Devojki jas zavrsiv na bolnica imav krvarenje vecerva samo sto si legnav stanav za vo vc(kako i obicno ) i na brisenje gledam krv crvena zar umot mi se zede od strav iako pred da stanam bebus bas mrdase Stana i mm i pravo na bolnica me pregledaa mi rekoa deka ima malo krvarenje od ednata strana kaj postelkata i deka imam slabi kontrakcii(samo na eho me gledase kako vide kontrakcii neznam moze i me bea tolku slabi) mi refe doktorkata podobro da te primime i eve sega lezam se obiduvam da bidam pozitivna da ne mislam loso ama tesko mi odi Od terapija mi dadoa Deksazon za zreenje na belite drobovi na bebeus i Astioban za smiruvanje na kontrakcii Se nadevam se ke bide ok @Tsukinory ti mislam imase vakov slucaj sto terapija primase i so dijagnoza ti dadoa Izvinete na latinica i na dolgiot post
Која недела си душо? Кај мене ова траеше од 12 до 28. Со мирување се исцеди и последниот "синус" со крв како што вика матичната што беше до постелката. Терапија уште примам но спа (против контракции) три пати на ден, магнезиум 250мг исто три пати, утрогестан 200 мг исто и инекции прогестерон депо до пред една недела ги примав на 4ри дена по една. Тоа атосибам што ти го даваат е многу појако од мојата но спа. Јас прашував за тоа да примам ми рекоа само во болница под надзор на лекар бидејќи ти дозираат според тебе. Во секој случај си најдобро згрижена. Знам како е го поминав цел спектар на крв од најсвежа со грутки до стара цели парчиња. Сега фала му на бога нема ништо скоро еден месец. Тоа мора да се исчисти и поубаво за тебе. Не се плаши. Гали го мешето се ќе биде во ред. Едит: Ќе додадам да не те чуди зашто не примаш Утрогестан или прогестерон депо. Атосибам е вештачки хормон кој во целост ја опушта матката и ги сведува на нула и најјаките контракции. И да не те плаши од дексаметазон и бебенцето ќе се смири бидејќи ќе фати да расте и да созрее нели. Најважно е да си смирена да се смириш ако осеќаш дека и покрај се имаш немир и страв не е грев да побараш нешто за смирување и да отспиеш убаво. Ти треба енергија и сон за да ти се смири телото и за да му биде добро на бебето. Пак ќе речам покриена си незнам која болница ама те згрижиле максимум. Е сега само психички пробај да се избалансираш се е во ред ќе се среди и ќе си го износиш без проблеми.
@tari немам искуство, само сакам да ти посакам побрзо да помине ова, да си закрепнеш и сѐ да е во ред со тебе и бебе. Позитивни мисли во глава и гали ја беба.
Fala vi devojki Ke probam da se smiram malku inaku vo bitolskata bolnica sum i od vcera (cetvrtok) vlegov vo 27 nedela kafeav iscedok imam veke edna nedela samo od sabajle i denes eskalirase vo crven koga bev na lekar predhodno za kefeaviot iscedok ne mozea da vidat deka ima nekakov problem sega koga dojdov doktorkata vide od kade doaga krvarenjeto mi rece navodno ne e strasno ama jas ne sum sigurna Sega veke nemam krvarenje samo malku kafeav iscedok Inaku bebus si go custvuvam deka dosta e aktiven (sekogas e prilicno aktiven navecer) i toa me smiruva Gospod da ne cuva kaj e toj ne e nikoj Inaku od terapija primam Dabroston 3x 1 Magnesium 2x1 od 250mg Metil folat Fembion 2 Fraxsiparin od 0.6 sekoj den po edna I dosega piev sekoj vtor den aspirin ama doktorkava sega mi rece da prekinam
Ке биде се добро само позитивни мисли мора да издржиш за бебка што е во тебе господ е голем гали мешко и се ќе помине
Девојки добро утро,јас сум 18 недела,ме фати сточен вирус со пролив и болки во желудникот,додека ја добијам докторката дали смеам јаглен мрдицински да пијам и пробиотик од кој??линекс
И јас го поминав, со пробиотици и диета. Пиев и Линекс и од оние во шишенце што се раствораат( не ми текнува како се викаат, а мн се ефикасни).
Луна 91 Се напив јаглен и пробиотик на др.волф тоа имав дома,колку те држеше и како помина?што јадеше и колку дена на диета?
Ти посакувам брзо да се реши и се да си биде добро со бебе и тебе Остани смирена, биди позитивна и само со лесно
Podobra krvarenje nemam nemam ni kafeavo samo malku bolki voo stomakot sto jas predhodno si gi smetav za normalni a sega poima nemam dali se normalni Podocna ke me gledaat na eho i ke vidme kako e situacijata paso Gospod napred se nadevam se ke bide ok Fal ti sto me pomisli❤❤❤
Земи ли електролити бебешки. Или ако можеш од аптека виола има едни италијански многу се убави со вкус на портокал се раствараат лесно без варење вода. Ако не те стегна пробиотикот сеуште шишенце едно пролајф од Зегин и ќе те среди. Пиј течности, можеш леблебија, двопек, банана, компир. За ден два би требало веќе да се чувствуваш подобро. @tari и да знаеш дека ќе биде се во ред. Може ќе те задржат уште малку за да следат да не има промена ама повеќе од недела дена не верувам. Дома најубаво ќе ти биде со терапија и многу размазување нормално. Мојот најтрауматичен случај беше обилно крварење и на хартија и на вц школка. Додека да стасам ремедика ништо ни розово немаше. Тогаш зборев со др.Јане Стојковски според мене цар од гинеколог за мојата ситуација и чим на таков ден ми прогнозираше дека ќе си истерам докрај се смирив и си го врзав во крпче. Единствен доктор кој немаше пречка да даде мислење за до крај како ќе е. Сите други до ден денес вртат со очи и мрмнуваат нешто безвезе без конечен одговор.
@Tsukinory imam edni elektroliti od maliot so orl i probiotik so vkus na malina,neznam dali moze od tie
Може ќе те освежи. Со изгубила доста течности затоа си омалаксана може и со главоболка. Електролити секогаш практикувам да земам при стомачни вирус и кога не бев трудна. Те балансираат и солта во нив задржува повеќе вода во крвта тоа ти е сега потребно за да се избориш со вирусот.
3 дена траеше кај мене. Јадев двопек, леблебија, компир, ориз, банана, супа. Од тие пробиотиците со вкус на малина и јас пиев. Инаку од електролитите јас мн повраќав, па пиев кока кола со сол.
@Luna91 jas ne povrakam samo bolka vo zeludnikot imam i dvapati bev vo wc,se napiv jaglen,probiotik,i jadev banana,dvopek so malku jogurt i eve mi se smiri zeludnikot,pa ke vidime so kako ponataka
Електролити се препорачува и кога трудниците се малаксани од повраќање во прв триместар па така не се плаши да се напиеш.