Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    (facepalm) што повеќе да кажеш за гак...таму ли планираш пораѓај или чаир?

Тука сме ја и ти и кај мене 1нед плус го мерат. Нон стоп сум со болки и контракции ај да видиме... Важно до пола не сум средена :worried:

Последна измена од модератор: 21 септември 2020
    На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    И покрај се сите за мојот случај викаат ГАК. Друга работа што скоро се договоривме со матичната е дека 90% мора царски. За да не ме гледате по вести недај боже како женичката вчера.

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Гризни јазик... остај таа не ја коментирам ама тие се од оние што не одат по лекари и не следат бремености.
    Таму има добри доктори само што ете такви се.

На Keti84 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Обезбедувањето на врата баш правел муабет со мм вика 100% и рекле да си оди дома по прегледот. Бил таму кога ја испратиле. Ама се си е мафија се штитат едни со други. Еден детал ќе сменат и оп пациентот крив. Само врски државно и тоа врски како жените што се изнапикаа преку ред денес. Нити упат ниту доктор знае. Јас за таму сум вика влага преглед за 5 мин доаѓа докторка ја чека за прием во дневна болница и со стапчињата спремни за брис земање. Ти дреми пред врата.

На zhap4e, Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Да прв пат веста кога излезе исто пишуваше дома ја пратиле... факт е дека дискриминираат. Ама имам и многу што ни еден преглед не напрајле на гак отишле си се породиле и толку завршена приказна.
    Пробај ако успееш да најдеш доктор или да се договориш со некој за царскиот

6. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.564
    Ммогу се вознемирувам кога слушам вакви работи. Не знам како функционира ама зошто не пробаш да се искараш? Или џабе? Јас не би дала да ме пипне специјализант, ќе ги кренам во ваздух. Мислам може тропам и јас глупости пак ќе кажам не знам како функционира ГАК, ама размисли па за Чаир да идеш, што знам, ова многу лошо звучи.

7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Реално факт е дека ромките не ги третираат исто како останатите. Знам јас кога бев, загреота една женичка преку една недела лежеше во патологија никој не и обврнуваше внимание, ја оставиле да чека болки.
    После на бокс беше до мене, сама се мачеше.. Нејзините доле доаѓале прашувале за неа, ваљда она немала тел да им јави.. Хорор.. Жално за жената и бебенцето, ама во Гак свесно никад не би отишла..

На Brpbrp, zhap4e, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Не дека дискриминирам. Беа две албанки први преку ред го застанувам докторот на пола нивни прием викам со упат сум 8 саат. Да дојде сестрата не е дојдена и влезе со нив. После една жена пред мене што чекаше без упат без контрола врска и била сестра/болничарка. Жената босанка и дојде врската ја покажа на сестрата и вика ја виде ли прими ја следна. Ај ми падна жал за нејзе претходно со две неуспешни цтг ја мачеле од друг град со први петли дошла. Таман да и речам ок оди. Влага македонка со штиклици не е ни трудна изгледа во фаза за забременување терапија. Ајде и нејзе чекај ја. Таман ме викаат мене ете ти жената од рани зори станува на мое име. И не додржав се бутнав со право и се заебав. Докторот излегол да и помогне на првата врска до кревет. Специјализантката неможе датум да внесе во програм а не па да ме измери. Со убаво и објаснив се што како ме свати и остави на докторот. Овој дојде таа му пренесува овој ноншалантно што како за боледување ли е? Пиши триста глупости страв да те фати ако е стварно така. Јас уште необлечена вика излези. Хахах како виц да кажувам сега ми е смешно ама качив притисок 140/100. Месец и пол да немаш увид во состојбата од вакви лекари. Сега заклучивме дека не упола скоро скрос треба да намалам со апчињата и инекциите кај матичната. И да се следи убаво за царски кога ќе е најповолно.
    Едит: Да додадам дека докторот не ни имаше сопствен факсимил/печат за на извештај. Со на жена му печатот ме завери. Утре она ќе го папа.]:)

На zhap4e, IRBBB и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.921
    Факт е дека на ГАК има добри доктори ама тешко оние кои немаат врски таму за доктор, па и за сестра, бабица, болничар. Да имаш 'твој човек' таму исто ко на приватно ќе те третираат. А да немаш, ти требаат пари да подмитуваш за да имаш човечки третман. За жал тоа е. За што плаќаме здравствено не знам. Се е крш.

На Ognena*, Sofi.ja, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Од ова највеќе се нервирам а некој будала е да чека а некој преку ред, јас кај матичниот го имаѓ истиот случај јас само за резултати јас само да прашам а јас дремам надвор со стомак до заби од што дме културни

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Штом до тука истеравме сега кога сака нека излегуваат, јас денес да не случајно ме прегледаат и со рака се потфатив до брич на слепо бог знае што сум направила:rofl:

На zhap4e, Nefertiti. и Milkiway им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    И јас прошли пат се утепав "средување" му викам на мм ај ѕирни дали е добро вика супер си се напрајла :rofl:после се глеам на огледалце врска нема пропуштена цела :rofl:

На zhap4e, GolemaMala, Broki5 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Лелее се надевам тоа прегледот не е на бокс уште пола фатено недофатено да се раширам таму фали, среќа незнам каква сум па да не ми е срам:rofl::whew:

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Ќути...:@ барем нека замоли како што треба или нека се извини после. Лошо е што со коронава неможе да ги влечеме мажите со нас. Да го имам покрај мене со поглед ќе ги враќа таквите што им се брза назад на ред. А јас округла дебела додека да се дигнам од столче да кажам "еј каде..." пет души се напикале.

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Јас претходно 2 пати така ме гледаа на бокс ради исцедок. И пред преглед им се извинувам и одма ме тешат: Па не се замарај, ние тоа не гледаме битно е ти да си добра :P И помалце се срамам :rofl:

На wannababy, Tsukinory и ni.na им се допаѓа ова.
  16. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Ааааа на матичен покрај толкави знаци и опомени од сестрите пак мажи се пикаат, уште кога ќе видам ставил маска ја држи до рака само когс ќе каже нешто а вака ја вади ми иде да ги задавам сите

На Tsukinory и mamaJana им се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Добредојде од другата страна , во светот на мајките:hug:
    Колку солзи за неа имам исплакано езеро ќе наполнев :) Првата вакцина уште ме боли, колку плакав само(facepalm)Крштевката цела крштевка таа плака јас исто:$На сликите цела сум размачката и велев не ме сликај веќе.Сите се чудеа зошто плакам ама еве мене ми беше тешко што таа плакаше и ме тражеше , а не смеев да ја земам:(
    Како растеше отрпнав:)Ама за болест уште викам зошто таа ,зошто не јас и си плакам од немоќ:x

Гушкајте се и уживајте и чекаме породилна приказна кога ќе имаш време:)

На zhap4e, Broki5, Kitten и 8 други им се допаѓа ова.
  18. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Pisav i vo dr tema samo nikoj mi nema dadeno odgovor pa ovde da pisam bremena sum 8n4d od vcera imam bolki vo polovinata dali se normalni ovie bolki sega ili e uste rano?

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    За некои се нормални за некои не. Зависи секој има различен праг на толеранција. Се е нормално додека е издржливо.
    Неколку пати имам пишано дека баш во 8ма кога се пожалив на такви болки ме ставија под терапија и дома да мирувам. Така терав до 12та недела... најдобро на лекар

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Ti blagodaram jas sum na duphaston-slicno kako dobroston i na aspirin so eden missed sum planiram da se javam kaj doktor

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.