Мене така не ми се гледаше ништо освен здебелен ендометриум.Заради тоа матичната ми рече направи бета,не би требало да е повеќе од 1000.Така и излезе,она се плашеше да не е вонматерична. Дури после 1 недела се виде точка. Не се плаши мислам дека само ти е рано
Ustvari od desna eve sega legnav i osekam deka desna strana bilo inaku znaci normalno e da ne panicam,na 16 ti sum na vtor skrining
Немој веќе, доста е Мислам дека овде и по приватниве не е вака, а за државно ич муабет да не правиме. Со лесно до крај!
Имам и јас слушано, ама лично немам доживеано. Инаку тоа шамарот му иде као анестезија, се е тоа за доброто на пациентката
Леле која лепота ова стварно се надевам дека еден ден секоја жена ќе го има при пораѓај бар приближно мна ова...еее што ти е свет. Ајдее You can do it!! Значи на ваква лпота сигурно си опуштена и релаксирана и одморена тогаш лесен ќе е пораѓајот.
Под папокот тие недели и јас го чувствував дека беше со нозете надолу. Туку, јас овие 2 дена што убаво сум изнаспана и одморена, ама бебе слабо се јавува... Ќе се протегне, ќе подмрдне малку ама некако подлабоко... Два дена ќе лумпува, два дена спие... Нормално ли е за 34 недела? Знам дека снемува место и се тешам дека е така завртено и не го осеќам толку површински, има такви денови ама... што ќе беше ова мрза си велам
Ај кој бил или е како мене нека каже. Моментално сум избезумена и исплашена. Бев нели кај матичната за прв скрининг, се е во ред со мерки се, она рече и претходно кажуваше на секој преглед дека го носам бебето ниско, како со тек на време ќе се качело. Без терапија сум. Сега само што се враќам од прв скрининг во Чаир бев, второ мислење, кај др.Беса Демири. Ме гледаше прво на ехо, 40 мин се е во ред вика, но сакам и вагинално да те видам, чудна ми е положбата на бебето. Ај заминав за измочав, се вратив и ме виде. Ми праша што работиш, и кажувам што, ми вика матичната не ти препорачала до сега одмор од неа 2 недели и паталошка? Не и викам, јас постојано и се жалам од болки, она ми викаше дека нема потреба од терапија, дека само ниско го носам бебето ама дека ќе се крене со тек на време. Ми вика, да тоа е проблемот, што е прениско, мерките и развојот на бебето се дури плус за 3 4 дена понапред, не си за терапија, но си за мирување, да видиме дали така ќе се крева како што треба, а ако не, немој да се чудиш да треба и цела бременост да лежиш дома, да мируваш. Добро и викам а кажи ми зошто превентивно не ми дадиш терапија нешто, ме исплаши сега и ај оди си по изваштај доле. Се смее вика, бебето е добро, ама секоја бременост колку е порано е поризично да заврше трагично, како бебето се зголемува и крева нагоре, и си повеќе месеци бремена толки помал ризик. И тоа беше, земи си боледување од матичната две недели ми рече, после тие две недели дојди кај мене, и ќе отворам патолошка. Океј сфаќам ниско е, да мирувам, добро било што не крварам, ама бар некоја терапија што не ми пишат чудно ми е.
@Nefertiti. Штом не крвариш, не ти треба терапија. Земи си боледување и одмори. Со позитивна мисла ке си ја износиш бременоста.