Za maticen ne mozam da ti preporacam, jas mojata ja koristam samo za upati i recepti. Za drugite prasanja: 1. Mene skrining mi zakazaa so polni 13, Petrova od Remedika smeta deka e taka podobro. Osven nea sum cula i Dimcev vo Sistina deka e dobar 2. Nastinka e normalno padnat ni e imunitetot sega i mene me fati grlo od doma ne mrdnata. Zemi si nekoi stepsils, acerola po 2 na den i nekoi kapki ala aqua maris. So sreka i so lesno bremenosta
Јас сега многу често идам во вц на секој 2 часа и незнам која урина да ја дадам.. јас незнаев дека има процедури, прво да се истуширам па да не се бришам да пуштам прв млаз не, туку втор и така имам до 3 часа да ја предадам урината на лабораторијата
Првата урина од сабајле кога ќе станеш, таа треба да ја однесеш. Ќе се истушираш прво, ќе го пуштиш првиот млаз и од вториот во стерилната чашка. Овде ми кажаа најубаво да биде во рок од 40 мин, и јас секогаш си темпирам време тогаш да ја однесам.
Нема некоја процедура кој знае каква:Стануваш насабајле,се тушираш,првиот млаз од мокрачата го исфрлаш,потоа мочкаш во стерилната чашка.Во рок од 30 -40мин ја носиш во лабораторија.Толкууу.
Јас нарачав од Adore baby shop, ми стигна за 2 дена од кои еден ја шиеа. Си бираш сама дизајн боја и искрено предобра стигна, ги исправ оградиците во машина си останаа какви што си беа. Сумата беше смешна за сите тие работи некои 1500 денари а и оградици и чаршав и три перничиња и јорганче. Инаку имаш и во локо кроко само мислам поскапи беа од 1800 па нагоре ако не се лажам.
Благодарам, јас ги гледав тие на Машнички за деца и Трифантино ама се прескапи, искрено не очекував толку висока цена. Ќе ги разгледам тие од Адоре и тие што се во Локо Кроко.
Фала душо, да си жива и здрава јас сум добро, од вчера имам болки доле кај срамната коска кога одам и кога менјам страни на спиење,, немам никаков исцедок.. ниту плодова вода.. а болки незнам како да ги разликувам со тие од породилните зошто имам болки доле кај бешиката и препоните ама се трпи. се надевам поголеми се породилните, прво дете ми е и затоа немам искуство.. а што е најбитно фала му на бога детето мрда. а исто кога бев на последен преглед ми рече дека имам вишок плодова вода и тоа можеби е скриен шеќер, а јас тоа не го испитував, и така сум пред крај рече и толку, само уринокултура да направам.. како си ти? која недела си?
1.Скрининг 13 недела , јас правев во државна ама не ми обрна внимание ич само во ред е се и толку. 2.Парацетамол можеш да се напиеш . 3.Јане Сандански Др Никола Личоски ,објаснува се до детаљ поздрав
Тој е првиот скрининг, јас го правев кај матичната Др Радица Бојчева кај грчка амбасада се наоѓа и сега со коронава нема ни многу чекање во чекална, а посветува многу внимание и сум презадоволна и од првиот скрининг и од целокупниот однос на докторката да се посвети и објасни. За настинката ништо страшно такво е времето сега променливо, само не ставај капки во нос за одзатнување знам дека не се ставаат во бременост.
39+2, исто сме. Срамната коска се шири, мене нон стоп ме боли, едвај мрдам. Битно си се смирила после она со кучето, ептен жал ми падна кога те прочитав. Ајде, уште малку и ќе си ги гушкаме бебињата. @Melinda23, со лесно! Те чекаме да ни пишеш кога ќе си дојдеш на себе. <3
Лажните контракции односно стврднувањата на стомакот дали има врска доколку се на почести интервали? Дали треба и нив да ги мерам или само болките? Со нив попратно немам болки, само стврднување и непријатност у моментот.
Не сум најкомпетентна бидејќи бев со провокација, ама ми почнаа со влечење на стомакот, стврднување и нелагосност.Не беа болки што не се издржуваа, јас такви очекував ама постепено се зголемуваат.Пробај мери ги ако се чести.