Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

мене нешто вчера и денес ме наболнува кичмата , па божем ќе го пиев магнезиумот од сабајле еве уште немам испиено , ама седам по 8 саати во ден и се тешам дека од тоа ме боли .... 26 +4 сум

2. K7M10J

K7M10J Популарен член

Срцка, и јас како тебе бев посебно последната недела, на 3 места ехо, 3 различни мислења и мерки, на 2 места помало бебето како да уназадува. Синко ми е со царски, а никој не ми кажуваше дали со царски или природно ќе ме пораѓаат. Бебето ротираше со позиција цело време. Дијагнози си имам плус. На крај ми пукна водењак, во Чаир го гледаа исто мало, 2700, и со развој заостанато две недели, а цела бременост си беше една недела помало. Како беше свртен не ми ни кажаа, само проценката беше дека царски ќе треба, ваљда и плодовата вода доста истечена беше. Болки почнаа во меѓувреме ама не бев отворена. Се јавија во сала да ме очекуваат. Некако се ми беше набрзински, не ми е ни јасно зошто се беше така како што беше. Сине го извадија, 3060, малце поголем ама за развојот точно погодиле, 2 недели назад. Бебуш си знаел кога требало да излезе, не му било убаво веќе внатре. И твоето ќе си знае, верувај и на твојата интуиција и мисли позитивно.

wannababy, IRBBB, mamaJana and 12 others like this.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Девојки притисокот пак 140/100. Се јавив кај матичната ми рекоа да го следам 3 дена па да им се јавам како било. Во меѓувреме од вечерта и скоро цел ден денес бебе е многу мирно одвај се јавува. Имам болки сегде по малце и склет ме фаќа како да ми тежи снагата. Поврзано ли е со притисокот треба ли да реагирам да одиме на преглед?

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

По кратки

Mareea and ..barbie.. like this.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

мене ми рече матичната ако имам зголемување на притисокот или поголеми отоци одма да одам и да мерам секојдневно тоа било многу битно во 9ти месеци, твојов не е нешто многу висок ама не е ни во граница на нормала ( незнам каков ти бил претходно) ама сепак следи ако ти се покачи или не се осеќаш добро оди да те зирнат

Tsukinory likes this.
  6. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Last edited: Sep 23, 2020
  7. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

мене ме боле горе помегу плешките, јас не одам на работа по цел ден лежам (препорака од доктор) и стварно не знам од што може да ми е :?:

naturallmess likes this.
  8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Од лежење те боли. Нека те измасираат

naturallmess likes this.
  9. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Сега и докторот го прашав ми рече "без значење" во смисла не е страшно, се напив и магнезиум... изгледа стварно ми е од лежење ^_^

naturallmess and Happyinlove like this.
  10. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Ич немаше гужва и јас таму правев ама малце ми беше безвезе дека ми го дадоа шербетот во шолја таква ко за чај, а не во чаша за една употреба. Сигурно ја мијат ама очекував заради коронава поинаку

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Е да и ја пиев од стаклена :D не ми текна на тој момент

12. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

извини 2000 и нешто да напоменам платив за ди димери скриен шеќер крв и уште нешто што се испитува во 27 или 28 недела

13. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Мене ми е термин средина на октомври, си спремив и боди по кратки и боди по долги. Комплетче-бенкица и панталончиња. Плус едно плетено џемперче-јакниче, за секој случај :D

..barbie.. likes this.
  14. naturallmess

naturallmess Популарен член

се разместуваат органите , се шири матката сега се и сешто ќе не боли , јас со хормониве до плафон сум и сега после оргазам ( а ги имам често :wasntme:) чуствувам класични бракстон хикс , цело стомаче ми се стврднува и кичмата ме стега , 3 мин лежам се опуштам и ми поминува , после следни 2 саати бебе не се смирува се врти се превртува, прашав дали да намалам со тоа рекоа дека е се ОК со бебче и дека се додека ја сум среќна и тоа е среќно :angel:

PurpleMind, Saraaa9 and ivance.. like this.
  15. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Совет за надворешни хемороиди кои пообилно крварат? Мачкам факту по препорака на гинеколог два дена веќе и болката ми е намалена. Ме плаши крварењето, иако гинекологот вели дека е нормално во бременост и дека ќе се повлечат после пораѓај. Благодарам.

16. merina.93

merina.93 Истакнат член

Јас пијам флебодија и ставам факту чепчиња, ништо не ми помага си стојат како од почеток... Не знам што да им правам,37 недела сум.

17. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

А ти крварат или не?

18. merina.93

merina.93 Истакнат член

Па да на бришење после празнење ама не обилно

19. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Да ве прашам дали некоја знае што значи ПВУ сакрализирано 2 цм долго? Вагинален преглед со рака е во 38 недела само не знам дали им значи дека затворено е или отворено

20. Mareea

Mareea Истакнат член

I ja taka cuvstvuvam, kako izmegju da mi e glavceto i mi e strav da spojam noze.

tekitiki123 likes this.