса во бактерии, па на уринокултура ми излезе негативна на бактерии... да не ги пиеш без потреба затоа. Консултирај се со гинекологот сепак

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Така е нема упатство на употреба ќе се крпиме. Абе мачкани со креми или не, бањати небањати ќе пораснат и вака и така. ^_^

На Snowflake97, zhap4e, K7M10J и 2 други им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Јас и ден денес го бањам синко секој ден. 14 месеци ке полни уште малку.
    Сметам дека бањањето е рутина, служи за опуштање и помирен сон. Го бањав преку еден ден само некои две недели кога беше ладно. Ама затоа што маж ми запна, да се прашував само јас, и тогаш секој ден. Не е логично да кажеш дека преку зима ке настине, кога е топло дома, плус ке бира ли ден кога да настине?
    Сега се влече по земја, се фаќа и пипка, при хранење се прави лом, сакам пред спиење да го избањам и чист да си заспие.

@Ava.84 синко се роди без таа обвивка, ама го износив до крај. Ни успиен не беше, очите ги отвараше уште во болница.
    Мене ме интересира за кога кака бебето? Само со вода? Мене ми е незамисливо така да го оставам. :|

Да не те разочарувам, ама бањана- не бањана, ке си смрткаш. :D

На DELFINA81, zhap4e и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Дали маживе ги фаќа nesting? Мојов од сабајле прво во маркет, сега нешто зачистува средува без да му биде кажано :!::rofl:

На Lovebug01, Mantub, ivance.. и 8 други им се допаѓа ова.
  10. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Можно е :rofl: и мојов од сабајле дома сега низ двор се занимава нешто :D

На zhap4e, K7M10J, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Маж ми го фати тоа чувство, мене не. Кога му кажав дека имам контракции, ама лажни, не сакаше да излезе од дома. На кафе не му се одеше, до мене да бил. На крај јас излегов на кафе со другарка.
    Кога имав контракции, он не можеше да спие. Кога ми протече водењакот, не знаеше како да отвори врата, а јас се сликав за последен пат со синко во стомак.
    :D

На BeLLaDona23, Izzy_0504, Snowflake97 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    И ова со мм се дешава откако ми кажаа на лекар за контракции. Се буди навечер ме буди и ме прашува дали сум добро...:rofl: не очекував дека него толку паника ќе го фати.

На Lovebug01, ivance.., Fatalnata и 6 други им се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    И маж ми исто правеше. Или ме будеше или ме гледаше додека спијам. Ке станев за во веце а он седи буден и ме гледа. :rofl:

На LucyLu, Snowflake97, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  14. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Ова е на нормална рутинска контрола, се имав еден плус, сега 2.. и по тоа ми ги препиша овие по 2 наутро и 2 навечер, мене ми изгледа многу и се плашам да ги пијам,, а не правев уринокултура.. ниту знам каде се оди за тоа, а веќе не одам кај матичната сега сум таму кај што ќе се пораѓам..
    а што мислиш штетни се?
    имаш некое искуство со нив?

На tekitiki123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Мојот само туку пере коли, и полни резервоар, за тогаш да не застануваме, право да сме возеле во болница(highfive) :rofl:

На LucyLu, Sofi.ja, Ava.84 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Ова е смешно ако се пораѓаш во твојот град. Ама ако одиш во друг, тогаш е доста логично. Иако нема баш во кола да се породиш, нема потреба ни на бензинска да седите. :D

На Alishan30 и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Женски 22+2 сум синоќа имав како благи менструални болки цела ноќ не сум спиена од паники. Се напив магнезиум се смири. Стомакот ми беше мек. Сабајлево се разработив низ дома цел викенд со гости ќе сме почнаа препони да ме кинат. Еве лежам цела во грч не мрдам. Докторот ми е на одмор незз дали да одам на дежурен од паники неможам да мислам. Некоја слично искуство ако имала?

На zhap4e и tekitiki123 им се допаѓа ова.
  18. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Немам искуство со нив, во бременоста имам пиено дамо амоксиклав по прешорака на гинеколог поради вирус не побрзано до бактерија во урина. Уринокултура ја дправев до динлаб, а имаш и во авицена и биотек, цената им се движи од 350 до 400 денари максимум. Без разлика што си каде што ќе се пораѓаш јави и се на матичната и прашај ја дали прво да направиш уринокултура да не ги пиеш џабе ако не мораш, а препостабубам треба да се види и што бактерија е ако ја има веќе.

Претпоставувам ти е од умор, но најубаво да се чуеш со лекар и да види. Јас мислам дека и тој период имав некои чудни болки поради растегнување и ширење на матка сепак бебето расте.

Последна измена од модератор: 19 септември 2020
    На Diva0710 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Ехххх да се воздржам од многу коментари да не ширам негативна енергија... не за жал не сите, а треба да ги фати некои...|(:swear::fubar:

На BeLLaDona23, kukla21, PurpleMind и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    No spa ми дадоа на дежурен, 3 дена, а ако пак имам болки/грчеви по потреба. И зголемена доза магнезиум.