Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    2000и нешто

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Дечки како може на минатиот преглед да си беше се во нормала и со гестациски недели и се, а сега денес бебето по мерки е помало од претходниот пат и по недели и по килажа. Како е можно ова? На цтг бебето беше мирно многу претпоставувам бидејќи јадев па повраќав од киселини па отидов на цтг. Многу се секирам дајте ми памет што да мислам...

3. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Ма дома се нонстоп на слобода,не можам да замислам дома да носам прслук :tmi: :D
    Ама за на работа шо прајме е проблемот, не се малце, 8 часа се.:mm:
    Какво љутиш бре женче:hug:

На Fatalnata, zhap4e и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Да не се секираш. Тројца доктори да те мерат на исто ехо, три различни мерки ќе кажат.
    Најважно е сѐ да е во ред со беба и тебе.

На ni.na, Fatalnata, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Шо прајте?

И јас почнав да гледам - бодиња, облеки, количка, тракатанци... да почнам со време да купувам зашто наеднаш ако земам ќе ми биде многу. Истите пари де, ама вака не ќе ги осетиш. Од друга страна, се мислам да не ми е уште рано... во тој филм сум сега - се двоумам за се' и сешто и одлуки за ништо не носам. Вејка. (tumbleweed)
    Засега уште никој не ми понудил алишта стари 30+ години. :D Тоа од мајка ми не е исклучено, уште чува од сентименталност. :D Нека си ги чува.

Не знам како би бил на големи гради, моите се средно-жалосни. Но секогаш користам градник без жица и не сум нашла подобар овој на Лисца.
    Ем дава поддршка, ем е екстра удобен. Скап е ама трае со години и безброј перења издржал.
    Јас имам ептен проблем од жица, па и без жица ми пречат во тој дел. Овој е единствен што дава поддршка а воопшто не осеќам дека го носам.
    Е сега, ја терав мајка ми да и' купам ист ама кога го проба не и' стоеше добро. Така што... индивидуално е.

Или можеш да си земеш градник за доење уште отсега. И тие се без жица, а секако ќе треба да купуваш натака. Лисца имаат и добар спортски за големи гради, нема да ти се познаваат брадавиците со тој.

Не носите дома градник? Јас носам спортски... ми е страв ептен да не ми виснат ако ги распуштам. :D

На Alishan30, Ava.84, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  6. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    4.561

Да да јасно ми е шо викаш не се џабе 2 часа,ќе морам таму да седам пошто мажуле мора на работа,што се мора се мора ќе издржам

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Не се секирај. Мене првото така, еднаш сѐ во ред со мерките, другпат поназад 2 недели, па се роди 3 и нешто, здраво, право, нормално.

На IRBBB, Fatalnata, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Дај боже, многу се упаничив и дека беше многу мирна на цтг... сега во петок сум пак до тогаш психа ќе ме изеде... не ми беше јасно бидејќи на мерките пишува 2 недели уназад дека е, а на извештајот пишува дека одговара на гестациска недела и ај сеа...

9. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    11.868
    и моите по дома се на паша пуштени,кога беше жешко ептен само по гаќи одев.Сега дека не одам на работа уживаат и они хехех,е сега кога излекувам ги прибирам само ме стегааат,инаку NBB ок ми се.85 досега,ама сега ни 90не се фаќаат...ептен милки станале :lol::lol::lol:

На Alishan30, Mareea и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  10. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    4.561

Сестра ми има природно поголеми гради и од каде не има купено градници ама вика од лиска градниците највеќе и се погодени,малку се поскапи ама вика квалитетни се вредат за парите. Мене супер ми се погодени од new yorker градниците и пред бременост и сега. По дома не носам си лабават така слободно си шетаат лево десно :lol:

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.563
    Бев на цтг пак една сестра мутава дојде и почна да ме паничи за срцето на бебето, успано било, минатиот пат викаше тахикардично. Идам кај докторката вика соблакај се вагинално да те видам дали може природно да се пораѓаш :whew: само што легнав срцево грашок, хитно ги извикаа сите доктори од амбулантите во сала. Јас се испаничив па и ми се слоши. Чекав уште саат време па ајде замената да ми направи едно ехо, едвај мерки зема на органи, рече има вода постелката е ок, ќе си се видиш со твојот доктор. Ако пука водењак трчај накај болница, не си ти за дома да седиш. Па си викам ете на полноќ нешто да бидне како сега со женичкава, едвај еден доктор е дежурен, што ли ќе правам:|
    Ептен се потресов, а и како ближи крајов не знам како ќе го вадат детево од стомак. Извинете ако ве гњавам со негативни мисли, ама ептен безвезе ми е денов.

На Alishan30, Ava.84, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.501
    Допаѓања:
    8.918
    Имаат Lisca градници за доење?

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.105
    Која недела си?
    А ти кажаа протоци, вода се е друго во ред? И колку разлика ти видоа?
    Кај мене еднаш покажа 1 нед поназад па испадна не биле добро земени мерките.
    Мерките од матичниот и докторпт што ќе ме пораѓа ниту еднаш не излегоа исти во цела бременост...

14. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Слично беше и кај мене денес..

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Тој македонски синдром е зашто македончето нема пари. Со нашиве плати да бидеме искрени колку гардероба купуваме на годишно ниво за да можеме толку да исфрлите или дадеме на секнд хенд. Башка неспоредливи се цените во странство наспроти стандардот што го имаат, кога имаат попусти имаат БАШ попусти, маици по 2 евра, фармерки по 5 евра. Затоа македончето си чува и носи додека нештото не се искине и парчоса.

Нејсе, тоа е сосема друга тема, ни и јас не го сфаќам тоа нудење облека стара 30 години. Јас емотивно не се врзувам за предмети и све од децава имам раздавано. Иста е и мајка ми, од нас зачувала само јорганче и ќебенце. Ама затоа свеква ми почна да копа по шифоњери :D Сѐ што ми даде е облечено само по еднаш од атер. Но за оние работи што изгледаа многу старо и упропастено, без срам ѝ реков НЕ. Со тешко срце ги фрли. А овие што ми ги даваше, откако се смалија ѝ ги вратив, незнам, да не ѝ текне и на золва ми да ги нуди :lol:

Инаку јас си зимам од други мајки со поголеми деца, па дури и нештото ако е малце флекаво. Се знае, флекавото се носи по дома, да се дофлека :D Кога почнуваа да јадат сами сум ги пресоблакала и по 3-4 пати во денот (сеуште сум во таа фаза), и секако не им облекувам нешто ново и чисто, туку тоа што е за по дома. Понатаму тие алиштенца не ги нудам никому, одат покрај контејнер.

На Lovebug01, Ava.84, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Шо мајка бараат сестри да даваат такви коментари и така да те паничат? Страшна работа значи. Нејзина работа е да те приклучи и да викне доктор ако треба, не да дава дијагнози.
    Ќе има и доктор и се' ќе биде супер, кога и да реши да излага. Ич да не се секираш, се ближи најубавиот момент. :inlove:

Имаат. :D
    Овој планирам да го земам. Секако треба да одам на поголемо бројче, а изгледа ко нормален па можам и сега ваљда да го носам.

На Alishan30, Lovebug01, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  17. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    4.561

Да имаат ама незнам која цена се

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    И јас сум со големи, сега уште поголеми и дома ми се пуштени на слобода. Инаку купував од yamamay имаа еден убав модел за секој ден со голема лента позади беа некои 3-4 за закопчување. Сега и тој едвај ме собира

На DELFINA81 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  19. tekitiki123

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Сега видов дека на 04.09 сум била на преглед и била 36 нед бебето а и сега ја сум 38 и 5дена а бебето го дава 36 и 2 дена, а на извештајот пишува дека одговара на гестациска недела и ај... докторката и пишав бидејќи таму се на трчање е ми вика немаш потреба од грижа да имало ќе те задржев... само ми рече повеќе пешачење и во петок на цтг пак... заспано било дека немало храна денес задржано од што повраќав...

20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @eli.karameli Нели за царски те спремаа, зошто сега пукање водењак, вагинални прегледи.. ?:^)

Абе 20+5 уште умор ненормален осеќам, до кога ова трае?
    Или да се помирам дека сум мрза и цел ден би да го отспијам?! :(
    Јас она “кога бебе спие или одмара и мама спие/одмара” многу озбилно си го сфатив, еве две и кусур години го практикувам.. како ли ќе се стабилизирам одпосле:worried: