Само што читав за семето од коприва.Содржи фитохормони кои треба да се одбегнуваат во бременоста Исто семето ја истиснувало водата и предизвикува отоци За жал не треба да го јадеме. Одкутура.Имав околу 3 прста мед во теглата па ставив толку семе и беше суво па дотурив @FreeMind да не чекаш на кавга да те викам? Се држам што да правам , имам уште пола.Вие се преселивте ли или има уште време? Многу мотивирачки пост Откако родив велам тоа е најлесната работа, кратко трае и брзу се заборава. Мене еве и денес бебето ме плаши, како ќе се снајдам сега со две.Ама не тоа колку дали ќе ги израснам на прав пат и двете. Се плашам секој ден од големиот град и црнилата во него(манијаци,дрога,проституција, криминал), да не се затуцат во некој што ќе ги тепа, а тие слепо ќе му веруваат.Уште еден тон мисли ме надваксуваат додека ја гледам како спие.Еве тоа се моите стравови , додека ги држам за рака и во рака е лесно, после тоа ми е стравот Забегав јас сигурно од хормони.Ама не сум многу карачки настроена па шанса ќе си оставам кога ќе се породам тогаш ќе те барам да се караме
Па тоа на ехо тешко да кажат, за тежина колку толку ќе погодат. И да зависи и од сушарата и има разлика во величини зависи од кој бренд
Баш can't complain е! Ах мене вака колку ми треба....ама се натегаме со мм цела недела WCто да го исчисти...
Јас пак читав еден пост за слабо железо во бременоста,постирана од страна на систина...како погодни природни состојки се чај од коприва ,семе од коприва ,како и мн други.Така да чудна работа ова со копривката
Прочитав еве на неколку места дека ниту чајот од коприва не се препорачува,ја исфрлаат водата од организмот.Многу го користеле немале проблем ама не знам што да кажам.Ќе гледам да го одбегнувам.
Другите слики не ви ги покажувам, да не ве јадосувам. Немам лош збор да кажам ни за местово, ни за услугата. Обавезно епидурал! Кога читав други феминки како лесно и за брзо време се породиле, размислував дека можеби би требало и јас да стиснам заби, ама после толку малтретирање и провокации, не би да ме боли уште толку. Се надевам на најдоброто со епидуралот и не сакам да мислам на ризиците.
Со епидуралот и побрзо ќе се отвориш. За мене така коментираа дека побрзо оди отварањето а не беше со 0 болка..болка си имаше така да барај си чим имаат. Би сакала уште слики да видам ставај ајде во спојлер и со лесно
Државна ли е болницата? Мене баш ме интересираат и другите слики. Ајде со лесно да си се породиш најубаво.
Ти ми даде сила пред пораѓај со твоето искуство. Соба со поглед на море и собна услуга. Сами сме со машкиот, нема цимери. Во државна болница. @BabyD0ll Спојлер
Леле леле @PurpleMind па ова само за уживање, па и поглед кон море/езеро што и да е Браво за швеѓаниве каква опуштачка атмосфера направиле со кадата. Ми се свиѓа пристапот нивни што ги испробуваат сите начини за природно породување, што не се откажуваат веднаш да преминат на царски. Па и храната, ко во хотел. Кај нас кога вака?
Јас искрено имам примедби за останатиот дел од здравството(не секаде, нели), ама во трудничкиот оддел, барем јас каде што сум, сум презадоволна. Е сега, во останатите девет месеци јас и уште членка која живее во Шведска, споредувавме со третманот кој го добивате вие. Нас тука не ни се тресат со чести ултра звуци, освен ако нема некои компликации. Не ни мерат цервикс, не ни прават никакви тестови освен ако немаме некакви симптоми. Јас дури и крварев и ме убедуваа дека се случува, а никој не ми кажуваше зошто, па на крај после мое инсистирање, ме тестираа и покажа бактерии дека имам за кои беше потеебен третман. Вас повеќе ви се тресат за време на бременоста, а на овие даноци што ги плаќаме тука, ние и треба да имаме фини услови за достоен пораѓај. Во секој случај не очекував оваков третман, секоја им чест! Тие што се пораѓаат во приватни болници се надевам дека имаат барем приближно сличен третман на таа пара што ја даваат. Друго сакав да искоментирам, во Мк слушам имало случаеви со невкусни коментари од страна на персоналот, па дури и шамар знаеле да опалат ако не соработуваш ради страв, тука ме гушкаат, ме галат, ми зборуваат смирувачки и дишат со мене. Е за ова сум и повеќе од благодарна.
Декември е месец за преселба кон север. Се надевам покрај Корона и ураган нема да не удри. Прво у Мачедонија да вадам пасош за малата па потоа директно во големиот град. Тебе те тресе синдром на второ дете. Јас имам две деца и се уште љубоморни, но и најдобри другари. Уште малово да почне да разбира и таман ќе се. Те чекам на кавга за водата дотогаш со лесно до крај Фала девојки на убавите зборови. @PurpleMind ми е приватно пријателка затоа си дозволив да и коментирам послободно. Она не е лигава само деновиве е нешто изместена. И јас сум била таму кај морето и јас и јас Само да знаете како тоа се изгледа. Волшебна природа и мистичност. Преубава е Шведска. Впрочем цела природа е во Скандинавија. Ајде излесни се па да прославиме пак вака
Срце мое! Види колку жени инспирираше. Изгледа ни фали повремено some tough love тука, така да наминувај почесто да не раздигаш на клоци.
Девојки ми треба искуство дали има некој вакво да сподели или пак мислење .14 дена после инсеминација позитивен тест преку крв(без вредности) ,закажан преглед после 1 недела на преглед сеуште не се гледа ембрионче само задебелен ендоментриум направен тест со вредности бетата е 900 . Совет од доктор да се провери бетата после 2 дена пак .Некој со вакво искуство да има тука ?
За мотив дека таму негде е и крајот Нема да ти се пие кога ќе се породиш здравје само ќе ти се плаче и ќе ти се кара со цел свет. И ќе ти се спие...сама!
После позитивен тест, 2 недели мене на ехо ме видоа и беше ок, може да е рано кај тебе. А имам и случај со биохемиска и помала бета 300. Мораш да провериш пак, ако расте бетата супер. Затоа сакаат пак да провериш, дека во случај да има проблем бетата ќе се намалува.
Devojki imam edno prasanje,20 nedela sum i me interesira kade go custvuvate mrdanjeto da bebeto?jas pod papokot kaj besikata da kazam neznam kako da objasnam i se od leva strana poveke,dali taka treba??
Ја највеке ја осекам од десна страна и околу пупакот,поретко доле и од лева страна. Ама тоа ваљда зависи како е поставено бебе
Jas kako kaj besikata podole od papokot,so prvoto ne se sekavam kako bese,zatoa cudno mi padna si vikam neli treba da e pogore,sto znam