Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Да, мене ме болеше поточно „срамната коска“. Имав силни болки и тоа посебно кога ќе ги споев нозете

2. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Мене од 38 недела почнаа да ме болат препоните, претпоставував дека е од ширењето на карлицата и денес докторката ми потврди.
    Инаку денес бев на првото ЦТГ, ама се зезнав отидов покасно и ме гледаа во амбулантата за итни случаи, инаку работеле до 14 00 поради одморите. Битно синко е во ред, си има плодова вода доволно си мрда, си плива абе си ужива кај мамичка :lol: ама јас се некако мислам дека нема да дочека до термин, незнам зашто ама имам такво чувство. Битно ние сме спремни, алиштенцата му се исперени испеглани, наредени купено е скоро се што треба за почеток, уште некои ситници и количката да ни стигне, транспортерот чека кога ќе го ставиме во кола.... а јас едвај чекам да си го гушнам :inlove:

3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    28.322
    Здраво мешиња најубави како сте ни?Ние вчера бевме на контрола го видовме синко и ни мафна со рачето......Таман сме си одговараме за 24 недела така ни рече гинекологот и тежиме некаде околу половина килограм.Не пратија утре на трансфузиологија да ми прават кумбусов тест за да виделе дали ми се ствараат антитела или не дека сум крвна група со рх негатив.Па после да видиме ако се ствараат треба да примам инекција во 28 недела и после усте една после пораѓај ако е синко различна крвна група од мене т.е. ако е позитив.

4. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Добро утро мешиња :$ Значи не знам дали само мене ми се случува ова, но јас навечер не можам да спијам, чувствувам како да имам огнени топки во стапалата :lol: неиздржливо е, а мене ми се спие ми се плаче, ама сега тоа е ќе издржам уште малку :lol: Инаку, денес и официјално влегуваме во 9ти месец :clap: Јас се чувствувам одлично (освен ненаспаноста), принцезата веројатно ке биде каратистка или балерина според тоа како клоца, се тегне или не знам веке што прави :rofl: ама само нека ми е здрава и жива, едвај чекам да си ја гушкам.
    Мешиња мене не ми рекоа за никакви брисеви освен тие во 12 недела што ги правев. Кога бев на преглед во 28ма недела прашав дали и кога треба да ми се земат брисеви, но гинекологот ми рече нема потреба :?: Ве поздравувам и ви посакувам убав ден :*

На TIGARCE86 и First.Impression им се допаѓа ова.
  5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Cupe не си само ти ненаспана, јас ноќеска станав во 4 сабајле. ММ (не знам зошто) го затворил прозорот, и почнав да се гушам :envy: Си отидов на тераса, како што викаш стапалата горат, си ги ставив на плочки, ладничко за милина :rofl: А да, и си каснав благичко :lol:

На Chupe и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.537
    Допаѓања:
    35.691
    Добро утро и од нас, бебуш ужива тотално значи, појма нема да излезе. :D Ќе го почекаме уште некој ден, после изгледа ќе го молиме, уште од сега газда е.
    За чудо, јас па спијам ноќе, само ноќе мирува, но еве минатава ноќ, беше пеколно жешко, станав цела во вода, и сега е така тешко, спасот ни е дебела сенка и течности 8)
    Имајте убав ден, мешковци!

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Ladydoli Мила ќе излезе не го брзајте зошто нема веќе назад си ужива тоа кај мама во мешето,да не ти го утнале терминот неколку дена или недела како и да e биди си релакс опуштена ќе бидe,кога ќе си посака бебушко и само со лесно да ти е со Господ напред што викаат Битолчани те гушкам :*

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.848
    lady a da probas so odnosi ili si imate? :P
    da go potiknete da izleze.Na eden srpski forum citav vo 9 ti da se jadelo po edna konzerva ananas toj go omeknuval grloto na matkata i pridonesuval za pobrzo poroduvanje.Sto sve nema da procitas :D

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.848
    lady a da probas so odnosi ili si imate? :P
    da go potiknete da izleze.Na eden srpski forum citav vo 9 ti da se jadelo po edna konzerva ananas toj go omeknuval grloto na matkata i pridonesuval za pobrzo poroduvanje.Sto sve nema da procitas :D

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.537
    Допаѓања:
    35.691
    За терминот утнат дека е сум веќе 70% сигурна, но никој не сака да ризикува, што е и логично, бебето е созреано веќе...Што ќе биде, биде, деновиве, мора да излезе, битно е што јас не се плашам од болки,ќе истрпам се, само сакам се да биде во ред со нас двајца и конечно да го видам бебушот.

На Chupe, heppymom, Lori-30 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    LadyDoli се надевам дека деновиве ќе се случи конечно таа долгоочекувана средба, не гризи се, оно само ќе си излезе кога ќе биде време, некогас навистина знаат да го утнат датумот ама ќе биде се во ред! како и да е ти посакувам лесно породување :inlove: :*

12. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Мамичκииии ви се случува ли само од стоење ( во 9 месец ) од ништо да се измоρувате? Мене од ништо (миење садови 2-3 тањиρа) и нозете ми отκажуваат и сρцето ми лупа κаκо лудо. Споделете исκуство оκолу замоρот...денесκа ми е еκстρемно тежоκ ден :(

13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ivka slivka мене одкако влегов во 8 ми многу се изморувам, а не па ти во 9 ти. Секако за тоа допринесува и топлото време. Не се секирај, верувам дека кај повеќето трудници е исто :)

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Во кој месец купивте или планирате да купите количка за васето бебе? и кои марки се така подобри? немам искуство, знам дека е рано ама сепак почнав да гледам онака ориентационо:))) :inlove:

15. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Ивка исто ми се случува и мене. Ќе застанам да измијам 2 тањира од ручек и две чаши и готова сум мислам дека срцето ке ми излезе. Кога ке го измерам притисокот, ексстремно низок :( ама јас и пред за останам трудна си патев од низок притисок. Веројатно и тежината си игра улога :?: Инаку денес ужасен ден, ни со клима нит некако се издржува. Ве поздравувам мешиња :*

16. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    здраво мамички и идни мамички да ве прашам дали на некоја од вас и се случило да осеќа подуеност на стомакот?
    не јадам мн,јадам често ама понекогаш стомакот го осекам многу подуен,мислам ке ми пукне и неможам да дишам,се потам,ме фаќа нервоза и незнам што да правам во такви моменти.

некој совет да ми дадете,како вие ги надминувате овие моменти.

17. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво трудници!

Морам да кажам дека ретко ве следам, бидејќи сеуште одам на работа и таму се уморувам од седење и гледање во компјутер, па дома не ми ни текнува да седнам и да се уклучам на Фемина.

Еве ме мене пред крајната цел. :) Денес првпат бев на ЦТГ, воедно и ехо правев. Како што беше се во ред до сега со бебево, сега кај најде папочната врвца да си ја замота околу врат. :worried: Се надевав дека ќе имам нормален (природен) пораѓај, но докторот рече дека ако не се одмота, ќе мора царски. :( Ич неќев царски. А нема уште многу време. :worried:

Инаку јас сум целата потечена овие денови. Дури ни кога спијам не ми спаѓа отокот- туку напротив. И јас се уморувам многу бргу- тежината и жешкото време си го прават своето.
    Сеуште не ми е спремна торбицата, а и креветче сеуште не сме купиле. :worried:

Некако не се осеќам подготвена, почна паника да ме фаќа. :worried:

Бидете поздравни! Ви посакувам се‘ најдобро!

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.848
    Денес и мене времето ме утепа некако .Башка ме фати на момент некое лошо расположение па почнав да си плачам без причина.Маж ми испадна фер ја зеде малата и излегоа во парк па јас останав малце сама со себе :)
    Утре и јас сум на второто цтг и нестрплива сум многу
    А за спремна незнам дали сум?Мора да сум спремна со оглед на тоа дека бебето може било кога да излезе и јас ке му бидам првиот контакт :inlove:

19. newmami

newmami Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    23
    јас дири сега оваа недела успеав да се спремам. и пак не ми е торбицата наместена ама важно купено е се, исперено, испеглано :) редно беше.
    на преглед сум за 1 недела. едвај чекам :)
    има некое време како ме боли коската испод препоните. валда бебушот полека слегува надолу :)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.848
    Бев на цтг све е уредно.Нема болки,38 недела,бебето е уште високо.За една недела пак на цтг.
    Ми рекоа дневно по 2км без пауза да шетам навечер.и така ке си чекамеее