Пиев лимон и парацетамол, исповратив се и се симна на 120.Досега мерам секој ден прв пат да ми е висок. Ќе го следам денес ако се качи пак одма одам ако не утре сум на контрола па ќе видиме што ќе кажат. Среќа бебето си беше активно цела вечер инаку ќе фатев пат за Чаир од памет се извадив..
Ве молам за мислење, треба да се прљвам операција од жолчката а сум бремена 7ми месец. Докторот хирург вели дека нема опасности за бебето и гинекологот, но некако не сум смирена. Ве молам ако можи мислење сепак е операција
Операцијата воопшто не е болна, сестра ми правеше. Сега е ласерски и е без сечење. Но дека си бремена тоа само со гинекологот да збориш за совет
Не или бел слез,жалфија или пантенол.Стрепсилот имаат плус супстанци кои не се препорачливи за трудници.Ако имаш јаки болки можеш парацетамол да се напиеш.
Ама сум се здебелила, почнав со 59 кг, сега имам 69, 28г.н. Лицето ми е потечено, леле не можам да се препознам. Дали килограмите се спуштаат лесно после бременоста или ќе треба да се мачиме со диети?
За кого како. Јас едвај ослабев 12кг после пораѓај, кога бебе имаше 7 месеци почнав со диета. Братучетка моја се стопи со доењето,ослабе 20кг и нема вратено ниту килце. Знам дека и вториов пат тешко ќе ми оди,затоа не се опуштам со храна толку
Се изначитав за килограми во бременост, се е индивидуално, меѓутоа ти во момемтов воопшто не си над дозволената граница, викаат идеално е до 12 кг поправање за после порагај веднаш да ги снема. Сега имаш и отоци и све е собрано. Така да супер си
Зависи од организмот, дали брзо или бавно симнуваш кг, па дали доиш, дали пазиш на исхрана и сл. Мој пример во првата бременост, цела бременост се здебелив 16 кг, а почнав со 59кг, ама дека висока 174цм не се забележуваше на мене. Не бев отечена туку само поправена бајаги. Родив ситно бебе 2.800 скоро се и да било на мене. Немав млеко за доење, само месец и пол беше на града и поради слабо качување на килажа ми рекоа прекини со доење внеси АД. Килажата кај мене остана на 68 кг, и намалив јадење и се ѓабе не можев да ослабам. Така да се дури не се породиш нема да знаеш како ќе биде. Сега сум 32 г.н 5 кг поправена почетна килажа од 68кг, ќе видиме како ке биде до крај.
Земи си ближалки (лижавчиња) од ѓумбир, за деца се и многу помагаат, а се дозволени во бременост, по 6 мислам се во пакување, а ги има во Дател Фарм Аптеките.
А срцка мора да се правиш не можиш да додржи за после пораѓај? Јас сум со проблем со жолчката со напади цела е полна камејна ама со системи и едни апчина ми се подсмирува ..Јас зборував со матичната и таја исто рече ако треба че се одстрани има мн шо морале и во бременост сега сум 6 па ке видиме засега вака поминувам ..Не се плаши сигутно знаат самите доктори
Ќе видиме како ќе ми е млекото, знам многу калории се горат кога го доиш бебето. Ама јас имам проблем со хипотиродизам и тешко симнувам. Ќе видиме, тоа е што е, не можам да контролирам ништо. И да јадам многу и малку исто се дебелеам. Ако имам млеко ќе морам да јадам пак поради млекото, а се надевам дека ќе имам секако бебето ми е најбитно од се. На диета после една година, а планирам пак бременост 2022 Тоа е завршија манекенските денови за мене хаха.
Zenski help 22 nedela od sinoka kafen svetlo iscedok koga go ima koga ne. Bev na ginekolog se e vo red ulstogestan mi dade. No mn sum zagrizena
Без грижи чим ти рекока дека е во ред и јас бев така па еве ме сега со бебушко во рака не се грижи без потреба поздрав и со лесно
Феминки ме немаше еден мал период, се селевме, па правевме регистрација во понеделникот итн... Денес ми беше кај матичниот последниот преглед на ултразвук. Бебето тежи 2700 гр, а јас сум 34+5. Ми рече дека е доста напредно и конечно е свртено правилно и одговара на 36 ипол недели... Од следната недела треба да почнам во Чаир да одам на цтг, таму ќе се пораѓам и најверојатно кај Скепаровска. Матичниот ми пиша извештај да и го дадам, на него пишува и дека имам миом и све останато... Се надевам сите вие сте добро, не сум ве читала...Ве гушкам...