Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Joy јас три пати имав лажни контракции по околу три саати и тоа во 35, 36 и 37 недела. Секогаш мислев дека дошол денот и кога ме фатија вистинските болки во 38 мислев дека се лажни па ќе го родев дома:) ти посакувам лесно да поминеш

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.851
    И јас сум 38 недела :) се јавив на докторката ми рече во еден да појдам на преглед па ке видиме дали ке има новости.

3. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Од сабајлево имам вртоглавица, и болки во слепоочниците, тоа значи дека имам низок крвен притисок, нели? Немам апаратче да го измерам. Малку јадев и веднаш :puke: :( Што го нормализира притисокот кога е низок? Се напив кока кола но не помогна.

4. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Течности и нешто солено. Едно кафе евентуално.

5. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    кока кола, кафе, нешто солено... ако не можеш да јадеш стави малку сол на раката и излижи го. Ако ти е топло кај што седиш пушти клима или разлади се некако...
    Пиј многу вода, и оди до некаде, комшии, било каде да го измериш, иако би требало да ти се смири после некое време.

6. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Касни парче сирење, маслинки, кисела вода или обична, може и со кафе да се покачи. Мене ми помага само кока кола, а замисли јас тоа не пијам. И кога ке треба да се напијам заради притисокот мислам дека една голтка ми е како еден литар :lol:
    Инаку сакав да ве прашам мешиња, купив персил сензитив за перење на алиштата на принцезава, ама не земав омекнувач.... да зимам или само до прашак да ги исперам и на колку степени?
    поздрав и убав ден :*

7. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Pretpostavuvam spored tvoite simptomi deka kaj sekogo e individualno. Mene vaka mi e koga mi e visok pritisokot. Pobaraj si od nekogo (komshii ili nekoj dr.) Aparatche i izmeri go

8. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Во странство сум, а овде знаете како е со комшиите :) Од секогаш сум имала нормален притисок, и на интернет прочитав дека вртоглавица и болка во слепоочниците укажува на низок притисок. Но се напив кафе и кока кола, и јадев соленки и сега сум подобро. Ви благодарам од :l: на советите. :*

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.851
    Кај мене лажна тревога :) не сум отворена ич,болките биле од инфекцијата :^)
    Ми дадоа вагиналети аман векје од нив и чај од брусница.Во пон на цтг пак.Инаку тешки сме околу 3150 грама

10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

А каква инфекција имаш joy?

11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Едно прашање до сите што се пред породување или кои веќе имаат родено.

Влегов во 33-та недела, 32+1 сум. Последниве неколку дена осеќам болки и притисок во препоните, претпоставувам дека полека организмот полека се спрема за породување :) Не е рано за вакви болки, нели? Не се јаки и неподносливи болки, не се постојани, ама се присутни. Башка, се осеќам ко пингвин кога одам :^) којзнае како изгледа од страна. Исто, многу се препотувам, а не е топло ]:) Дури и кога мирувам ме фаќаат некои жештини, ај додека се движам или нешто по дома работам е ок, ама вака не знам... :?:

Нормални се овие работи за овој период? :)

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.851
    Тоа и јас се прашувам?сите брисеви негативни се,а бело жолто ми тече на големо .Примив полигинакс се смири и сега пак јово на ново.Сега ми дадоа други вагиналети нео пептрин или така некако се викаа.Стварно не ми е јасно од што.Немам односи,не носам дневни,пијам течности...се плашам да не се пренесе на бебето нешто па да заврши на антибиотик нешто :^)

13. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Денеска бевме на контрола бебчето е тешко 1900 а сум 32 недела добро ли е на неделите?Инаку ми дадоа вагинални таблети аман со овие секој месец ги ставам.

14. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Јас пред пораѓај исто - чисти брисеви а тече нешто. Ставав канестен ништо- после ставав линекс фор лејди и ни капка не ми потече. Сепак искористи ги нео пентранот па ако има пак можеш да пробаш и со линекс фор лејди, штета нема да има.

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.851
    Е тоа ме нервира леона се негативно а исцедок без прекин.Се мислам колку се вердостојни резултатите.Инаку овие сеа што ги примам исто содржат канестет .Да ги допримам бар сите колку толку да се повлече инфекцијата.Имам уште 13 дена до термин.

Бруно за килажата...ние во 32 бевме околу 2200 тука некаде сме.Не му ја мисли мн на килажата само здраво да е.Јас исто така само тоа прашував и истражував.Во 35-36 ми рекоа 2700 и демек мало ке биде.Денес во 38 -3150 сосема задоволително :)

16. sunshinei19

sunshinei19 Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    а дали некоја од вас има/ла вагинален исцедок во првите 3 месеци во 8та 9та недела и дали така треба ? :* :*

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Во првите месеци зголемен исцедок е нормално. Јас имав повеќе како проѕирна течност (како водичка) на моменти и како бело прање. Меѓутоа не оставај на случајност и туѓи искуства, консултирај се со докторот.

18. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    А инекциите за зреење на плуќата на бебето, ги има примено некоја мамичка?

19. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Mamiii a nekoja od vas planira da zachuva matichni kletki? I kade? Shto mislite za euromedics?

20. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Мамичкии,во 28 недела бебето беше тешко 1020гр. сега во 30 недела 1370гр. Докторот рече супер,вие? :)