Како се ближи терминот се повеќе и повеќе сум исплашена. А и докторите кажаа имало можност да се породам порано и тоа додатно ме плаши ама се надевам дека ќе помине се во најдобар ред. Само да ве поздравам,да ви кажам дека сум добро и јас и малата принцезичка.
Здраво мешиња како сте ајде дајте совет што ќе ми биде потребно за изнесување на принцезичката од болница транспортер или... да почнам полека да се спремам се ближи времето
Јас транспортер-седиште зедов од енци менци. Со првото купив корпа и само тогаш ја искористив и никогаш повекје.Транспортерот ке ти служи и за ако патуваш некаде со кола првите месеци,подобар е за заштита на бебето отколку корпите.
Machke jas nishto nema da kupuvam za iznesuvanje od bolnica. Sakam vo race da ja nosam do domche imame zemeno sedishte za vo kola, zdravje koga kje pochneme da sedime ispraveni. Jas torbicata si ja spremiv, ushte bebenceto da tropne i iskochi chekame. Kako se blizat denovi, mene histerija me fakja
Не има полно мамички за во август септември машала Хистерија сите по малце ке не факја полека.Јас во пон сум на цтг и дај боже да ме остават на порагјај Секој ден сум понестрпливааа ,неможам да го поднесам ова чекање.Мојата торба е спремна одамна,креветчето си чека,алиштата испрани ...
Јас земав транспортери, зошто по искуство на другиве што гледам, не се користи само за изнесување од болница туку и за после до кај 4-5 месец се користи ем како седиште во кола ем и за кога ќе одите негде во него си го носите бебето. А моиве се ставаат и на количката па така може и да се возат. Јас сега почнав да перам алишта и да спремам торбица, сега во четврток сум на контрола па ќе видиме што ќе каже др за пораѓај ама мислам дека кај и да е треба да имам се средено, зошто до крајов на месецов ваљда ќе биде. Иначе не ме фаќа паника ќе одам на договорен царски па некако сум лабава и не му ја мислам многу многу, али затоа морам да признаам дека мене мала паника ми е за после тоа кога ќе си дојдеме дома, дека две бебиња, па како ќе биде, што ќе биде, како ќе се снајдам ама ќе имам помош па се тешам така
Знаеш како викаат - две бебиња, дупло повеќе љубов Само со лесно Јас деновиве барам некоја добра крема или масло против стрии, ми препорачаа од Афродита, ама само дневна крема најдов во Карфур, а таа баш и не ми треба - секако насабајле нема да стасам да се мачкам... И уште да прашам,, имате користено од перниците за бремени? Каде може да се купат? Поздрав до сите што се во исчекување наредниве недели
Перница за бремени имаш во Mother care, околу 3000ден е, мислам дека е доста скапа за малку користење иако викаат дека и за доење можеш да ја користиш. Јас да ти кажам користам онакво перниче за околу врат (не на дување, туку тие што се полнети) и повеќе го користам за меѓу нозе, отколку за под стомак...за под стомак некако највеќе работа ми завршува фротирката со која што се покривам А за креми против стрии јас сум пробала неколку... Од "ДМ" има и млеко и уље "Baby Love" и не се скапи околу 200-300ден, На "Еуцерин" има уље, супер е и е околу 700ден ама трае и На "Мустела" крема ама е доста поскапа 1700ден - 250мл. Можеш и со оргинал Павловичева. Ако немаш чуствителна кожа, немаш гајле...јас имав проблем од што и да се намачкав ме чешаше кожата, единствено Мустелата ми прија, е сега скапа е ама многу долго ми трае..сигурно месец ипол-два и тоа се мачкам и сабајле и навечер, зошто имам многу сува кожа и ми е страв да не испука, а сестра ми го користеше Еуцерин уљето и едно шишенце потроши за цела бременост и дури мислам и остана
ете ја денес првата стрија на стомакот...баш сега на крај...а се мачкам со улје баш за мами. уфф не е фер ама ајде тоа е спомен
Перниците што се како потковица? Јас ја купив од Стружанка 650ден, и ептен ми вршеше работа за спиење, а и сега за доење има уште поголема функција. За да не ми се појават стрии мачкав само бор вазелин, и немам ниту една буквално никаде, но неможам да гарантирам дали е до мачкањето или до гените.
Денеска ние купивмее за од болница, ама не купивме корпа, несакав и не ми беа убави а несакав ни транспортер, па затоа вакво Гуфии го ставив онака, наместо беебе сега за сега да видите како изгледа Исто ова можи да го искористиме и за во количка СУпер е, многу е убаво и материјалот ии се )
девојки ве молам за хееелпп цела сум во паники.. пред еден час со мм имавме односи а тој сврши во мене јас сум 9тта недела па цитам по разни мислења по нетов и никако да дојдам до заклучок се е веќе сторено нема назад нели но може ли нешто да му се случи на бебчо??? ви се случило ли на некоја од вас ??
до 12та недела ние со мм мн ретко имавме односи, заради безбедност, а и кога и да имавме не свршуваше во мене.. така да немам некое искуство околу ова... мое мислење, не пректикувајте до 12 та недела барем, ќе издржите, за секс никој нема да умреме хехе
Мене ми се има случено еднаш, на почеток... мажето мое не знаело дека не треба и бидна, па после му кажав да си знае за друг пат Немај гајле, ништо нема да ти биде, само не практикувајте повеќе, не е препорачливо
јас се уплашив и мислам дека поради вознемиреност почнав да чуствувам нешто чудно во стомачево нз како да ви кажам ахх пуста моја паника јас и немам многу желба некако мие шујбе а од сега па немам воопшто ќе мора мажето да се привикне ако не ќе бегам само да не му се случи ништо на бебчоо во среда конечно сум на контрола ..
Да од Ск сум. Во сити мол шетав за количка, во 1-2 продавници барав и ташни но некако слаби беа со избор. Ќе видам во анжи, фала ти многу. Ако имаш купено стај сликичка да ја видам