Ми ја дадоа на мене,а мислам дека ја има во просветно дело околу 500 ден.ми се мерна Почекај да ги пуштат прво тие 1000ден.што ти се должни од фондот!
Здраво девојки незнам дали е за тука но вие сте категорија бремени Би сакала на некоја од вас доколку има потреба да и помогнам со потребни работи за малечко девојче. Имам доста работи секако носени кои сакам да ги подарам. Би одговарало доколку има некоја мама што е од реонот Гевгелија Богданци Валандово Дојран и околина за да најлесно искомуницираме но и за другите ке се снајдеме Доколку има некоја заинтересирана нека ми пише во лична порака Поздрав и секое добро
Немој вака песимистички, за да си ја износиш бременоста најбитно е добра мисла. Тоа што било било, сега ќе биде се океј Опушти се малце, пиј си б6, магнезиум, гали меше и со Господ напред
@Tsukinory е со септум или со аркуатна матка мислам како беше точно нека пише.. И еве ја осми месец Добро што виделе ќе знаат како да те следат. Не се плаши не е ништо страшно.
Така нешто вклучувам апликација за бебе и гледам пишува 19 недела.Си велам апликацијата се збркала јас сум 17+5, а тоа е 18 недела.Отварам друга апликација денес и таа исто 19 недела 18+6 Кај ми отиде една недела? Така утре сум 19 +0, а си мислев 18+0 Си мислам на 2 скрининг да се расправам со докторката зш не ми е испитана крвна слика и хемоглобин.Отварам мајчина книшка гледам пишува 11,7Они ми испитале уште вториот преглед.Кога ми зедоа крв за токсоплазма и крвна група.Изгледа на втор скрининг ќе ми испитаат пак.Па сега се уплашив колку ми е низок хемоглобинот, споредив во прва бременест пред крај ми е толку А каков да ми биде кога месо во уста не можам да ставам Се што не треба јадам само нешто да пикнам во стомак За карање сум ама се време немам Сега си се испукав ај да одам да јадам
Дај боже сите до крај да си ги износиме бебулинава јас мн се уплашив триста филмој ме мавнаја да ако можи нека пиши мн сакам да слушнам и нејзино мислејне какво следејне прават при ваква бременост
Mene posle 17ned dr mi gi smeni femibion 1piev sega piam prenatal rece deka se podobri od femibion 2 ,ama I se pogolemi I na riblivo maslo mirisat
Nikako ne prezivuvam vremevo me otepa 38+6 sum mislam ke puknam se vozduh nemam se prepotuvam od nigde nikade ko vo menopauza da sum bebeto mislam rebrava mi gi smacka od dvizenje ko parazit sum a samo 11kg imam staveno
@Mince1988 кај мене не е септум мила. Него срцевидна/аркуатна матка. Сепак крварењето не беше заради нејзе колку што беше заради хематомот. Како расте плодот ја тегне постелката и на местото кај хематомот со крварење реагираше. Особено втор триместар. Сега во трет е смирено што се очекува за мојот случај фала богу. А остана и постелката ниска за жал. Со сeптум имаше мака @Vojdana ако може да ти одговори. Сега и она ни е добра машала. Не има многу што сме се подисплашиле на еден или друг начин. Ама господ е голем а желбата за дете уште поголема. Гали меше слушај доктори и не си прави црни сценарија тие на никој не му помогнале мисли позитивно. Се минува. Терапијата е горе е доле иста. Мирување, Прогестерон, и зачестени прегледи. Те следат нема да дозволат да дојде до нереврсабилна ситуација.
И мојата е срцевидна матка, тоа значи мал септум на горниот дел. Не ми направи проблеми во првата бременост се породив 38+5 со закажан царски. Се беше во ред. Дури после пораѓај доби седласт облик се оптегна од бременоста и сега е во подобра состојба.
Да ве прашам.. пред еден час имаше куче пред влезот и почна да ме тера а јас на скалите трчав брзо и како да поскокнав а 39+1 сум, и инаку имам болки доле во коската и главата на детето му е скрос доле ниско.. колку се исплашив уште се тресам..и отидов во вц и во мокрачата имаше како кафеаво парче .. детето мрдна 2 пати до сега ама ми е страв да не е породување, ништо нема плодова вода , само ми е страв порано да не се породам заради тоа,, а инаку никогаш немав кафеаво само како бело прање
Жени од кога им кажавте на работа за бременоста и за користење меркиве од државата? Јас влагам во 7ма недела деновиве и на контрола сум па реков да прашам.
Можно е да ти паднал чепот, но најдобро нека пише некоја што има искуство како изгледа тој чеп. Немаш потреба од паника за предвремено штом си веќе 39 недела.
Како порано да се породиш,на време си Јас се породив во 39+1 Кај мене чепот се топеше можеби една недела, прво ми почнаа болки ноќта,па утрото на бришење имав исцедок со боја нешто помеѓу кафеаво и розево. За 24 часа од прва болка се породив. Одеше ли деновиве на контрола,каква е ситуацијата кај тебе?
И за двете бременост кажав уште во 5та недела. За не дај Боже да сака да ми рече “оди си”, ааа оп стоп, бремена сум не смееш да ме отпуштиш Е за мерките мува не ги лази, нема ослободување, ама тоа е.
Јас кажав на работа после срцева акција на бебето, мислам дека бев 8ма недела. Мерките кај мене во фирма ми ги прифатија 2 недели само и после ми го земаа одморот стар па новиот па ме вратија на работа ( иако работев од дома не им одговараше) па земав боледување во секоја фирма различно, но повеќето приватњаци замижуваат на таа мерка за трудници нажалост.