Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.496
    Допаѓања:
    8.910
    Од 36та почнуваат во Ремедика со цтг, ама мене термин ми одговараше на 35+3 кога ќе сум, па тогаш ќе земаме и брисеви и ехо и цтг. После следно тек во 37ма ќе одам ако е се во ред.
    Инаку ноќеска дали сонував или не, не знам ама имав некоја слаба менструална болка доле- константна беше ама мноогу слаба... Си велам и да имало сигурно нормално е си се спрема телото...

@Ognena* не се секирај нормално е.

На Snowflake97 и Ognena* им се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Да, последните две вечери пијам по половина чаша црвено вино.
    Немам грижа на совест.
    Во првата бременост ја имав прашано докторката дали смеам, ми рече да.
    По пола чаша,не флаша. :D

Последна измена: 10 октомври 2020
    На Mi LeNa ^^^, Cherry blossom89, ivance.. и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    274
    Ќе те направат немајка бре хахахаха

На Cherry blossom89, ..barbie.., Poppins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Женички ми се јаде ананас, го јадев во прво тромесечје бајги ама кога овде прочитав дека правело некои контркации мислам ли беше некако намалив. Можда уште 2 пати каснав во второ тромсечје, и сега некако душава ми бара. Па бидејќи сум полна 33 недела дали смеам да каснам, по неколку парчиња еднаш во денот, не да претерувам, што мислите вие? Не сум стрвна, ама сакам секакво овошје да си каснам оваа бременост, Некако мн овошје телово ми бара.

На azelea и Ava.84 им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.921
    Допаѓања:
    18.809
    Не знам што е смешно. За мене не е нормално да знаеш дека алкохол му штети на бебето а ти да пиеш. Не е воздух па да е можеш без него. Оставете тие муабети од бабите дека ако трудна жена е желна за нешто мора да го вкуси. Ај ако не и дрога да проба некоја затоа што си помислила каков е кокаинот.
    И додека се обидуваш да останеш бремена не смееш алкохол, а не пак кога носиш живот во себе.
    Страшно е какви работи пишувате.

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ко сумо борач сум во стапалата и нозете. Отечени ми се од вчера и така си останаа. Дланките, освен што ми трнеа, сега ко струја да ми минува низ нив ги осеќам. Правите ли нешто, пиете ли нешто за отоците. Има ли друг со проблем со дланките?

На macka91 и azelea им се допаѓа ова.
  7. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Женски тие бабински муабети дека може да се конзумира алкохол во минимални дози оставете ги. Научно е докажано дека се што внесува мајката во организмот директно преку плацентата оди во бебето и затоа посебно се предупредува на употреба на алкохол и никотин. Меѓутоа ако некој се напил чашка или две во цела бременост не е за осуда одма. На крај краева никој повеќе не се грижи и не го сака тоа бебе во мешето од таа што го носи. Секоја трудница прави најдобро што знае и умее нормално со исклучоци за кои не ни вреди да се разговара.

На Cherry blossom89, no name5, Fatalnata и 6 други им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.921
    Допаѓања:
    18.809
    Притисок мериш ли? Намали сол на минимум, хидрирај се добро, најмалку 2 литри.
    Ставај ациди борици.
    Пешачи за да се размрдаш а потоа легни да одмараш. Нозете нагоре кревај ги.
    Магнезиум пиеш ли? Прашај за поголем доза.
    Која недела си?

На azelea и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Пијам магнезиум. Ќе видам за поголема доза. Притисокот е во ред. Солено али јадам...пробувам да пешачам секој ден. Тнх
    25та за некој ден.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Денес ми е терминот.. 2 прсти отворена и скратен ми е цервиксот
    ми рече пак да дојдам на цтг бидејќи на првото имав 2 пати контракции..а јас ваму немам никакви болки.. само од вагиналното со прсти се стегнав и мускулите кај препоните ме болат.. што мислите ќе ме остават?

11. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    За една чаша вино толку ја оправате. Не, не е добро ни алкохол, ни цигари, ни дрога во бременост. Знаеме. Ама за една чаша толку драма. Па не кажа дека пие секој ден. А овошјето и зеленчукот што го јадеме секој ден знаете со што све е прскано? Со секакви канцерогени препарати, што се забранети во светот, а кај нас уште се користат. Воздухот што го дишиме секој ден е загаден. Опуштете се малку.

На dromka, Cherry blossom89, ..barbie.. и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    34.126
    За отици покрај што ти наброја Мила, пробај со масажа на нозете од долу нагоре.
    Пробај да се тушираш со промена на водата топла ладна, со тоа ќе ја зголемиш циркулацијата.
    За трнењето на рацете треба да спиеш на лева страна со исправени раце,можеш во ладна вода да ги ставеш и да ги масираш во правец од дланката кон лактото.Да крушрш со рацете и да ги тресеш како кога ти се мокри.Чај од камилица помага.Рацете нагоре да ги креваш за водата да им спадне,можеш и да ги бандажираш-стегнеш со некој појас.Гугл вели дека максимум 2 недели по пораѓајот ќе ти минат и го имат 35% од трудните:) Помалку протеини повеќе овошје 5 пати на ден, ама ова е контра шеќерот:doh:
    Прашај си сепак доктор и за двата проблеми:)

На MilaSs12 и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Фала ти, Ава. Ќе зборувам со матичната на следна контрола. Ќе пробам сега сето ова. И исхрана ќе пробам да сменам колку можам.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Леле женска, не сакам да те осудувам, ама читај на гугл што се може да му бидне на бебето ако продолжиш да пиеш алкохол. Ај еднаш грешка си направила, ама за доброто на бебето немој да ја повторуваш.
    Јас се убив цела бременост од пазење што јадам, туна не сум јадела одамна, а уживав во пица со туна, алкохол да пијам не доаѓа во предвид.
    Е сега од еднаш можеби ништо нема да му биде, ама една и пол чаша не е сепак малку.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    На здравје нека ти е. Ништо нема да се случи од чашка алкохол.
    Да не биди претерано или пречесто.
    Не си ставај тежина на душата и стресови за џабе.

На Nefertiti., Cherry blossom89, ..barbie.. и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688
    аа готово грев најголем чаша ипол , чекајте да ве прочистам

Sveti.voda_-240x266.jpg
    (facepalm)

Не а драјматизирајте , драми еден куп , поеќе стрес и направите со ставање грижа на совест , мислиш се долевала секоа вечер 9м , па не мисле на бебето .

Ти @Chanell* трај , грешнице една :devil::rofl:

Јас оваа бременост немам ништо пиено , од др причини шо повраќам гадно ми е се можно и храна и течности овие скоро 7м..

Во првата бременост бев голем грешник , признајем :worried: имав пиено пиво неколку пати у голема количина - по една чаша:!:мож и вино бело малку од мж голтка две на моменти на пригоди некои :wasntme:

Баталите оваа непотребна дискусија , најважно е да не се претерува секојдневно , a од чаша две па и три цела бременост ништо не е ( бар еве моево не е шашаво дете дома )права здрава е со умот , е добро малку не ме слуша , ама не е од тоа нели :?:

Галите мешковци и уживајте , загадениот воздух што ни следува и храната што а иаме се далеку понебезбедни ..

:l::l::l::l:

На Chanell*, Lovebug01, flower30 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Јас во принцип не ни пијам алкохол, ама вчера го видов виното и ептен ми падна во очи, прв пат сега пијам откако сум бремена, пазам на се живо со храна, конзервирано не јадам, цигари немам помирисано, апче никакво се немам напиено, ради ова вирусов нон стоп сум со маска, од се живо се пазам. Против сум секако, и општо за цигари и алкохол, ама ете вчера така излезе, можеби сум грешка, ама после ова мислам дека веќе нема да се напијам воопшто.

18. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Ич да не се замараш, си испила чаша вино, не буре. Во Англија докторите препорачуваат да се пие пиво Гинис во бременост. Не си ја оптоварувај душичката. Уживај :)

На Poppins, thelittle17 и ivance.. им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.852
    Допаѓања:
    182.933
    жабо утре да изпиташ протеини во урина
    висок притисок мислам имаш у комбинација со отоци е озбилна работа

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    И мене денес ми е, ама 1 прст сум била ссмо отворена а контракции не ми ни мерат дека немам болки за оставање ми рекоа до кај вторник ако не биде ќе ме задржеле мислам ако е се ок со бебето не би те задржале ама пиши што си направила

На mimi6 и merina.93 им се допаѓа ова.