Не мора... јас се породив со девојачко презиме на картончето а во книшката ми е презимето од сопругот.. ниту ме малтретираа да вадам ново ниту ништо... зборам за пред 15 месеци во државна...
Не е пр презимето , бар јас пред 3г немав пр. И мене во крводарителската книшка ми стое моминското презиме , а се пораѓав со сегашното , еве и оваа бременост само ме прашаа имам ли картонче за к.с и толку ништо подетално..
Se porodiv samo uste ne stignav da napisam. 38+2 se porodiv me primija sabajle. Na pataloska bev radi obilna plodova voda.
Аајјј мајкаа бидна ? Честитки..нека е живо и здраво! Ајде сега гушкајте се бебче и уживајте во моментите
Здраво има некоја будна? Совет ве молам. Имам главоболка и притисок 140 со 100, нормален ми е 110 со 70 да одам на дежурен или да почекам до сабајле ако не се смири колку е опасно волку висок да е?
Мене ми е кажано веднаш да одам во итна ако имам висок притисок, особено со симптоми(140 со 100 не ми дава симптоми), многу пазат ради преекламсиа. Јас би те советувала да одиш и да не чекаш.
Јас три пати имав до сега толкав притисок само без симптоми. Пиев б6 за да го спуштам. Ако ти помогне. Ако е јака главоболка би одела во болница.
Здраво мамички, дали може да се користат пастили Стрепсил од мед и лимон за грло, инаку сум 22гн, ме гребе малку грлото
Пиши ни што ќе направиш. Мене матичната ми викаше ако ми е висок 3 дена по ред да мерам и запишувам и тогаш лекарства се добиваат. Се надевам дека си ок сега
Не. Имаат состојка што не се препорачува во бременост. Побарај во аптека дали има нешто безбедно. И пробај природно со мед и лимон, или ментол бонбончиња...