Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.287
    Како се ближи терминот се повеќе и повеќе сум исплашена. :|
    А и докторите кажаа имало можност да се породам порано и тоа додатно ме плаши ама се надевам дека ќе помине се во најдобар ред.
    Само да ве поздравам,да ви кажам дека сум добро и јас и малата принцезичка. :)

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Здраво мешиња како сте :) ајде дајте совет што ќе ми биде потребно за изнесување на принцезичката од болница транспортер или... да почнам полека да се спремам се ближи времето :)

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.103
    Јас транспортер-седиште зедов од енци менци.
    Со првото купив корпа и само тогаш ја искористив и никогаш повекје.Транспортерот ке ти служи и за ако патуваш некаде со кола првите месеци,подобар е за заштита на бебето отколку корпите.

4. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Machke jas nishto nema da kupuvam za iznesuvanje od bolnica. Sakam vo race da ja nosam do domche :) imame zemeno sedishte za vo kola, zdravje koga kje pochneme da sedime ispraveni. Jas torbicata si ja spremiv, ushte bebenceto da tropne i iskochi chekame. Kako se blizat denovi, mene histerija me fakja :worried:

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.103
    Не има полно мамички за во август септември машала :)
    Хистерија сите по малце ке не факја полека.Јас во пон сум на цтг и дај боже да ме остават на порагјај :D
    Секој ден сум понестрпливааа ,неможам да го поднесам ова чекање.Мојата торба е спремна одамна,креветчето си чека,алиштата испрани ...

6. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Јас земав транспортери, зошто по искуство на другиве што гледам, не се користи само за изнесување од болница туку и за после до кај 4-5 месец се користи ем како седиште во кола ем и за кога ќе одите негде во него си го носите бебето. А моиве се ставаат и на количката па така може и да се возат.
    Јас сега почнав да перам алишта и да спремам торбица, сега во четврток сум на контрола па ќе видиме што ќе каже др за пораѓај ама мислам дека кај и да е треба да имам се средено, зошто до крајов на месецов ваљда ќе биде. Иначе не ме фаќа паника :) ќе одам на договорен царски па некако сум лабава и не му ја мислам многу многу, али затоа морам да признаам дека мене мала паника ми е за после тоа кога ќе си дојдеме дома, дека две бебиња, па како ќе биде, што ќе биде, како ќе се снајдам ама ќе имам помош па се тешам така :)

7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Знаеш како викаат - две бебиња, дупло повеќе љубов ;) Само со лесно :)
    Јас деновиве барам некоја добра крема или масло против стрии, ми препорачаа од Афродита, ама само дневна крема најдов во Карфур, а таа баш и не ми треба - секако насабајле нема да стасам да се мачкам...
    И уште да прашам,, имате користено од перниците за бремени? Каде може да се купат?
    Поздрав до сите што се во исчекување наредниве недели :)

8. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Перница за бремени имаш во Mother care, околу 3000ден е, мислам дека е доста скапа за малку користење иако викаат дека и за доење можеш да ја користиш. Јас да ти кажам користам онакво перниче за околу врат (не на дување, туку тие што се полнети) и повеќе го користам за меѓу нозе, отколку за под стомак...за под стомак некако највеќе работа ми завршува фротирката со која што се покривам :)
    А за креми против стрии јас сум пробала неколку...
    Од "ДМ" има и млеко и уље "Baby Love" и не се скапи околу 200-300ден,
    На "Еуцерин" има уље, супер е и е околу 700ден ама трае и
    На "Мустела" крема ама е доста поскапа 1700ден - 250мл.
    Можеш и со оргинал Павловичева. Ако немаш чуствителна кожа, немаш гајле...јас имав проблем од што и да се намачкав ме чешаше кожата, единствено Мустелата ми прија, е сега скапа е ама многу долго ми трае..сигурно месец ипол-два и тоа се мачкам и сабајле и навечер, зошто имам многу сува кожа и ми е страв да не испука, а сестра ми го користеше Еуцерин уљето и едно шишенце потроши за цела бременост и дури мислам и остана :)

9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Перници за доење има во стружанка- 600 мкд.

10. newmami

newmami Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    23
    ете ја денес првата стрија на стомакот...баш сега на крај...а се мачкам со улје баш за мами. уфф не е фер ама ајде тоа е :) спомен

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Перниците што се како потковица? Јас ја купив од Стружанка 650ден, и ептен ми вршеше работа за спиење, а и сега за доење има уште поголема функција.
    За да не ми се појават стрии мачкав само бор вазелин, и немам ниту една буквално никаде, но неможам да гарантирам дали е до мачкањето или до гените.

12. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    Денеска ние купивмее за од болница, ама не купивме корпа, несакав и не ми беа убави а несакав ни транспортер, па затоа вакво :)
    Гуфии го ставив онака, наместо беебе сега за сега да видите како изгледа :)
    Исто ова можи да го искористиме и за во количка :) СУпер е, многу е убаво и материјалот ии се :))

Прикачени фајлови:

На ivka-slivka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

:) мнооогу е убаво :) од κаде го зема ?

14. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    Од Стефанико го зедов :)

15. sunshinei19

sunshinei19 Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    девојки ве молам за хееелпп цела сум во паники.. пред еден час со мм имавме односи а тој сврши во мене јас сум 9тта недела па цитам по разни мислења по нетов и никако да дојдам до заклучок се е веќе сторено нема назад нели но може ли нешто да му се случи на бебчо??? ви се случило ли на некоја од вас ?? :*

16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    до 12та недела ние со мм мн ретко имавме односи, заради безбедност, а и кога и да имавме не свршуваше во мене.. така да немам некое искуство околу ова... мое мислење, не пректикувајте до 12 та недела барем, ќе издржите, за секс никој нема да умреме хехе :)

17. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Мене ми се има случено еднаш, на почеток... мажето мое не знаело дека не треба и бидна, па после му кажав да си знае за друг пат :) Немај гајле, ништо нема да ти биде, само не практикувајте повеќе, не е препорачливо :)

18. sunshinei19

sunshinei19 Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    јас се уплашив и мислам дека поради вознемиреност почнав да чуствувам нешто чудно во стомачево нз како да ви кажам ахх пуста моја паника :) јас и немам многу желба некако мие шујбе а од сега па немам воопшто ќе мора мажето да се привикне ако не ќе бегам :D само да не му се случи ништо на бебчоо во среда конечно сум на контрола :) .. :* :* :*

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.103
    И ако имате односи користете кондом ради ризик од инфекции :) барем мене така ми рекоа

На sunshinei19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882

Да од Ск сум. Во сити мол шетав за количка, во 1-2 продавници барав и ташни но некако слаби беа со избор. Ќе видам во анжи, фала ти многу. Ако имаш купено стај сликичка да ја видам :$ :f: