Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    така бев вчера , реков со движењата и удари нема да се замарам ама пуста психа , бевме по креветче попладнето во движење дека не ја осеќав многу и се испаничив, дојдовме дома па како мрдната пола саат лежев и броев удари :D:rofl:
    бебе е добро ја не сум арна (facepalm)

На zhap4e, LivingGlam, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    9.302
    Јас таман ќе се пожалам тука и ете ја се јавува. Ќе ми даде по некоја клоцка, па ќе ме гали, ќе се тегне. Некогаш како за јајници да ме штипе осеќам :D
    Дијафрагмата ме боли многу кога седам, мислам целата напикана во ребра ми е. Ај веќе нека се спушти...Ко стара баба само офкам не можам да се наведнам или да сакам да станам од кревет, се тркалам. А удари осеќам најчесто под десно ребро изглеа таму и се нозете. Ми е страв ако остане вака високо дека ќе ме тераат царски да раѓам.

На zhap4e, Vojdana, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Lovebug01 тука сме некаде јас и ти со термините. Каде планираш да се пораѓаш?:)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    9.302
    Ремедика планирам јас. Среда почнувам со цтг. Малку рано ама тогаш ми одговараше терминот. 35+3 ќе сум тогаш. Ти за каде се одлучи?

На Bravenewmama, naturallmess и Tsukinory им се допаѓа ова.
  5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Уште не одлучив. Да го видам во среда колкаво е и дали му се чека. Ако биде на термин во чаир. Ако тргне порано со постелката комплет сепак најбезбедно ми е државна.

На thelittle17, naturallmess и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Женски, имам некои краткотрајни пецкања во јајници, те во едниот, те во другиот, и како препонот лев да ме стегна и позади кај кичмата, како некоја жила или нерв појма немам како да објаснам, тоа помина, траеше 5 мин. легнав се испружив.. ама јајнициве ме неевираат зошто така ме пецкаат, страв почнува да ме фаќа, дали дека цел ден се немам убаво испружено и легнато, туку како стуткана некако, во седечка положба а стуткана, некако беврска, и ме нервира ова пецкањево, се напив магнезиум и Б6 сега, ама не ми поминува сеуште, дали на некоја и било така? Страв ми е веќе.:sweat::|

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Да и мене ми се случува некој денови ама со магнезиум и одмор поминува :) нормално е се шири матката и притиска на нервите

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.896
    Природно вез епидурал, со провокација преку инфузија. Се родивме 3250g

На macalavica, ni.na, zamce и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.946
    Здраво мамички! По последна менструација сум 4та недела. Утре ќе и се јавам на докторката за да закажам преглед и да ми каже што да пијам од витамини.

Ме интересира дали има некоја од вас тука што има проблем со алергија? Алергична сум на прашина и полен и до сега сум цело време со апчиња Аериус, буквално скоро зависна сум од нив. Ако не се они имам доста изразени симптоми. Кивам, ме чеша цело лице и имам алергиски ринитис. Ептен ми е тешко, особено навечер ми се влошува.

Од кога дознав дека сум бремена одма ги прекинав пошто не се дозволени. Имате ли некоја сугестија или искуство што да правам додека да се слушнам со докторката?

Последна измена: 12 октомври 2020
    На Elle15, Vojdana, Broki5 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Ти спомнаа ли можност за епидруал? Знам дека во Чаир скоро и да не ставаат но докторов ми рече имено можело ако не се погоди пораѓајот во дежурство

11. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    мене ми ги прекинаа исто апчињата и само по потреба ми рече дека ќе ги пијам, немав посебна мака само два пати пиев , ама матичната спомна со пренаталните витамини ќе мис е зголеми имунитетот и дека можно е алергиите да се намалат , верувала или не претходно од сите таблети се исфрлав единствено од антибиотик не , и прашини и овошја и зелена трева , и дермографија имам ама од бременоста навака се исчезна , ќе се врати кога ќе се породам ама сега за сега вака се држиме , алерголог да исконсултираш барем еднаш најубаво ќе ти каже....

На IRBBB, ivance.., Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.946
    Јас пред некое време почнав да пијам Алое Вера гел, наводно помагал за алергии и апчињата ги пиев по потреба, ама не беше баш ретко пошто имам баш јака алергија која среќа до сега не се симнала на плуча ако не друго. Е сега го прекинав и гелот, пошто не сум сигурна дека е дозволен во бременост.

Какви апчиња пиеше ти инаку? Се надевам дека и мене ќе ми се намали сега со суплементите, пошто ако е вака тешко ќе ми биде доста. Утре ќе видам што ќе ми каже гинеколог, а секако ќе се консултирам и со алерголог. Фала ти. :*

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Баш ми е мило од се срце што конечно слушам убави вести од тебе :l::l:.

Консултирај се со гинекологот види што ќе ти каже

На ni.na, thelittle17, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    841
    Дали некоја од вас имала појава на црвени точки во бременост!?? Ми се појавија пред неколку недели на образите мислев алергија, но не исчезнуваат еве и денес сабајле мм ме примети на левата страна од деколтето исто.. изгледаат под лупа како ситни капилари, се плашам дали ќе останат или се повлекуваат!?? И ако некоја знае да ми каже што да мачкам, многу се нервирам кога се гледам

15. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.100

И јас се приклучувам во честиткитеее , баш ми е мило ❤

На IRBBB, Bella_Stella и ivance.. им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.946
    Фала ви многу! :l:

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    јас пиев авил , сабајле и навечер како редовна терапија со сезонски вакцини , 2 пролет и 3 есен ама сега направив пауза од се тоа , само пак морам на алерго тест за медикаментиве и анестетици зашто пред интервенција бараат не постар од 6 месеци алерго тест....

На Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    18.708
    Девојчиња многу имам мака со чевиот колк,ме боли до солзи,мислам ќе ми се откачи кај и да е, такво чувство.
    И порано знаел да ми се укочи и така да ме здоболи ама еднаш, два пати годишно,сега ептен,нон стоп,да не можам да згазнам.
    Не знам што да правам.

19. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Мене ми помага перница кога ставам меѓу нозе, некогаш и две. Така спијам и немам проблем со колковите.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    7.267
    Доколку сте во можност купете си перница за трудници, јас ја имам од Сомниа Шоп 1190 ден ја зедов во првата бременост, а и сега е таа цена и презадоволна сум.
    Од 16та недела ми почнаа такви болки во меѓуножје и колкови, со перницата се спасив.
    Во поодмината бременост од сите страни се потпирав со неа, еден дел оди зад грб, друг под меше, трет под глава.
    Одлична се покажа.

На zhap4e, macalavica, jarec6 и 5 други им се допаѓа ова.